Ga naar inhoud

leren programmeren


anoniem

Aanbevolen berichten

Zit je niet meer op school? Een decaan is een soort raadsman voor de school en aanverwante zaken. Vaak ook de aangewezen persoon voor keuze van beroep of vervolgonderwijs. Gaat het je trouwens puur om programmeren? Of wil je ook meer van aanverwante zaken weten. Als je nog in de schoolgaande leeftijd zit, kun je denken aan mbo- of hbo-informatica. Of meao/heao met als specialisatie informatica.
Link naar reactie
[quote:172691e727="gerben"]Zit je niet meer op school? Een decaan is een soort raadsman voor de school en aanverwante zaken. Vaak ook de aangewezen persoon voor keuze van beroep of vervolgonderwijs. Gaat het je trouwens puur om programmeren? Of wil je ook meer van aanverwante zaken weten. Als je nog in de schoolgaande leeftijd zit, kun je denken aan mbo- of hbo-informatica. Of meao/heao met als specialisatie informatica.[/quote:172691e727] ja ik heb het namelijk enkel programmeren, bedoel ik mee programma's maken.. ik ben 19 en ga niet meer naar school. ik ben een wielrenner maar zou programmeren er ng graag willen bijdoen.
Link naar reactie
Kun je er ook nog bij aangeven, met welk doel je wilt programmeren? Gaat het om programmeren vanaf de grond af? Of om het verbeteren van openbronsoftware? En in wat voor een programmeertaal? Wellicht ligt de aanschaf van een boek meer voor de hand. Bijvoorbeeld [url=http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/c-in-21-dagen/666881373/index.html]C++ in 21 dagen[/url] door Auteur: Jesse Liberty. Of deze [url=http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-programmeertaal-c-druk-1/1001004001163764/index.html]De Programmeertaal C++[/url] door Auteur: Bjarne Stroustrup.
Link naar reactie
Maar je zult een taal moeten kiezen. En de keuze daarvan hangt sterk af, van wat je ermee wilt gaan doen. Als je snel iets in elkaar wilt flansen, kan visual basic een aardige keus zijn. Voor wat meer serieus werk visual c++, of zelfs assembler. Wil je vooral voor het web gaan programmeren, dan kan php/sql een veel betere optie zijn. Wil je het serieus aanpakken, dan kun je je ook in andere zaken gaan verdiepen, zoals wiskunde, of informatiekunde. Je vraag is nu een beetje als: ik wil heel graag gaan sporten. Weten jullie hoe ik kan gaan sporten? Om daarin advies te geven, zul je ook moeten aangeven wat je doel is, hoeveel tijd je erin wilt steken, en vooral wat je leuk vind om te doen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...