Ga naar inhoud
  • 0

windows installeren


anoniem

Vraag

Ik heb een Toshiba Protégé 7020CT laptop en daar wil ik windows me op installeren. het probleem is dat de laptop geen interne diskette drive en geen interne CD-Rom drive heeft. er zit wel een externe CD-Rom drive bij via de USB-poort maar aangezien er ook geen BIOS aanwezig is op de laptop kan ik nergens instellen dat er vanaf USB-CD-Rom moet worden opgestart. Er zit wel een platte insteek netwerkkaart bij (PCMIA of zoiets?). Ik heb al geprobeerd om tijdens het opstarten de DEL knop in te drukken en de knoppen F1 t/m F12 heb ik ook al geprobeerd. Wat kan ik nu nog proberen om windows te installeren? bvd Pepijn
Link naar reactie

18 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Als de C-schijf echt helemaal leeg is, als er dus ook geen DOS startbestanden meer op staan zie ik nog maar één weg. Iemand zoeken met een laptop met diskettestation en daar tijdelijk even de harddisk van jouw Toshiba inzetten. Dan kun je jouw HD met een DOS- of Windows opstartdiskette in ieder geval met Fdisk en Format /s bootable maken. Vervolgens kun je [url=http://www.theinquirer.net/?article=10215][color=red:693c68013b]hier[/color:693c68013b][/url] lezen waar je een DOS-driver voor USB kunt vinden en hoe je die tijdens het booten moet laden. Het betreffende USBASPI.SYS-bestand en de aangepaste config.sys en autoexec.bat zet je ook via een floppy op je harddisk. Daarna de HD weer terug in je eigen Toshiba en na het booten zou 'ie de externe CD-ROM drive moeten zien. Een hele omweg maar de enige die ik zo gauw kan bedenken. Bij een Toshiba is het eruit halen van de HD meestal een eitje: klepje open, één schroefje los en eruittrekken. Er zit zelfs een speciaal handgreepje aan. Bij andere notebooks kan dat ingewikkelder zijn. Gr, Jim
Link naar reactie
  • 0
idd hebben Jim en ik ongeveer tegelijk gepost. had zijn bericht nog niet gelezen. ik heb alleen geen 2de laptop om de hd in te stoppen dus hoe ik die bewerkte opstart bestanden op m'n hd moet krijgen weet ik niet. Ik heb wel het bestand USBASPI.SYS gedownload. In ieder geval stop ik voor vandaag en morgen is er weer een dag.
Link naar reactie
  • 0
[quote:3704e05877="PepijnG"]kan ik nergens instellen dat er vanaf USB-CD-Rom moet worden opgestart. (...) escape toets werkt ook niet [/quote:3704e05877] Volgens [url=http://www.astro.umd.edu/~teuben/linux/laptop/p7020ct.html]deze[/url] en [url=http://gja.space4me.com/things/freebsd7020-123101.html]deze link[/url] zou je de BIOS kunnen enteren via de toetsen Esc en F1.
Link naar reactie
  • 0
[quote:743d551174="jolo"][quote:743d551174="PepijnG"]kan ik nergens instellen dat er vanaf USB-CD-Rom moet worden opgestart. (...) escape toets werkt ook niet [/quote:743d551174] Volgens [url=http://www.astro.umd.edu/~teuben/linux/laptop/p7020ct.html]deze[/url] en [url=http://gja.space4me.com/things/freebsd7020-123101.html]deze link[/url] zou je de BIOS kunnen enteren via de toetsen Esc en F1.[/quote:743d551174]Inderdaad, vandaar dat ik dat ook al zei een stuk naar boven. Probeer Esc eens ingedrukt te houden i.p.v. kort indrukken.
Link naar reactie
  • 0
[quote:cb4ff42893="Anjo"]Je kunt voor een paar € een verloop krijgen van normaal IDE naar 2,5 inchhdd aansluitingen. Dan kun je de laptopschijf in een normaal systeem hangen en er dan Windows op instaleren[/quote:cb4ff42893]Let daarmee wel op dat je 'm niet verkeerd om aansluit, dan krijg je rook ;)
Link naar reactie
  • 0
[quote:bebefb8d48="JBS"][quote:bebefb8d48="Anjo"]Je kunt voor een paar € een verloop krijgen van normaal IDE naar 2,5 inchhdd aansluitingen. Dan kun je de laptopschijf in een normaal systeem hangen en er dan Windows op instaleren[/quote:bebefb8d48]Let daarmee wel op dat je 'm niet verkeerd om aansluit, dan krijg je rook ;)[/quote:bebefb8d48] wel makkelijk, hoef je gelijk windows niet meer te installeren :P @TS: kan je er miss een floppydrive inhangen?
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...