Ga naar inhoud

PT1

Lid
  • Aantal items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten die geplaatst zijn door PT1

  1. Goedemiddag,
    Vandaag heb ik van Euromaxx de printplaat weer ontvangen en gelukkig, er zit weer leven in de machine nadat hij 2 jaar heeft stilgestaan.
    De print zag er, met mijn lekenogen, nu goed uit. In ieder geval heb ik er foto's van gemaakt die ik nog zal plaatsen. Euromaxx heeft het dus uiteindelijk goed opgelost.
    Wel lijkt het nu of er geen water binnenkomt. Misschien is het waterslot defect of verstopt. Als ik het programma beëindig hoor ik de pomp wel draaien.
    Er heeft twee jaar water in gestaan ( het is niet mijn machine) dus erg schoon ziet de machine er vanbinnen niet uit.

    Met vriendelijke groet,

    Piet
  2. Onze Miele Sudwind condenswasdroger lekt water aan de onderkant. Dat veroorzaakt sluiting waardoor de aardlek eruit vliegt.
    De schuiflade linksboven die normaal vol zit met water bevat nu helemaal geen water meer.
    De condensor is schoongemaakt en wordt bloedheet. Omdat ik er niet zeker van ben of hij echt voldoende schoon is ga ik hem morgen onder hogedruk schoonspuiten.
    Het verwarmingselement en de koolborstels zijn recent vervangen door Miele.
    Hoe kan ik de lekkage het beste opsporen?
    De bovenplaat heb ik verwijderd en de plaat onder de machine ook maar ik zie niet hoe ik de behuizing kan verwijderen om te zien waar de lekkage, mogelijk door een verstopping, vandaan komt.

    Met vriendelijke groet,
    Piet
  3. Beste Lampje,
    Dank voor de uitgebreide reactie. Je hebt helemaal gelijk dat alleen door testen gevonden kan worden of iets defect is of niet.
    Dat bleek wel weer. Bij de ECAM die ik onderhanden had was het niet het stoomverwarmingselement wat de geest gegeven had maar toch het[u] (onderste[/u]) magneetventiel. Dit vervangen en nu werkt alles weer naar behoren.
    Met vriendelijke groet,

    Piet
  4. Goedemiddag,
    Op dit forum terechtgekomen door een probleem met een Delonghi Ecam en dze post gevonden. Bij het Repair Café Lelystad heb ik nagenoeg exact dezelfde machine met hetzelfde probleem: wel koffie en heet water maar geen stoom. Het magneetventiel met nr. 86 van de tekening al vervangen door een ventiel uit een donormachine maar daarmee is het probleem niet opgelost.
    Het zou zoals gesuggereerd de stoomheater kunnen zijn, die is voor €40 te vervangen en dus wel de moeite waard.
    Natuurlijk ben ik benieuwd of de starter van deze post, Twan, het probleem heeft gevonden en weten te verhelpen. En nog een vraag aan "Lampje": als de machine tijdig en regelmatig is ontkalkt (dat weet ik overigens niet van deze machine) kan de stoomheater dan toch verkalkt en dus verstopt zijn?
    Piet
×
×
  • Nieuwe aanmaken...