Ga naar inhoud

Nieuwe computer, voornamelijk voor fotobewerking


Aanbevolen berichten

Hallo, Ik wil binnenkort een nieuwe computer kopen, en ik vroeg me af of jullie me wat advies zouden kunnen geven. Het belangrijkste is dat Mijn budget is ongeveer 1000 euro. Dit zijn wat dingen die me verteld zijn: -een laptop zou handig zijn, maar voor fotobewerking heet een 'vaste' pc beter te zijn; mocht dat een groot verschil maken dan wil ik dat wel overwegen. Ik heb een hp pavilion dv6000 laptop die ik er waarschijnlijk bij houd. -een verticale resolutie van 1080 schijnt erg mager te zijn, en een breedbeeld is niet handig -de processor is het belangrijkst, een videokaart niet zozeer -Acer is niet zo best; ik twijfel tussen Sony Vaio en Macintosh. Alvast bedankt!
Link naar reactie
Ik zou voor fotobewerking zeker voor een Mac gaan (maar ik ben er dan ook erg tevreden mee). De vraag of je een laptop of gewone PC moet pakken hangt ook een beetje van jezelf af. Als je graag buiten foto's wilt bewerken is de laptop handiger, maar bij een gewone pc krijg je vaak meer waar voor je geld... mocht je voor een mac kiezen, heb je eigenlijk drie keuzes. 1. Een [url=http://www.apple.com/nl/mac/whichmacbook/compare.html]macbook[/url] 2. een [url=http://www.apple.com/nl/imac/specs.html]iMac[/url] 3. een [url=http://www.apple.com/nl/macpro/specs.html]MacPro[/url] Ik zo naar een winkel gaan en gewoon eens rustig proberen..... suc6 :wink:
Link naar reactie
Bedankt voor je reactie, maar ik heb gehoord dat een iMac nogal riskant kan zijn omdat het een vrij 'besloten groep' is; er kan bijvoorbeeld een update bijvoorbeeld verkeerd gaan, en vervolgens kan je computer verpest zijn omdat ze iMacs niet in de winkel repareren, en op het internet is er ook lang zoveel support niet. Is dat een reële angst? En weet iemand of een iMac echt zoveel beter is dan de Sony Vaio?
Link naar reactie
Kijk ook eens bij Dell, zie de voordelige Inspiron 580 Core i5-750 systemen: http://www1.euro.dell.com/nl/nl/thuis/Desktops/inspiron-580/pd.aspx?refid=inspiron-580&s=dhs&cs=nldhs1&ref=dthp Of de nieuwe Studio XPS 7100 systemen: http://www1.euro.dell.com/nl/nl/thuis/Desktops/studio-xps-7100/pd.aspx?refid=studio-xps-7100&s=dhs&cs=nldhs1&ref=dthp Ik vraag me verder af hoe groot het scherm moet zijn dat je op je bureau wilt zetten, want wil je een hogere verticale schermresolutie dan 1080 pixels, dan moet je wel denken aan meer dan 23". Ter vergelijking: welke schermresolutie heeft je DV6000?
Link naar reactie
[quote:b2ed95592f="AlexanderMichael"]Bedankt voor je reactie, maar ik heb gehoord dat een iMac nogal riskant kan zijn omdat het een vrij 'besloten groep' is; er kan bijvoorbeeld een update bijvoorbeeld verkeerd gaan, en vervolgens kan je computer verpest zijn omdat ze iMacs niet in de winkel repareren, en op het internet is er ook lang zoveel support niet. Is dat een reële angst? En weet iemand of een iMac echt zoveel beter is dan de Sony Vaio?[/quote:b2ed95592f] waar heb je die onzin nou vandaan ?? er zijn weinig bedrijven die kunnen tippen aan de service van Apple...
Link naar reactie
Geen enkele laptop wordt in de winkel gerepareerd, dus dat maakt weinig uit. Ik vind Apples te duur voor wat ze bieden dus ik zou ook gewoon voor een Windows PC gaan. Een laptop zou ik niet direct voor gaan aangezien photoshoppen met name CPU gericht is en hoe sneller je CPU is, hoe sneller je bepaalde bewerkingen kan doen. Desktop CPU's zijn nu eenmaal sneller dan die in laptops.
Link naar reactie
arjant2 toch al wel gehoord over de i3, i5 en de i7 van Intel. Mijn nieuwe Sony Vaio heeft een i5-M520 een 16,4" scherm met een Full HD resolutie van 1920x1080. Bij de W7 prestatie index scoort de cpu een 6,7 op een schaal die tot 7,9 loopt. Dus ook notebooks kunnen tegenwoordig behoorlijk mee. Een super game machine is het natuurlijk ook niet, zie o.a. voor de nieuwste videokaarten het juni nummer van C!T op b;z. 106 en verder.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...