Ga naar inhoud

printer drukt zwart-wit bruin af


anoniem

Aanbevolen berichten

Al eerder had ik het hier: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=211987&highlight= over problemen met mijn printer. Door wijziging naar het kleurprofiel naar sRGB is dat toen opgelost. Nu heb ik al sinds enige tijd dat zwart-wit foto's (bijvoorbeeld http://www.flickr.com/photos/thomasleuthard/6077305924 zowel door Acdsee, maar ook door LR3 of gewoon het eigen printprog van XP bruin wordt afgedrukt. Inktpatronen uiteraard o.k., printer gereinigd etc. Iemand nog een suggestie vóór ik de printer canon iP 5300 afdank?
Link naar reactie
als ik zo het aantal lezers, het aantal antwoorden en de lage frequentie van nieuwe vragen op dit forum "Grafisch"lees heb ik een (bruin) vermoeden dat er op mijn vraag helaas geen antwoord zal komen. Toch moet dit verschijnsel wel bekend zijn? Mijn ervaringen van de Canon helpdesk in het verleden waren op z'n minst matig te noemen.Misschien plaatsen in hardware?
Link naar reactie
Ik heb ervaring met de IP8500 en de IPPro9500MarkII De eerste was een eigen printer die na gebruik van 'alternatieve' cartridges na 2 jaar de geest gaf met vergelijkbare klacht als de jouwe. De laatste was van bekende van me die te weinig printe waardoor de spuitmondjes waren verstopt geraakt. Die was niet meer te repararen anders dan een nieuwe unit voor de cartridges aan te schaffen. Mijn ervaring is dus dat, als nieuwe cartridges niet meer helpen en een grondige schoonmaak via de software niet helpt, het bijna zeker is dat intern de kanalen toch verstopt zijn geraakt. Je tijdelijke oplossing naar sRGB kleuren verstevigd mijn vermoeden, immers sRGB heeft minder kleuren dan RGB wat reproductie van kleuren wat makkelijker maakt. Ik vrees dus dat het niet meer goed gaat komen tegen redelijke kosten.
Link naar reactie
zie nu pas je reactie, waarvoor hartelijk dank. Eén en ander zou kunnen kloppen: het gebruik van niet originele cartridges. Ik ga nu weer uitkijken naar een nieuwe printer, want die F380 van HP print maar één zijde af; recent nog wel dit ebook met de Canon afgedrukt uit http://www.85mm.ch/Book/Books.html maar dat ws merendeels zwart wit (en een beetje bruin..) Hartelijk dank
Link naar reactie
Zonder een goed kleurbeheer blijft het natuurlijk altijd giswerk, geldt voor iedere printer. Veel beter dan de geïnstalleerde standaard printerprofielen zijn speciale ICC profielen voor zowel printer als het gebruikte papier. Goede kwaliteit fotopapier heeft downloadable profielen (papiersoort kan nl. heel bepalend zijn voor het printresultaat). Deze profielen houden rekening met printertype, inktsoort én met het papier waarop je afdrukt. Zie o.a. [url=http://www.camerastuffreview.com/nl/tutorials/kleurbeheertutorial/10-printen-met-een-icc-kleurenprofiel]hier[/url] voor gebruik van ICC profielen. Specifieke profielen op maat kan je aanvragen bij iedere fotopapierfabrikant, zelfs een service hoe je je printer panklaar kan instellen is mogelijk, zoals b.v. [url=http://www.ilford.com/profiles/index_nl.asp?type=settings]hier.[/url] Het beste kleurbeheer, vanwege de eindcontrole, heb je toch met goede kleurmanagementprogramma's zoals Photoshop of Lightroom, daarmee kan je eerst een 'soft proof' maken, d.w.z. op de monitor (mits goed gecalibreerd) is met behulp van de ingeladen profielen vrij nauwkeurig te zien hoe het resultaat wordt op de verschillende papiersoorten waarop je afdruk moet komen.
Link naar reactie
Dank je wel. Het calibreren van een monitor had ik al vaker zonder succes bekeken. Vreemd is wel dat de printer het "ineens"is gaan doen. Iemand met een iP5200 meldde mij een soortgelijk probleem. Sinds kort heb ik een - door C!T aangerade - Canon MG5250, en de ongebruikte inktpatronen kon ik zelfs omruilen bij filiaal van CartridgeWorld.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...