Ga naar inhoud

welke speaker ?


Aanbevolen berichten

Met mijn logitec speakerset heb ik het helemaal gehad. Ondanks alle pogingen blijft de brom er flink in. Ik kan beter wat anders kopen. Maar er wordt zoveel aangeboden, dat ik het niet weet. Gezien de ruimte, die ik heb wil ik twee speakers naast mijn scherm en eventueel een subwoofer. Kan iemand me een advies geven ? Werner
Link naar reactie
Voor een beetje geluid moet je wel meer betalen dan dat, bovendien heeft hij een Z-5500. Ik weet niet wat je budget is, maar met een redelijke geïntegreerde versterker of receiver en twee goede stereospeakers speel je elk PC setje er uit. Je hebt dan weliswaar geen echt surround meer, maar goede stereo kan ook heel ruimtelijk klinken. Maar voor de prijs van de Z-5500 (€280) is dat toch al vrij moeilijk. Een 2-weg boekenplank speaker begint rond de €80 en een geïntegreerde stereoversterker rond de €150. Een stereo receiver betaal je niet veel minder voor, want die zijn nogal zeldzaam, er worden bijna alleen nog maar surroundreceivers gemaakt.
Link naar reactie
Wat ik ook raar vind, is dat de subwofer het nooit gedaan heeft. Ga ik naar configaratiescherm enz naar luidspreker opstelling, dan wordt er nergens een subwoofer vermeld. Nu heb ik het ingesteld "Stereo luidspeakers buroblad". Maar dat is duidelijk niet goed. De door mij aangegeven Creative I-Trigue L3800 2.1 speakers is dus ook niet goed als ik het geluid wat harder wil zetten. Maar wat dan wel ?
Link naar reactie
Hey, now we're talking. Heb je wel alle geluidsdrivers goed geïnstalleerd, bij voorkeur de nieuwste versies. Welke geluidskaart heb je in je pc zitten? Als de subwoofer het nooit gedaan heeft, dan staat hij misschien heel erg hard, maar zonder signaal. Als ik m'n versterker zonder signaal voluit zet hoor je ook een gigantische brom+ruis.
Link naar reactie
Ik ben nu niet thuis maar ik zal morgen kijken, of ik mijn subwoofer hard heb aanstaan. Ik weet het niet.......... Of ik alle geluidsdrivers goed heb geïnstalleerd, bij voorkeur de nieuwste versies, dat weet ik niet. Waar kan ik dat controleren ? Hoe kan ik zien welke geluidskaart ik gebruik ? Werner
Link naar reactie
Inmiddels heb ik gekeken naar de subwoofer. Inderdaad stond het geluid hoog. Na het laag te draaien, was er minder brom, maar nog steeds goed aanwezig. Bij volume control heb ik het schuifje "Line in". helemaal naar beneden gezet en nu is de brom heel wat minder. Subwoofer zie ik wel staan, maar wat lichter en kan het niet selecteren. Kennelijk ziet de pc het niet...............
Link naar reactie
Ik heb zelf ook naar t een en ander aan Creative setjes zitten kijken en luisteren, mijn keuze zou zijn uit: [url=http://www.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=27&product=10735]deze[/url] [url=http://www.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=27&product=14096]deze[/url] [url=http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/NL/NL,CRID=2173,CONTENTID=9372]deze[/url](logitech) en [url=http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/NL/NL,CRID=2173,CONTENTID=8176]deze[/url](logitech) Prijs/kwaliteits gezien icm design zou ik voor de laatste gaan (maar t is maar net wat je mooi vind en wat je budget is) hopelijk kan je er wat mee.
Link naar reactie
[quote:74b15f411b="Drewster"]Ik heb voor een kennis de [url=http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=KVZL46&]logitech z-2300[/url] gekocht, en ik moet zeggen het is een heel mooi setje waar heel goed geluid uit komt...het is alleen wat prijzig...[/quote:74b15f411b] Inderdaad, als je 'persoonlijke ervaringen' wilt hebben, moet je even een pb'tje sturen naar: Joddi (hij heeft dit setje een hele tijd gehad, maar later verkocht ivm verslaafd zijn aan überkwaliteit)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...