Ga naar inhoud

Voorstellen. Wie ben jij?


Alex

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen!

Leuk dat je hier een kijkje neemt. Dit topic is bedoeld voor gebruikers die het leuk vinden om zich voor te stellen. Hoe oud ben je, wat is je naam, wat houdt je bezig (hobby's, werk etc.)? Een goed voorbeeld doet volgen, dus ik bijt het spits af.

Mijn naam is Alex en ik ben 34 jaar. Ik woon nu ruim 13 jaar in Haarlem. Een hele leuke stad met veel restaurantjes, kroegjes en de zee natuurlijk op fietsafstand. Eigenlijk is alles waar ik moet zijn op fietsafstand. Want ook het kantoor van Kieskeurig zit in Haarlem. Ik ben pas sinds kort werkzaam bij Kieskeurig. Mijn voornaamste taak is om het Kieskeurig forum op te beheren.

In mijn vrije tijd speel ik voetbal en doe ik aan boulderen. De afgelopen maanden heb ik veel aan padel gedaan. Dat is een mix tussen tennis en squash. Deze sport wordt steeds populairder.

Een andere hobby is dat ik graag naar concerten ga. Helaas is dat door alle corona maatregelen nu al een tijdje niet mogelijk, maar hopelijk mag het allemaal snel weer. Mijn laatste concert is alweer anderhalf jaar geleden. Sam Fender in de Paradiso. Volgend jaar staat o.a. Eric Clapton, Los Lobos en Brian Fallon op de agenda.

 

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd naar wie de andere community leden zijn. Laat het in dit topic weten.
 

Groet,

Alex

  • Like 1
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Hallo lezer,

 

Mij voorstellen? Ja, je zal mij geregeld tegen komen in het TechCafe dus waarom zou ik mij niet even in het kort voorstellen? Ik ben een van de personen die anderen probeert te helpen. Mijn naam op internet is Kasander, niet mijn echte naam want het is tegenwoordig een echte uitdaging om daar niet bekend te worden. Het heeft nergens anders mee te maken dan die uitdaging. En dat lukt mij sinds dat internet nog lang geen Google had… Ja, zo oud ben ik.

 

Waarom ben ik aan het helpen op forums? Voornamelijk omdat ik vind dat veel personen die antwoord geven op diverse forums te ver zijn door geschoten. Ze zien anderen soms bijna als dom terwijl ik zelf vind dat vragenstellers vaak onwetend zijn en geen of te weinig ervaring hebben in waar ze mee bezig zijn. Ze zijn vergeten dat ze ook ooit niets wisten en alles nog moesten leren. Niet dat ik alles weet, hoor. Jeetje, dat zou wat zijn! Nee, hoor, ik ben gewoon iemand die een professionele achtergrond heeft in computers en blij is dat hij er uit is. Tenminste, zakelijk want privé ben ik er nog steeds dagelijks mee bezig. Wat ik nu doe is een heel ander verhaal wat te lang duurt om even te vertellen. Ik zou het kort houden, weet je nog?

 

Even voor de duidelijkheid:

Ik bedoel niet de personen die geregeld antwoorden geven op C!T, laat dat heel duidelijk zijn. Ik zit meer dan eens op andere forums en kom daar nog wel eens de wat omhooggeschoten personen tegen die de meest domme antwoorden geven en anderen zien als minderwaardig. Daar kan ik niet tegen. Of je probeert iemand serieus te helpen of je blijft weg. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

 

Bij een antwoord geven probeer ik geregeld een glimlach mee te geven. Anders wordt het snel te saai om door te lezen. (Die zin liep wel erg grappig trouwens) Maar aan de andere kant kan ik gelukkig ook negatief commentaar accepteren.

 

Er staat hier, op onze ruime zolderkamer, een Windows laptopje maar die gebruik ik eigenlijk alleen om vragen te beantwoorden. Ik ben namelijk een absolute Linux-aanhanger. Het prettigst vind ik Linux Mint mate om mee te werken. Lekker simpel, gratis en niemand die mee kijkt. Linux is het laatste systeem dat nog van jezelf is en wat je helemaal kan aanpassen aan je eigen wensen. Een ander voordeel is dat het alleen mee neemt wat het nodig heeft bij het opstarten. Vandaar dat het op oudere laptops sneller werkt dan Windows. Verder houd ik mij geregeld bezig met Raspberry pi’s.

 

Ik wordt vaak als kritisch omschreven. Waarschijnlijk omdat ik soms lastige vragen stel. Maar dat is hoe ik ben. En door vragen stellen kom je meer te weten dan als je je stil houd.

 

Domme vragen bestaan niet, dat is echt zo. Maar waar ik persoonlijk niet van hou zijn vragen zonder inhoud van mensen die zich vervelen. Gelukkig zijn er hier behoorlijk moderators die dat in de gaten houden en zo nodig verwijderen.

Maar ook te korte vragen zijn vervelend. Ook al doe ik nieuwe batterijen in mijn glazen bol, het is niet te doen om zonder de juiste informatie een passend antwoord te geven. Dus doe de mensen aan de andere kant van je beeldscherm een groot plezier en besteed een beetje meer tijd om je vraag wat duidelijker te stellen.

 

 

Wel, dit was het wel een beetje. Natuurlijk had ik hier een heel boekwerk kunnen plaatsen maar daar zijn andere sites voor. Hopelijk kan ik (en uiteraard alle anderen (want ik ben gelukkig niet alleen en ik weet lang niet en echt niet alles) je vragen beantwoorden. En onthoud: Er zitten echte mensen aan de andere kant van je beeldscherm, geen computers.

 

Met digitale groeten,

Kasander

 

https://sites.google.com/view/fclinux

 

  • Like 1
Link naar reactie

Hoi,

 

Mijn naam is Wouter, op het moment van schrijven 47 jaar, ik heb geen kinderen en ben happy single. Kom uit Noord-Brabant en woon in Veghel.

Mijn computer historie gaat een heel eind terug. Internet kwam net beschikbaar voor het grote publiek. En mobiele telefoons, wat zijn dat ? Die bestonden nog niet. Wij speelden buiten op straat met grote groepen, verstoppertje, buskruit, stoeprandje, politie en boefje, papieren pijltjes schieten met zo’n pvc-buis. Daar hielden wij ons mee bezig.

 

Mijn 1e computer dat was een zelf uitgezochte en door de winkel samengestelde 286SX in zo’n grote crème kleurige zwaar metalen behuizing die zo groot was dat je die beter naast je op de grond zette dan op je buro. Een processor snelheid van maar liefst 12MHz en een knop op de voorkant waarmee je de turbo kon aanzetten naar maar liefst dubbele snelheid van 24MHz, 2Mb RAM SD geheugen, en een 128Mb harde schijf van het merk Quantum Bigfoot. Ik keek naar een bolle beeldbuis in amberkleuren die er even over deed om op volle helderheid te komen. Mijn toetsenbord was crème kleurig met zo’n krulsnoer en een DIN plug aan het uiteinde, de PS/2 aansluiting bestond ook nog niet en USB al helemaal niet. De muis zat op een COM-poort aangesloten. Het besturingssysteem was MS Dos 3.0 en los daarvan kon ik Windows 1.0 draaien. De verkenner bestond nog niet, daarvoor had je een los programma nodig en dat was Norton Commander. Dat was echt “the dope” in die tijd ! Een privé computer gebruiken.

 

Een jaar later kocht ik van mijn verjaardags geld en zakgeld mijn 1e inbel modem, 2400 baud snelheid en kon ik via Compusale met een telefoon nummer inbellen op het internet, maar dan was de telefoon lijn dus continu “in gesprek” Ik hoor mijn moeder nog steeds roepen beneden aan de trap: ”Zit je weer op internet ? ik ben telefonisch niet bereikbaar, schei er eens mee uit”

Veel later kwam ISDN en nog later kon je een dubbele lijn erbij krijgen. Yessss, ik kon toen computeren en mijn moeder toch telefonisch bereikbaar blijven, en dus geen geroep meer beneden aan de trap dat ik op internet zat.

 

CD’s bestonden nog niet, er werd gewerkt met 5,25” inch en later 3,5” inch diskettes. Man man ik had van die blader bakken waar al mijn diskettes in stonden en die je met een sleuteltje op slot kon zetten. Later, pas veel later, kwamen ZIP-Disks en de CD’s op de markt. Voorbeschreven CD’s werden geregeld gratis bijgeleverd bij verschillende tijdschriften om op die manier snel en eenvoudig Compusale of andere software of spelletjes op je computer te installeren. Een echte internet provider zoals we die nu tegenwoordig kennen was er in het begin niet of heel erg duur. Pas toen er echte internetproviders kwamen die ook nog betaalbaarder werden, ben ik overgestapt naar XS4ALL en had ik Compusale niet meer nodig. Dat is zo’n beetje tijdens de introductie van ISDN gebeurt.

 

Social media ? wat is dat ? Nee, dat bestond ook nog allemaal niet.

 

Natuurlijk moest ik nog veel leren en bij een probleem op mijn computer werd dat bij ons thuis even snel door een ander op mijn computer opgelost. Voor mij abracadabra, en als ik dan vroeg: “hoe heb je dat nou gedaan ?” Was zo’n beetje altijd hetzelfde antwoord: “gewoon” “het is toch opgelost?”

Daar baalde ik altijd van, want ik wist nu niet hoe het was opgelost, om het bij eenzelfde fout zélf op te kunnen lossen.

 

Wat een verschil met nu, als je zo terug kijkt. En hoe ziet het er over 30 jaar uit ? Want het is iets meer dan 30 jaar maar geleden, ongelofelijk.

 

 

Wat doe ik in het dagelijks leven of wat houdt mij bezig ?

Wel, ik heb gewoon een vaste baan en werk 40u per week in vast dienstverband bij een grote logistieke onderneming in wisselende tijden. Mijn beroep is iets totaal anders dan werken met computers: rangeerder.

Rang-watte ? Ik ben een soort vrachtwagenchauffeur die met een speciaal daarvoor uitgerustte vrachtwagen, containers en trailers naar de laad en los docks rijdt, die later weer naar speciaal daarvoor ingerichtte parkeerplaatsen gereden worden.

Oh, een vrachtwagen chauffeur dus ? Zeg dat dan gewoon, haha. Maar dan eentje die niet op de openbare weg komt.

 

Technologie en ontwikkeling en dan met name op computer gebied heeft altijd al mijn interesse gewekt en ben ik er in mijn vrije uurtjes dus altijd wel mee bezig, fouten maken, zelf oplossen, of naar oplossingen zoeken en die dan weer toepassen. En zo door de jaren heen een best grote hoeveelheid computerkennis en een schat aan ervaringen opgebouwd, waar ik nu anderen mee kan helpen als die een probleem met een computer hebben.

Hierdoor is mijn eigen kring aan mensen met computerproblemen gegroeid, want natuurlijk is het handig als je iemand in de buurt kent die veel van computers weet 😊

Tja, en ik doe dat met plezier en verdien er helemaal niets aan, het is pure hobby en tijdverdrijf. Maar dat overal naar toe gaan dat brak op een gegeven moment wel op en kost ook te veel, dus dat heb ik weer opgelost door mijn tips, trics en ervaringen te “vertalen” in videootjes, die ik dan weer online zet op YouTube. Ik ben eind 2017 pas lid geworden van YouTube, maar mijn 1e videootje kwam pas eind 2018 online. In het begin moest ik ook op dat vlak nog veel leren, en dat kan je ook zien aan sommige oudere videootjes haha. En mijn kanaal is ook onderhevig aan veranderingen en zo heb ik dus een nieuw logo en intro/outro geluid en wordt er niet alleen met een telefoon opgenomen maar gebruik ik ook webcam(s) en een studio microfoon. Alles wordt ge-edit en later gerenderd om weer tot 1 video-bestand te komen die ik dan kan publiceren en van de nodigde informatie en tags als ook linkjes en soms time-stamps kan voorzien. En dat alles doe ik zelf, ik heb niemand in dienst of iemand die dat voor mij doet. Oudere video’s hebben natuurlijk nog het oude CSW intro. En zo zijn ze niet alleen voor de buurt makkelijker toegankelijk, maar voor de hele wereld, zo blijkt inmiddels, want ook in Amerika en zelfs helemaal de andere kant van de wereld worden mijn filmpjes bekeken. Ik heb deze “bioscoop” op YouTube een naam gegeven en die naam gebruik ik hier ook:

CSW_Wouter

Waarbij CSW de letters zijn die staan voor Computer Service Wouter. Dus eigenlijk staat er: Computer Service Wouter Wouter 😉

 

Ik heb geen intentie om van mijn kanaal een betaald kanaal te maken, bovendien voldoe ik ook niet aan de eisen die YT stelt om er een inkomsten genererend kanaal van te kunnen maken. Je hebt daarvoor namelijk 4000 publieke views per maand nodig en 1000 vaste abonnees. Nou die views daar zit ik inmiddels ver, heel ver, boven. Maar aan abonnees kom ik nog net wat te kort 😉 Nee ik vind dat ik al heel groot geworden ben als je gelezen hebt hierboven dat het voor mijn eigen computerkring aan mensen uit de buurt is opgezet. Als je verder de achterliggende gedachte van het opzetten van mijn kanaal wil lezen, dan kan je die vinden op het tabblad “over” op mijn kanaal uiteraard 😊

 

Ik help graag anderen en doe dat op verschillende manieren, thuis, bij anderen thuis, op het werk, via mail, via teamviewer op afstand een computer overnemen, via mijn YT kanaal, als ook in privé-video’s op mijn YT kanaal en zo ook via dit forum.

Weet ik alles dan van computers ? Oh nee, bij lange na niet !

Heb ik ervoor geleerd of computer cursussen gevolgd ? Ook niet. Ik heb alles zoals hierboven omschreven staat op eigen kracht en door te doen zelf geleerd. Ik heb helemaal niemand gehad die mij geholpen heeft of heeft uitgelegd. Zelfs vroeger niet zoals je hebt kunnen lezen. En dat is iets wat ik juist niet wil. Hoe makkelijk is het om je eigen kennis en ervaring te delen met anderen die die kennis en ervaring niet hebben, en zoals ik, in de begin jaren, maar dan 30 jaar later in tijd, computer problemen hebben waar ze niet uit komen ?

 

Mijn droom zal altijd wel blijven: “van mijn hobby mijn werk maken”

 

 

Bronnen die gebruikt zijn voor de tot stand koming van dit artikel:

bijlage: Dial Up Internet Sound.mp3

https://nl.wikipedia.org/wiki/MS-DOS#Versies_van_MS-DOS

https://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows

https://nl.wikipedia.org/wiki/Inbellen

https://en.wikipedia.org/wiki/Modem

Dial Up Internet Sound.mp3

  • Like 1
mvg,
 
Wouter Griek | Eigenaar YouTube kanaal CSW
 
E: csw.wouter@gmail.com | Web: youtube.com/CSW_Wouter
CSW  |Computer Service Wouter|Veghel|Netherlands
Link naar reactie

Leuk dat jullie je hebben voorgesteld Kasander en Wouter. Dit forum is, zoals jullie weten, gloedjenieuw en het is een stuk gezelliger met jullie erbij. Ik ben zelf helaas niet zo'n computerkenner en voor mij is het dus abracadabra (zoals dat ooit voor jou ook zo was, Wouter).

Het inbellen (en een boze moeder) is nog wel herkenbaar. Zo oud ben ik inmiddels ook wel 😉. Met floppy's heb ik ook nog gewerkt en een spelletje opstarten via MSDOS heb ik ook nog moeten doen. Zodoende kon ik de eerste Command and Conquer spelen. Gaaf spel was dat.

Wat ik waarschijnlijk met jullie deel, is dat ik het net als jullie altijd leuk vind om anderen te helpen. Ik heb jarenlang op een klantenservice gewerkt vroeger. Waar mijn collega's de moeilijke vragen liever oversloegen, pakte ik ze graag op. En het was altijd prettig dat processen ook echt werden verbeterd als je als medewerker telkens tegen hetzelfde probleem aanliep.

Ik zag op Techcafé geregeld slecht geformuleerde vragen voorbij komen. Daar kunnen anderen precies niks mee. Ik en mijn collega's zullen proberen om gebruikers daar zoveel mogelijk goed over te informeren. Uiteindelijk is degene die de vraag stelt ook veel beter geholpen met een duidelijk geformuleerde vraag.

Gamen jullie ook op jullie computers?

  • Like 1
Link naar reactie

leuk te horen, of beter gezegd, te lezen 🤭

gamen? ja ik game af en toe. ETS2 speel ik en Tomb Raider - Shadow of the tomb, als ook Rise of the Tomb, komen hier ook zo nu en dan voorbij. Tomb Raider('s) al meerdere keren uitgespeeld met alle dlc's die je kan krijgen. Het platform dat ik gebruik is dan ook Steam. 

  • Like 1
mvg,
 
Wouter Griek | Eigenaar YouTube kanaal CSW
 
E: csw.wouter@gmail.com | Web: youtube.com/CSW_Wouter
CSW  |Computer Service Wouter|Veghel|Netherlands
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...