Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

Thijs, de scheppingsleer mag zeker onderwezen worden, daar waar het hoort. Godsdienstles. Maar nooit nimmer in de biologieles, die gaat om wetenschappelijke theorieen en niet om religieuze bedenksels. Want creationisme (scheppingsleer) is zelfs geen theorie meer, maar verzekerd nooit gebeurd. Het onderwijzen van de christelijke scheppingsleer kan alleen als je daar ook de islamversie, de aboriginalsversie etc onderwijst. En mijn eigen versie: een grote roze olifant liet een scheet, en dat schiep het heelal. Net zo valide als creationisme. Verspilling van waardevolle lestijd :-P \r\n\r\nIntelligent design is gewoon creationisme in een mooiere verpakking. Ik was net op een (wetenschappelijk) congres in de VS, waar een spreker de drukproeven liet zien van het boek waar Intelligent Design voor het eerst werd voorgesteld. Even de tijdslijn:\r\n\r\nvroeg 1987 (jaar weet ik niet zeker meer):\r\ntekst bevatte de term \"creationisme\"\r\nToen kwam de uitspraak in de rechtszaak Edwards v. Aguillard, 1987, waar een Amerikaanse rechter een plaatselijke wet ongeldig verklaarde waar religieuzen hadden geregeld dat evolutieleer en scheppingsleer evenveel tijd in de biologieles kregen. Vanaf dat moment mocht scheppingsleer niet meer in de biologieles in de VS.\r\nlaat 1987: dezelfde zin bevatte nu de term \"intelligent design\".\r\n\r\nKijk ook maar eens hier: [url]http://www.natcenscied.org/[/url]\r\n\r\nThijs, zie dit svp niet als een aanval. Je mag geloven wat je wilt, en ik hoop dat je daar kracht uithaalt. Ik niet, maar ieder mens is anders. Echter, de grens is heel scherp. Scheppingsleer is godsdienst, en geen wetenschap. Intelligent Design is scheppingsleer in een andere verpakking, en dus ook geen wetenschap. Er is dus geen plaats voor in de biologieles, en mag er ook nooit komen.\r\n\r\nDe reden is simpel: de evolutieleer is een theorie, en staat open voor aanpassing en verandering. Het geeft toe niet alles te kunnen verklaren, en zoekt naar verklaringen. Intelligent design verklaart niets, want alles wat er niet door wordt verklaard wordt toegeschreven aan een onbekend wezen (oftewel God). Er wordt niet gezocht naar oplossingen, en staat niet open voor discussie. Dat betekent dat Intelligent Design niet voldoet aan de simpelste eis van wetenschap, en dus geen wetenschap is.\r\n\r\n(Ik heb gezegd <;:o) )
Link naar reactie
\"We are stardust\". Dat is een zinnetje uit een liedje van jaren geleden.\r\nEn dat klopt in ieder geval: alles in de onmetelijke ruimte, dus ook de aarde en alles wat zich daarop bevindt is opgebouwd uit elementen die zich in het helaal bevinden. Het \"wonder\" is nou juist dat uit puur chemische stoffen zich op de een of andere manier zoiets als leven kon ontwikkelen met als kroon op het werk: de mens. (Voor zover wij weten althans.) Mijn credo: creationisme sluit evolutie niet uit, en omgekeerd. Er zijn namelijk nog teveel vragen onbeantwoord gebleven. \r\nWij hebben een poosje \"Family 7\" kunnen bekijken en daar zag ik tenenkrommende simpelheid in het belachelijk maken van alles wat met wetenschap te maken had: evolutie, geologie werden op een \"leuke\" manier voor gek gezet. Zo zouden miljoenen jaren geleden al werktuigen en gebruiksvoorwerpen zijn gebruikt door mensachtigen, maar sporen van de gebruikers zelf werden nooit gevonden. Conclusie van het programma: dus kunnen ze nooit zo oud zijn geweest. Dat de gevonden voorwerpen na onderzoek veel jonger blijken te zijn doet voor hen niet terzake: voor hen het bewijs dat de aarde geen miljoenen, laat staan miljarden jaren oud zou kunnen zijn. \r\nGeloof is niets meer en niets minder dan \"geloven\", en geloven heeft niets te maken met \"weten\" oftewel wetenschap. Zo gauw geloof weten wordt is het geen geloof meer. Vandaar dat mensen die geloven niet willen weten van onderzoeken die hun geloof wetenschappelijk onder de loep nemen. (Was een beetje kromme zin: is gewijzigd.) \r\nKijk bijvoorbeeld nu eens naar de oorsprong van het huidige christendom: de wetenschap heeft inmiddels op zakelijke wijze aangetoond dat die oorsprong is gebaseerd op zeer selectief gebruiken van oude geschriften. Geschriften die aan de norm voldeden werden als enige waarheid aangenomen, alle andere geschriften werden weggemoffeld. Judas zou een verrader zijn volgens die geldende leer, maar uit andere genegeerde documenten blijkt dat niet zo te zijn. \r\nEenieder is vrij te blijven geloven in het verraderschap van Judas, maar de wetenschap toont aan dat de feiten anders zijn. \r\nGeloof is, in tegenstelling tot wetenschap, niet gebaseerd op bewijzen maar op dogma\'s: aannames die niet ter discussie mogen worden gesteld.\r\nGeloof ik? Ja, want de wetenschap heeft nog steeds geen kans gezien op alle vragen een antwoord te vinden. Maar het dogmatisch geloven zoals in de diverse religies, dat wijs ik af.
Link naar reactie
Zo hoorde ik ergens de opmerking:\r\n\"Het beste bewijs dat er in de onmetelijkheid van het heelal zeker vormen van intelligentie zijn ligt in het feit dat ze ons nog nooit hebben bezocht.\" \r\nEn ergens anders dat er 72.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 sterrenstelsels zijn in het ons bekende(!!) deel van het heelal en dat de kans dat alleen op aarde \"intelligent\" leven bestaat ongeveer nihil is. M.a.w.: het is meer dan aannemelijk dat wij niet alleen zijn. Wat het idee van de schepping toch wel een beetje onaannemelijk maakt.
Link naar reactie
Ja, checken of iets wel consistent blijft..... dus ongeveer hetzelfde.....\r\n\r\nIk ben het met AVV eens dat als je dingen uit de bijbel wilt onderwijzen op school, dat je dan ook dingen uit de koran moet gaan vertellen en van de natuurgoden en weetikveelwatnietallemaalvoormeergoden..... Ik heb zelf op een rooms katholieke basisschool gezeten, maar nooit geloofd. Godsdienstles vond ik wel interessant, daardoor leer je de mensen die wél geloven beter te begrijpen... Verder geloof ik in evolutie en Karma (ben ik nu een boeddhist?? :-P ..... *-) hmm reincarnatie gedeelte hoeft van mij dan weer niet.....)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...