Ga naar inhoud

Michel-9

Lid
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Michel-9's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

  1. @HarryO Goed nieuws. Test 1: uitwisselen alleen de motor -> draait op kruipsnelheid stabieler, maar het programma wordt niet afgemaakt, probleem blijft dus onveranderd Test 2: uitwisselen alleen de stuurprint -> programma wordt nu volledig afgemaakt zoals vanouds, ondertussen al 4 wasbeurten met goed gevolg getest! Alleen hoor ik nu geen pieptoon als het programma gereed is, of tijdens het stapsgewijs verzetten van de draaischakelaar. Tijdens het draaien van de schakelaar in de testrun volgens de service manual hoor ik deze pieptonen wel. Kan ik dit ergens activeren? Ik ben wel blij dat alle wasprogramma's eindelijk goed werken. Bedankt voor het uitzoeken en adviseren!
  2. @HarryO Ja, dit is een lastige. Er zijn drie onderdelen onderweg uit een sloper van hetzelfde type die goed werkend is gesloopt n.a.v. een lekkage via een lager: - motor - stuurprintplaat - bedieningspaneel Kunnen we wat onderdelen gaan uitsluiten.
  3. @HarryO: Mooie service manual! Meerdere testen uitgevoerd met wisselende uitkomsten, zowel E52 als E35. Elke keer aan het begin een reset uitgevoerd volgens 10.4, dus de test start zonder foutmelding in het geheugen. Bij positie 5 gebeurt niets, alleen de vulklep schakelt, ik denk niet dat er een vlekkenkamer inzit. Bij fout E35 Positie 9: zoekt de bovenste positie van de trommel van de bovenlader en vind deze correct Positie 10: geeft foutcode E35 Bij fout E52 Positie 9: zoekt de bovenste positie van de trommel van de bovenlader en geeft direct storing E52 De overeenkomst bij beide is: "stuurprintplaat defect". De bedrading sluit ik uit, want deze heb ik al meerdere keren visueel bekeken en doorgemeten. Wat denk jij? Toevoeging 15/4: Meerdere tests uitgevoerd in positie 9, hier wordt de opening van de trommel bovenin gezet door de regeling m.b.v. de sensor. Als de sensor de metalen strip goed vind -> geen foutmelding. Eindigt de sensor naast de strip dan verschijnt direct de foutmelding E52. Het zoeken gebeurt met motorpulsen van 1 omw per keer en duurt soms tot 6 omw voordat de motor stopt bij de juiste positie. Na 5 keer deze testen te hebben uitgevoerd ging het 1x goed. Wat nu? Sensor detecteert het metaal. Het schoonmaken van het trommelwiel met strip en het ontdoen van koolstof (van de borstels onderin) heeft niet geholpen. Toch de stuurprint uitwisselen, of denk je dat het iets anders is? Na het draaien van de eerste wasbeurt, stopt het programma met nog een looptijd van 23, geeft geen foutcode na opvragen (E00).
  4. @HarryO Er staat geen 45 graden op, maar bij 40 graden wordt hij wel warm.
  5. @HarryO In de tussentijd de stekkers en print achterin schoongemaakt, zwarte aanslag op printsporen verwijderd, elco's doorgemeten en deze waren nog goed. Dit heeft geen resultaat opgeleverd. Nu uitgevoerd: Programma Kort, Witte was, 30 graden, Looptijd 66 Stopt wederom aan het eind en gaat niet door naar het volgende programma. Ledjes van hoofdwas, spoelen, centrifugeren en parkeerstand branden nu tegelijk. Looptijd staat nog steeds op 66. Na handmatig uitzetten en dan pompen kiezen, wordt het water verwijderd en eindigt dit programma met de ononderbroken pieptoon en na opvragen foutcode zie ik wederom E52. Als ik hierna het centrifugeren programma start om de was droog te krijgen, dan eindigt alles wel normaal, inclusief de normale pieptoon. Alleen in dit deel lijkt alles normaal te werken. En de looptijd staat dan op nul.
  6. @HarryO Bedankt voor het uitzoekwerk. Het is de CESET motor, de weerstand van de tacho-spoel is dus ok. Alle stekkers gecontroleerd, doorgemeten en sommige strakker gezet. De E52 melding blijft er inderdaad in staan. Het probleem blijft, stopt in wasprogramma op looptijd 122 minuten en doet niets meer. Stekkers bewegen, kloppen met een rubber hamer op verschillende plaatsen helpt ook niet. Start alleen weer op als ik de machine uitzet en daarna "spoelen" kies. Wat nu?
  7. @HarryO: De koolborstels zitten er goed in en de collector ziet er mooi glimmend uit. De tacho wekt een spanning op als ik de motor met de hand draai. De weerstand van de tachospoel is maar 68 ohm. Zal ik deze voor de zekerheid maar vervangen?
  8. @HarryO: de koolborstels heb ik vorige week preventief vervangen, omdat de wasmachine toch open stond. Deze fout code is van daarna. Zou het de tacho kunnen zijn?
  9. Bedankt Harry! Na het uitvoeren van deze handelingen krijg ik de foutcode E52. Wat kan ik nu het beste doen?
  10. Ik heb een Lavamat 47280 die te lang doet over het programma, ik moet het programma soms helpen door handmating de volgende stap te kiezen, Bovendien klinkt na het einde van het hele wasprogramma een ononderbroken pieptoon i.p.v. de normale korte onderbroken pieptoon. Ik heb het element en de koolborstels al vervangen. Wat is jullie advies?
  11. Beste Harry, Ik heb een Lavamat 47280 die te lang doet over het programma en bovendien laat deze na het einde van het programma een ononderbroken pieptoon horen i.p.v. de normale korte piep. Ik heb het element en de koolborstels al vervangen. Wat is jouw advies?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...