Ga naar inhoud

beveiliging windows XP


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:5a0e64ebc9] Op 2002-01-17 19:24, schreef Sjoerd Boerhout: Je hebt een voor windows XP betaalt en dus heb je ook recht op de cd. Toch? Ga naar de winkel en vraag de cd. [/quote:5a0e64ebc9] Dat is niet altijd waar. Het ligt er maar aan met wat voor licentie het verstrekt is door de winkel waar het systeem vandaan komt. En dat is dus te merken aan de prijs.
Link naar reactie
[quote:c7c3921311] Op 2002-01-18 14:43, schreef Marc!: Bij aankoop van een nieuwe pc waarop windows is geïnstalleerd, moet de verkoper de originele cd van het besturingssysteem bijleveren. Anders is deze bezig met illegale praktijken en kun je hem aanklagen. Dus: EIS DIE CD van je windows XP [/quote:c7c3921311] Onzin, grote merkfabrikanten leveren vaak een pre-install mee op de machine, maar hier zit dus geen cd bij. Hiervoor heeft de hardware fabrikant al betaald aan Microsoft voor de variant van levering van Windows.
Link naar reactie
[quote:c6b9eaf9fa] Op 2002-01-18 15:24, schreef Hipapipa: [quote:c6b9eaf9fa] Op 2002-01-18 14:43, schreef Marc!: Bij aankoop van een nieuwe pc waarop windows is geïnstalleerd, moet de verkoper de originele cd van het besturingssysteem bijleveren. Anders is deze bezig met illegale praktijken en kun je hem aanklagen. Dus: EIS DIE CD van je windows XP [/quote:c6b9eaf9fa] Onzin, grote merkfabrikanten leveren vaak een pre-install mee op de machine, maar hier zit dus geen cd bij. Hiervoor heeft de hardware fabrikant al betaald aan Microsoft voor de variant van levering van Windows. [/quote:c6b9eaf9fa] Ik vind dit onzin! Ongeacht welk fabrikant een pre-install of welk OS geinstalleerd heeft, de originele cd moet hij bijsluiten. Anders moet de fabrikant de software weghalen! Dit is misleiding om de pc te kunnen verkopen en misleiding (ook in reclame bijv.) mag al helemaal niet. Dus OF de cd eisen of de software eraf. Geen wonder dat er dan illegale kopieën van XP in omloop zijn. [ Dit Bericht is bewerkt door: SeNTiNeL0 op 2002-01-21 11:10 ]
Link naar reactie
Wat loop je nou toch de hele tijd te brullen? Lees nou eens wat ik je vertel... Het is gewoon een contract dat de hardware leverancier met de software leverancier (Microsoft in dit geval) heeft afgesloten. Er valt dus niets te eisen, het is gewoon een goedkopere manier om een particulier aan een geinstalleerd systeem te helpen. Als je de cd er zo graag bij wilt hebben, dan dien je ook voor een volle licentie te dokken en kost je dat dus zo'n F 500,- En misleiding, tja, dat gebeurt vaker in advertenties en reclames. Men gaat ervanuit dat iedereen zichzelf goed genoeg voorbereid alvorens een aankoop te doen.
Link naar reactie
Dag, Hipapipa ik ben het helemaal met je eens. Er zou nog sprake kunnen zijn van een zgn. OEM installatie. De windows xp software wordt bij de machines op mijn werk niet bijgeleverd. Je kunt slechts 1 installatie ermee uitvoeren. Wij distribueren de windows xp installaties via ghost enterprise. Je moet daar wel de windows xp editie van hebben zonder activerings key. Gr. Jan
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...