Ga naar inhoud

Laserboy

Lid
  • Aantal items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Laserboy's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

  1. Beste HarryO, Ik heb uiteindelijk maar een tacho besteld en geplaatst. alles draait weer als een zonnetje. Moet die motor die ik van marktplaats heb dus het zelfde euvel gehad hebben...Mooie kl##tzakken!! Hartstikke bedankt voor je support!
  2. Beste Harry, Wat bedoel je met de lange code? Is dat het product nummer op de sticker? dit is wat er op de sticker staat: Mod. L54106 typ P6948645 Prod.No. 91452404600 ser.no. 803 00029. Ik heb bij de oude motor de tachospoel losgemaakt en bekeken. Kan er niets aan ontdekken. Zou niet weten wat er stuk kaan aan een spoel die verder niet beweegt. Hij meet ongeveer 185ohm en geeft +- 2volt wanneer ik er een slinger aan geef. Ik heb geen ervaring, maar ik begin te vermoeden dat er in de aansturing iets faalt. Overigens; ik meldde al eerder dat de wasmachine tijdens het spoelen 5 minuten blijft stilstaan. Kan iemand mij bevestigen of dat normaal is?
  3. Heb gisteren een tweedehands motor geplaatst van marktplaats. Echter probleem blijft. Nu zou het natuurlijk kunnen dat de motor ook stuk is, maar zijn er nog andere redenen voor error 52? In de "nieuwe" motor zitten nieuwe koolborstels dus dat lijkt me iig ok. De motor lijkt ook prima te draaien, maar dat deed de oude in principe ook. Nadat de error ontstaat gaat de machine verder prima spoelen en centrifugeren. Heb zoals eerder gelezen de slang van de niveau regeling doorgeblazen vanaf zijde van de regelunit, de printplaat opnieuw gesoldeerd en gereinigd. Kan ook niet een thyristor zijn die warm wordt of zo?
  4. Beste Harry, Bedankt voor het antwoord. Heb het geprobeerd en krijg nu 2x pauze led en 5x einde led. In de info van internet vind ik geen error25, wel 52. Hierbij wordt gesproken over een "tachometer interuption". Ik heb een ACC motor, Type 20584.087. Ik kan bij AEG geen losse tacho bestellen. Zijn die tacho meters universeel? Is er een verklaring waarom het centrifugeren wel steeds goed gaat?
  5. Hoi allemaal. Ik heb ook een storing die erg lijkt op wat er in deze thread beschreven wordt. Het gaat over een lavamat 54106. Deze staat tijdens het wassen ineens stil en het lampje pauze/start knippert. Vervolgens kan de machine wel gewoon spoelen of centrifugeren. Ik heb geprobeerd de machine op 95graden te zetten en de juiste toetsen in te drukken, maar het enige wat er gebeurt is een soort van led test; alle leds gaan na elkaar knipperen als in een loop. Daarna heb ik een poosje voor de machine gezeten en alles leek goed. Na de eerste maal centrifugeren vult de trommel met een beetje water. Later, na wat draaien neemt hij weer wat water. Dan versneld de trommel ineens (bouwt het niet op) en stopt dan met draaien. 5 minuten later gaat hij echter gewoon weer draaien, dus geen storing. (gelukkig) zit ik niet vaak voor de machine om te weten of deze "pauze"normaal is, maar het lijkt me best lang... Hoe dan ook, er volgt nu geen foutmelding; het programma wordt afgelopen. Ik heb gisteravond de printplaat hersoldeerd en de koolborstels gecontroleerd. De koolborstels zijn nog minimaal 1,5 cm lang en worden zeker nog 5 mm ingedrukt bij monteren. Na deze actie vanmorgen twee maal laten wassen zonder storing, maar nu meld mijn vrouw weer een knipperende led. Is dit typisch een verhaal van de tacho? Weet iemand hoe ik bij deze machine de foutcode uitlees? Alvast bedankt voor de reacties!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...