Ga naar inhoud

Bluetooth of bedrade Over Ear koptelefoon?


Ga naar oplossing Opgelost door Robin4507,

Aanbevolen berichten

  • Oplossing

Puur technisch gezien is het beter om een hoofdtelefoon met draad aan te sluiten op een geluidsbron, je behaalt op die manier de hoogst mogelijke verbindings kwaliteit. Via bluetooth moet de audio tot nu toe altijd bewerkt worden om over de draadloze verbinding gestuurd te kunnen worden en hierbij gaat vrijwel altijd kwaliteit verloren. (dit proces wordt wel steeds beter nu bluetooth beter wordt en er kwalitatief betere codecs gebruikt worden om de kwaliteit te behouden.)

Daarbij moet wel gezegd worden dat wanneer je een bedrade koptelefoon gebruikt met een bron die niet zo goed is, je dus ook nooit een hele goede geluidskwaliteit kan halen. Stel je hierbij voor dat je bedrade hoofdtelefoon van topkwaliteit aansluit op een instapklasse mobiele telefoon. In deze telefoon zit geen goede audioverwerkingsapparatuur en dus zal de kwaliteit nooit top zijn. In audio geldt dat de zwakste schakel in een keten de kwaliteit altijd tegen zal blijven houden.

Het is dus ook geen wet van Meden en Perzen, wanneer je een kwalitatief hoogstaande draadloze hoofdtelefoon koopt, dan klinkt deze vrijwel zeker beter dan een instap bedrade hoofdtelefoon (en vanzelfsprekend geldt dit ook andersom)

  • Like 1
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...