Ga naar inhoud
  • 0

harde schijf laten vallen, op zoek naar gegevens cylinders e


anoniem

Vraag

Vanmiddag heb ik mijn externe harde schijf laten vallen, en nu is de schijf niet meer te lezen. Met een hulpprogramma (http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk) kan de schijf nog wel benaderd worden, maar info over de indeling etc kan het programma niet achterhalen. Als laatste redmiddel wil ik de schijf opnieuw indelen (low-level formatteren heet dat geloof ik). Daarvoor heb ik info nodig over aantal cilinders, heads, sectoren etc. Op de site van seagate kan ik het echter niet vinden, en op de schijf zelf staat het ook niet. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan achterhalen ? Het gaat om een Seagate Barracuda 7200.11 van 1,5 TB. Zou het jammer vinden als het ding in de prullemand moet. Ik heb de schijf overigens al een keer losgehaald en via een satakabel als interne schijf gekoppeld, maar ook dat biedt geen soulaas.
Link naar reactie

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
ik heb helaas ook wel eens schijven laten vallen en reparatie software werkt niet. De schijf is namelijk fysiek beschadigd door de val. Kusje geven en weg ermee. Als er zeer belangrijke data opstaat, er zijn speciale bedrijven die hem in een stofvrije ruimte open maken en de data lezen. Dat heb ik 1 keer gebruikt voor een autogarage die 3 jaar boekhouding kwijt was. Dat kost meer dan 2000 euro.
Link naar reactie
  • 0
Je zou de Seagate harddisk nog wel kunnen testen met de diagnostische software van de fabrikant http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287#seagate Check verder op de site van Seagate' Knowledge Base [url=http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=203931&NewLang=en&Hilite=mid+level+format]How Do I Low-Level Format a SATA or ATA (IDE) Hard Drive?[/url] [quote:b4092aa381="johan kruize"]Ik heb de schijf overigens al een keer losgehaald en via een satakabel als interne schijf gekoppeld, maar ook dat biedt geen soulaas.[/quote:b4092aa381] Wordt de schijf nog wel gezien door het BIOS?
Link naar reactie
  • 0
Door de dos rapir utility van Seagate wordt de schijf na lange tijd gezien als ik hem rechtstreeks aan pc heb hangen met een sata kabel. Alle testen mislukken dan en ook zero schrijven lukt niet. Door de BIOS wordt de schijf niet gezien, waarschijnlijk omdat de schijf nog druk aan het zoeken o.i.d. is tijdens het opstarten.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...