Ga naar inhoud

TomHeatTransformers

Lid
  • Aantal items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TomHeatTransformers

  1. 31 minuten geleden, KTN zei:

    Wij zijn van mening dat deze test voor all-electric een no go is.

    hoe kun je nou op basis van deze test zeggen of er een all-electric warmtepomp geschikt is.

    Beste advies laat je lokaal informeren en maak een warmteverlies berekening dit geeft daadwerkelijk inzicht van uw woning en dan weet u het zeker.

    Buitendat hoe vaak we installaties zien waar een Hybride warmtepomp is gemonteerd of all-electric zonder dat de installatie goed is ingeregeld.

    kortom werk aan de winkel Heattransformers 

     

     

     

    Uiteraard zul je een warmte verlies berekening moeten maken. Echter als je merkt dat een dergelijke 50 of 35 graden test niet het gewenste resultaat geeft is het vaak niet de moeite waard om een prijzige warmte verlies berekening te laten maken.

    lukt de test wel dan kan HeatTransformers je verder adviseren in hoe nu verder. 
     

    Dus plan vooral je advies op maat in!

     

    https://heattransformers.com/actiekieskeurig

  2. Een laag omschakel punt kan voordelig zijn dit betekent echt dat je een pomp met een groot vermogen nodig hebt. Deze pomp zal bij -5 tot en met de +15 zijn vermogen niet goed kwijt kunnen en zal gaan pendelen. Kies je een pomp die minder vermogen heeft maar wel tot een extreem koude buiten temperatuur aan laat staan dan verbruik je veel meer kwh dan dat je m3 bespaard

     

    https://heattransformers.com/actiekieskeurig

  3. Op 11-11-2021 om 15:25, jduyzer zei:

    Met de koop van een warmtepomp kunnen we kiezen tussen een lucht- of grond warmtepomp. Wat zijn de voor- en nadelen van beide warmtepompen en wat zou de beste keuze zijn?

    Indien het nieuwbouw is maakt dit niet veel uit.

     

    Gaat het om bestaande bouw dan zit er tussen lucht en grond een prijsverschil van circa 30.000euro. waarbij grond dus 30.000 duurder zal zijn

  4. Op 11-11-2021 om 15:09, eek75 zei:

    Wij hebben zelf nu een hybride-opstelling op zolder hangen. Daar zijn we op zich heel tevreden mee, maar we denken er wel over om op een 'echte' warmtepomp over te stappen. Wat zou het grootste voordeel daarvan zijn?

    De technische impact van zo'n overstap zou bovendien makkelijker (en minder kostbaar) moeten zijn, omdat veel van de leidingen er nu al hangen, of zie ik dat helemaal verkeerd?

    Wat goed dat u een hybride opstelling heeft. De technische impact van een volledig elektrische warmtepomp is veel groter dan een hybride. De buiten unit moet dicht bij de woning komen kan vaak alleen op de grond of een betonnen dak. Daarnaast zijn de leidingen anders. Waar de hybride pomp flexibele leidingen heeft is dat bij een volledig elektrische pomp vaak niet flexibel of een stuk minder. Tot slot is de binnenunit qua formaat maar vooral qua gewicht van een ander kaliber. Deze zijn vrijwel onmogelijk een trap op te tillen en kunnen alleen staan op een betonnen vloer of op de begane grond. Tot slot kan het zijn als u een 8kW pomp op groter neemt dat de meterkast naar een 3x25A of 3x35A moet worden aangepast. 

     

    Kortom - het kan zomaar een aardige verbouwing zijn afhankelijk van wat de situatie is. HeatTransformers geeft u daar graag meer informatie over.

  5. Op 11-11-2021 om 18:28, remco zei:

    Vooropgesteld, ik vind het een ontzettend ingewikkeld onderwerp in een nauwelijks te doorgronden markt. Dus ik ben heel blij met de livestream en de mogelijkheid om vragen te stellen. Want zo probeer ik bij HeatTransformers een adviesgesprek te plannen: dat kan pas in januari ?

    Mijn situatie is het volgende:

    • Goed geïsoleerd huis (bouwjaar 2002)
    • Laag gasverbruik (alleen voor verwarming en warm water)
    • Vloerverwarming beneden
    • Boven radiatoren (staan bijna nooit aan)
    • Inductiekookplaat

    Ik ben toe aan een nieuwe cv-ketel. Met de stijgende gasprijzen lijkt helemaal overgaan naar een warmtepomp in plaats van een hybdride oplossing. Maar ik hoor ook (spook?)verhalen dat volledig gasloos vaak geen succes is omdat het huis gewoon niet warm wordt. Hoe kan ik er achter komen of mijn woning wel of niet geschikt is? 

    Is de ontwikkeling ver genoeg van 100% warmtepomp of is het beter om te investeren in een hybride versie? 

    Dan de subsidie. In januari gaat die omhoog, van 20% naar 30% van de investering heb ik begrepen? Maar omdat de markt zo ondoorzichtig is ben ik bang dat die subsidie misschien wel niet in mijn zak komt, maar ik gewoon een hogere prijs krijg voorgeschoteld. Hoe kom ik achter de reële prijzen en voorkom ik dat ik niet teveel ga betalen? 

     

    HeatTransformers kan voor u een goed advies op maat maken. Indien u vooraf wil weten of uw woning geschikt is voor een all electric warmtepomp kunt u de zogenaamde 35 graden test uitvoeren. Dit is uw cv ketel instellen op een maximale verwarmingstemperatuur van 35 graden. doe dit bij een buiten temperatuur van 0 tot 5 en. Indien dat kan weten we of u de woning kunt warm krijgen met een all electric warmtepomp bij ook extreem koud weer.

  6. Een losse airco daar kunt u beter mee koelen die is daarvoor gemaakt. Een warmtepomp kan passief koelen dit kost net als bij een airco stroom echter levert dit minder koeling op. 

     

    Of een warmtepomp interssant voor u is zonder zonnepanelen is afhankelijk van uw stroom en gas tarief. Op dit moment is de gasprijs bijna 4x zo hoog als de prijs per kwh. dus ook zonder zonnepanelen is een warmtepomp interessant 

  7. De warmtepomp kan koelen, vaak hoef je er niet veel van te verwachten dit heeft te maken met condens. Als het water koud is wat door de leidingen stroomt bestaat de kans op condens bij stalen en koperen leidingen. Ook bij kunststof kan dit voorkomen maar in mindere maten. Indien u echt goed wil weten wat de vloerverwarming kan moet u dit na gaan bij de installateur van de vloerverwarming.

    • Thanks 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...