Ga naar inhoud

Harde schijven naast RAID-0


Aanbevolen berichten

Ik steek hier n hoop van op ,\r\nmaar ik krijg ook de indruk dat men op elk moment kan verwachten dat de HD t begeeft , \r\nik heb nu 2 en een half jaar 80 GB IDE ATA / Pata , \r\nen niks aan de hand. \r\nBij Herbert , \'net nieuwe pc en knalde de HD eruit\' , dat kan toch nooit de bedoeling zijn ?\r\nHoe merk je t als de harde schijf t begeeft ?\r\n\r\n (B) Buska.
Link naar reactie
Ik heb S.M.A.R.T. aanstaan in mijn Bios, met dit wordt van tevoren vermeld dat de harddisk problemen vertoontd. (Y) \r\n\r\nVrij nieuw moederbord, zit niet op de oude borden,.\r\n\r\nZelf maak ik elke week een nieuwe backup naar een Maxtor one touch extern, deze kan je uitschakelen als je hem lang niet gebruikt.\r\n\r\nOok heb ik een kale installatie achter de hand waarin alleen windows met sp2 zit en alle hardware drivers....\r\n\r\nTe vaak iets uit geprobeerd dan gaat de kale installatie terug.....\r\n\r\nKaleKopHagenees
Link naar reactie
Buska, je harde schijf houdt er echt een keer mee op. Kan over 5 minuten zijn of over 5 jaar, dat weet je niet.\r\nHet is niet verstandig (=dom) om geen backup te hebben/maken van belangrijke dingen.\r\n\r\nJe komt er wel achter wanneer je harde schijf opeens stuk is, of wanneer je computer is meegenomen door een ongenode gast (=boef) (proud)
Link naar reactie
[quote]Vrij nieuw moederbord, zit niet op de oude borden,. \r\n[/quote]\r\nS.M.A.R.T. zat al op een moederbord wat ik in 1998 had gekocht. Zo nieuw is dat nu ook weer niet.\r\nIk schakel het altijd uit, het begint al te waarschuwen, terwijl er niets aan de hand is, maar hij denkt dan iets te merken wat niet goed is.
Link naar reactie
Als ik mijn harde schijven uit de RAID-0 wil halen wat adviseren jullie dan.\r\n\r\nWat is nu het beste, op elke slave een HDD of DVD-brander en DVD-ROM op één controller en de beide HDD\'s op de andere controller.\r\n\r\nHuidige situatie:\r\nPrimary Master --> NEC 3520 DVD-brander\r\nPrimary Slave --> leeg\r\nSecundary Master --> Lite On DVD-ROM\r\nSecundary Slave --> leeg\r\n\r\nVia Raid controller --> 2x Western Digital 80 Gig\r\n\r\nEven voor de mesen die het begin van mijn probleem hebben gelezen in het oude forum, het is me gelukt via de Ghost Rescue CD de data naar een HDD (die ik geleend heb) te kopieren. :-D Nu kan ik een schone installatie doen.
Link naar reactie
Mijn probleem wat hier mee te maken had uit het \"oude forum\"is opgelost.\r\nDe melding: \"c:\\windows\\system32\\config\\system ontbreekt of is beschadigd ............\"\r\n\r\nWat heb ik gedaan?\r\nAlle data heb ik via de GHOST Rescue CD naar een geleende HDD gekopieerd.\r\nWindows XP Setup gestart en de RAID-controller opnieuw geïnstalleerd.\r\n\r\nToen ik in het onderdeel waarin alle partities staan kwam bleek dat er geen data verloren was gegaan <;:o) \r\nIk heb Windows opnieuw geïnstalleerd.\r\nAls ik het basissysteem klaar heb ga ik direct een GHOST-image maken, had me een boel ellende bespaard.\r\n\r\nBedankt voor de tips en adviezen, wat betreft het eerste deel ook in het \"oude forum\".\r\nVooral welke testprogramma\'s ik kon gebruiken om bepaalde onderdelen te testen. \r\n\r\nSommige opmerkingen prikkelden mij (of ik soms domme dingen deed :-S ) en stimuleerden mij daardoor.\r\nIk heb een aantal keer op het punt gestaan de hele boel bij elkaar te pakken en weg te brengen.\r\nZou een knik in mijn ego zijn geweest. :-# \r\nWant alle computerproblemen had ik tot nu toe, eventueel met behulp van dit en een ander forum, altijd nog opgelosd.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...