Ga naar inhoud

champignon

Lid
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door champignon

  1. Lampje en tukkertje bedankt voor jullie hulp.
  2. Dit is idd de printplaat uit de machine bovenkant rechts. Je hebt gelijk dat die LNK een kleine beschading heeft. (Had ik zelf nog niet gezien) dat de weerstand gebarsten is wel. Ik vrees dat het mij niet gaat lukken om deze elementen te vervangen daar het wel erg dicht op elkaar zit en ik lees net dat je met een gewone soldeerbout de klus niet kan doen. Ik ga even zoeken in mijn omgeving of ik iemand kan vinden met geschikt gereedschap. Wellicht dat ik de printplaat ergens heen kan brengen maar dat moet ik uitzoeken. In ieder geval bedankt voor het advies.
  3. Ik zie geen zwarte vlekken van iets wat doorgebrand is. Wel eentje met wat barstjes.
  4. Bijgaand een foto van de printplaat op de foto. Ik hoop dat er te zien is wat stuk is. Ik hoor het graag.
  5. Met een ohm meter kan ik checken of het signaal doorloopt zonder spanning. In beide standen van de schakelaar is er geen verbinding tussen de punten invoer en uitvoer dus mijn conclusie is dat het stekkertje onderaan de foto defect is. Of zie ik dit verkeerd? Ik ga vd week even kijken naar de printkaart aan de rechterkant vd machine. Daar zitten nogal wat stekkertjes die ik eerst moet verwijderen
  6. Maar bij het indrukken van de aan/uit knop moet ik toch een signaal kunnen aflezen?
  7. Ik heb inmiddels de aan/uit drukkerijen gevonden op de print en links met rechts geeft altijd contact en boven met beneden aansluitpunt helemaal niets. Hoe kan ik dit verder testen of dit idd de oorzaak van het probleem is?
  8. Mijn wasdroger Aeg Lavatherm, Model T86585IH productcode 916 096 710 00 gaat niet meer aan dus geen foutcode of iets wat aangeeft wat stuk kan zijn. Omdat de machine 13 jaar oud is vraag ik mij af of het nog wel rendabel is om de machine te maken (nieuwe printplaat kost 200 mocht dat stuk zijn) maar knutsel graag met dit soort apparaten. Onlangs nog het scharnier vervangen en snaar die over de trommel ligt en wil toch proberen om het zelf te maken. Een nieuwe kopen kan altijd nog. In eerste instantie dacht ik dat het knopje niet meer goed werkte. Vandaag de machine opengemaakt en het frontje zat vol met stof dus alles goed schoongemaakt en ik hoor weer een duidelijk klik bij het indrukken. Helaas is de droger nog steeds dood. Heeft iemand een idee hoe verder te zoeken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...