Ga naar inhoud

Rogier72

Lid
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles dat geplaatst werd door Rogier72

  1. Mijn Samsung Eco Bubbel WF0704Y7E/XEN Y0FC54BZC00088M blijft hangen tijdens centrifugeren. Ik denk dat het iets met de stabilisatie te maken heeft (schudden trommel). Kan ik dit opnieuw ijken? Wellicht stabilisators vervangen?
  2. Dag, Ironisch dat ik nu 2 jaar later wederom problemen heb met veel herrie vanuit de lagers en op mijn eigen topic terecht kom. Toch heb ik besloten om wederom de lagers en de simmering te gaan vervangen. Het is een klusje van zo'n 1 - 1,5 uur. Oude lagers mogen kapot dus kunnen er gewoon uitgetikt worden en de nieuwe heb ik mbv de oude lagers voorzichtig op hun plek "getikt". Met het vervangen van de lagers de simmering meenemen! De specificaties zijn als volgt: lagers ( 6206Z en 6205ZZ), simmering (DC6200008A) en trommel kruis (DC97-14370E). Kosten lagers en simmering zo'n €30. Grt Rogier
  3. Vandaag toch maar de boel weer uit elkaar gehaald en het typenr. van de lagers opgezocht. Wat mij opviel is dat de lagers een metalen afdichting hebben ipv. een rubberen/kunststof. In het verleden ooit eens op school geleerd dat lagers met een metalen afdichting tegen stof zijn en niet tegen water. Raar dat de fabrikant deze monteert. Dus nieuwe lagers (SKF) besteld en gemonteerd en de wasmachine draait weer als nieuw. Hopelijk gaat hij nu weer een paar jaar mee. Bedankt voor de hulp Harry. Fantastisch forum dit!
  4. Alles vervangen incl. simmerring o-ring en spacer (deze laatste 2 zitten tussen de as en het voorste lager). Monteren ging soepel en toen ik hem aan zette draaide alles als vanouds.... tot ik ging centrifugeren. Het lijkt wel een straaljager en later op hoge toeren gepiep. Mijn vermoeden is een lager maar weet dat niet zeker. Daarvoor had hij nergens last van dus die kan toch niet "zomaar" stuk zijn? Als ik de bout voel waarmee de motor en de as vast zit is deze na een wasbeurt loei heet. Is dit normaal? Ik ruik geen brandlucht. Met de hand draait de trommel soepel en zonder "gerommel". Moet ik de boel weer demonteren en evt. de lagers smeren of vervangen? Ik zie op de exploded view geen losse lagers staan alleen de gehele achterkant van de "tub" (ook online niet te vinden).
  5. Ik heb de schroeven tbv. de bevestiging van het kruis op de trommel moeten uit boren. Maar nu heb ik 3 van die boutjes nodig. Weet jij een artikelnr oid.? Enorm bedankt zover!
  6. Helemaal top Harry. Hier kan ik verder mee. Ga zo even checken wat een reparatie door een bedrijf kost en als dit niet bevalt ga ik zelf aan de gang. Is het handig om het lager ook meteen te vervangen?
  7. Ohja,in de deur staat het volgende: WF0704Y7E/XEN Y0FC54BZC00088M
  8. Ineens ligt de trommel los in zijn behuizing. Ik kan hem flink op en neer en ook iets naar voren en naar achteren bewegen maar voel wel dat hij nog aan een as oid. hangt. Het lijkt er dus op dat hij is losgekomen. Ik wilde de moer van de direct drive los draaien maar dat gaat niet makkelijk dus dacht eerst maar even dit forum raadplegen. Moet ik nu de hele behuizing van de trommel los halen om dit te repareren?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...