Ga naar inhoud
  • 0

externe HD gegevens niet meer zichtbaar


anoniem

Vraag

Hallo , ik weet niet of je er iets over weet maar ik wilde een externe hd aansluiten en nog wat data op zetten om te backuppen , maar ik kon die niet openen (omdat die niet te zien waren), wel kon ik nieuwe data opzetten,dus de pc ziet de externe hd wel maar ik kan niet bij mijn gegevens die er al opstaan. Wel kan ik nieuwe data opzetten das geen probleem maar de bestaande data ongeveer 3GB is niet te zien. Dit alles gebeurd dus op mijn oude pc met windows XP erop. Misschien weet u raad.
Link naar reactie

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Ten eerste: Weet je [b:8c0c7d277a]zeker[/b:8c0c7d277a] dat alles er nog opstaat? Als dat zo is, zou je moeten kijken of de bestanden verborgen zijn. Ga daarvoor naar de mapopties via bestand, en vink aan dat verborgen bestanden weergeven moeten worden. Misschien is het ook makkelijk om op een andere computer te kijken of je nog bij de gegevens kunt, dan weten we zeker dat het aan je computer ligt... Suc6 :wink:
Link naar reactie
  • 0
tot op een zeker moment kon ik nog zien dat er ongeveer 3 à 4 giga opstond,via deze computer en dan de bewuste HD aanklikken (eigenschappen). Nu is om de een of andere reden dat ook niet meer te zien. Het ligt dus niet aan de pc aangezien die de HD wel kan zien. Systeemherstel brengt geen soelaas. Ik vermoed dat ik nu definitief mijn gegevens niet meer kan bereiken op de normale manier. 't is jammer want daar stonden dus de vorige backups op . Ik vraag mij af of dit wel een veilige manier van backuppen is , als de gegevens op een zeker moment toch niet meer bereikbaar zijn. Ik overweeg een format C maar is het wel veilig genoeg om mijn huidige gegevens op die HD te zetten ? Gaat die mijn Externe schijf wel herkennen na een format .
Link naar reactie
  • 0
[quote:be7a74faa7="urbain"]externe hd (..) Ik vraag mij af of dit wel een veilige manier van backuppen is , als de gegevens op een zeker moment toch niet meer bereikbaar zijn. [/quote:be7a74faa7] Het is wel veilig. Mits je van elk onmisbaar document minimaal twee back-ups hebt, op twee verschillende back-up medium. Dus één op je externe HD. En nog één op USB-stick. Gaat er dan iets mis op het ene back-up medium, dan is wellicht de andere nog intact. Hoewel over langere perioden kan het toch nog mis gaan. En zul je minimaal één maal per jaar de back-ups kunnen controleren. Doe bijvoorbeeld een [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Checksum]Checksum[/url] check. Eventueel jaarlijks opnieuw wegschrijven. Had je al geprobeerd je data terug te krijgen via applicatie [url=http://en.wikipedia.org/wiki/TestDisk]TestDisk?[/url] Overigens als je intussen nieuwe data op je externe HD hebt gezet, verkleint dat de kans om je oude date terug te krijgen. Want data dat is overschreven, kun je niet meer terughalen.
Link naar reactie
  • 0
Helaas kan ik testdisk niet gebruiken voor de externe HD. Mijn gegevens zijn verloren,na nader onderzoek bleek het om een worm te gaan. Er blijft mijn niets anders over dan een recovery tool te gebruiken,of bestaat er toch nog een of ander programma dat de gegevens weer zichtbaar kan maken, want in feite staan die er nog op , alleen kan ik de bestanden niet meer zien en zijn ze ook niet bereikbaar .
Link naar reactie
  • 0
[quote:3e9dbb7834="urbain"]Mijn gegevens zijn verloren,na nader onderzoek bleek het om een worm te gaan. [/quote:3e9dbb7834] Hoe ben je daar zo zeker van? Wellicht kun je dit voor alle zekerheid navragen op [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=15]Beveiliging & Privacy,[/url] nadat je de [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=115358]sticky[/url] hebt gecheckt. Was de externe HD dan constant op de PC ingeplugd? Veiliger is het om direct nadat een back-up is gemaakt, de externe HD na het "Hardware veilig verwijderen" icoontje te hebben gebruikt, 'm fysiek uit te pluggen. [quote:3e9dbb7834="urbain"]hoe formateer ik grondig een externe HD , zonder die opstartgegevens kwijt te spelen. [/quote:3e9dbb7834] Daarvoor had ik eigenlijk de ouputs van TestDisk voor nodig. [quote:3e9dbb7834="urbain"]Helaas kan ik testdisk niet gebruiken voor de externe HD. [/quote:3e9dbb7834] Waarom niet? Van TestDisk bestaat zowel een Windows en Linux versie. Heb je deze beide geprobeerd. En heb je de documentation op de [url=http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk]TestDisk[/url] site doorgenomen? Je zou een Linux LiveCD kunnen downloaden. Bijvoorbeeld [url=http://www.sysresccd.org/Main_Page]System Rescue CD.[/url] En deze branden als een image. Deze LiveCD zou je kunnen proberen toegang te verkrijgen tot de data op je externe HD. Op die System Rescue CD staat onder andere TestDisk.
Link naar reactie
  • 0
het was wel degelijk een worm. Maar goed die is dus vewijderd en nu weet ik dat mijn gegevens onbereikbaar zijn geworden door dieze worm , 3 GB ben ik zo kwijt , 't is te zeggen ik kan er niet meer bij en ook zijn ze niet meer zichtbaar. Als ik een recoverytool gebruik dan zie ik wel al mijn bestanden maar de meeste zijn beschadigd of in( geval tekst) onleesbaar geworden. Daarom zou ik graag willen of ik niet mijn backups terug tevoorschijn kan halen zodat ik niet via een recovery tool moet werken. Jullie spreken over een sticky , maar in mijn geval is het een harde schijf van 500 GB. die schijf heb ik gisteren terug ingeplugd met alle gevolgen vandien. Ik dacht gauw nog wat gegevens en bestanden wegschrijven maar het draaide helemaal anders uit.
Link naar reactie
  • 0
Als de data op die externe HD is overschreven door die worm, dan kun je daar wellicht niet meer bij. Over de worm had je vragen kunnen stellen, of laten controleren op [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=15]Beveiliging & Privacy,[/url] En met sticky bedoel ik inderdaad de sticky topic aldaar. Met die System Rescue CD had je de outputs kunnen posten van [code:1:d6ed047e7e] fdisk -l [/code:1:d6ed047e7e][Enter] terwijl de externe HD is ingeplugd. Zou je eventueel een afbeelding kunnen posten van Windows Schijfbeheer, terwijl de externe HD is ingeplugd. Doe dat eventueel op een andere PC.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...