Ga naar inhoud
 • 0

USB toetsenbord


anoniem

Vraag

Ik ben nieuwsgierig hoe anderen dit oplossen. PC van mijn dochter heeft een USB toetsenbordje. Na een vervelende vastloper format C uitgevoerd en Windows (XP) opnieuw geïnstalleerd. Tijdelijk probleem is dan dat aanvankelijk alles wat op USB zit, nog niet werkt, dus aan het begin van de procedure geen werkend toetsenbord. Geen nood, ze leende dat van mij even (een gewone PS2). Maar als je zoiets nou eens niet achter de hand hebt, hoe los je het dan op? Tijdens de installatie wordt een paar keer gevraagd op een toets te drukken, en dat werkt dan dus niet. Dus nogmaals: Hoe doen anderen dit in zo'n situatie? Altijd een "ouderwets" keybord achter de hand, of een andere truc? Voor mij mogelijk een overweging om bij een volgende PC géén USB toetsenbord te kiezen.
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
[quote:3ca6b1f89d="derkdejong"][quote:3ca6b1f89d="JBS"]Je kunt in de BIOS USB-toetsenbord ondersteuning aanzetten. Tenzij je niet een al te oud BIOS hebt natuurlijk.[/quote:3ca6b1f89d]hij bedoelt natuurlijk: tenzij je een te oud bios hebt....[/quote:3ca6b1f89d]Dan is de logische stap: kijken of er een nieuwere BIOS te krijgen is.
Link naar reactie
 • 0
dan moet ie wel super oud zijn in bios mous en keyboard usb enabled zetten bij integrated periphals of advanced dan wel ps2 muis hebben ivm met ff naar je buro blad of naam klkken een gebruiker die met rechten moet je iedergeval starten dan vind ie nieuwe hardware instalerne ja evt cd met software in lade doen soms moet je 2 of 3 herstart doen packeard bell p2 heeft 't ook vandaar moet je super oud bios hebben wil niet hebben in bios die instelling :wink:
Link naar reactie
 • 0
Bedankt voor de antwoorden. Ik realiseerde me die BIOS instelling even niet, want na installatie van Windows doet hij het gewoon wel. Wat me tot de vraag leidt wat het nut eigenlijk is van deze keuzemogelijkheid disabled/enabled in de BIOS als het via het OS uiteindelijk toch automatisch "enabled" wordt. Hoe dan ook, met Enabled zou hij het meteen voor de installatie van Windows of welk OS dan ook, na een eventuele format, al moeten doen? Jan de Boer
Link naar reactie
 • 0
Ja dat weet ik. Bedankt voor het meedenken, maar daar ging het niet om. Wij hadden ook niet echt een probleem (zie start topic). Ik postte deze vraag alleen uit nieuwsgierigheid hoe de usb-poort toch bereikbaar zou kunnen zijn als er nog geen OS is geïnstalleerd. En dat is door de anderen reeds beantwoord. PS (off-topic): Met die koppelstukjes moet je overigens wel uitkijken, want ze zijn meestal niet universeel, maar uitsluitend passend (en in dat geval bijgeleverd) bij een bepaalde muis, toetsenbord, enz. In het geval van een muis weet ik uit eigen ervaring dat een ander merk muis er niet op werkt. Er zit nl. een chip in, en niet enkel een paar doorverbindingsdraadjes.
Link naar reactie
 • 0
Wordt er niet iets over het hoofd gezien? Als je namelijk usb ondersteuning aan moet zetten in het bios, om het keyboard bij het opstarten te kunnen gebruiken. Dan is dat dus onmogelijk, aangezien het keyboard niks doet. Net als in die beruchte foutmelding: "keyboard failure, press F1 to continue"...
Link naar reactie
 • 0
[quote:31edb59f3c="J. de Boer"]PS (off-topic): Met die koppelstukjes moet je overigens wel uitkijken, want ze zijn meestal niet universeel, maar uitsluitend passend (en in dat geval bijgeleverd) bij een bepaalde muis, toetsenbord, enz. In het geval van een muis weet ik uit eigen ervaring dat een ander merk muis er niet op werkt. Er zit nl. een chip in, en niet enkel een paar doorverbindingsdraadjes.[/quote:31edb59f3c]Ik vraag me af of dat waar is. Ik heb hier wat koppelstukjes liggen (van USB naar PS2), en die werken met verschillende toetsenborden. Wel is er verschil in kleur, namelijk paars en groen. Paars voor toetsenbord en groen voor de muis. Of ze inwendig verschillen weet ik niet, het zou natuulijk alleen voor de de duidelijkheid kunnen zijn.
Link naar reactie
 • 0
Klopt Gerben. Net zoiets als de knop van de bel aan de binnenzijde van de deur, en dan zeggen "ik hoor de bel nooit". Dat zou dan toch van te voren moeten met een "normaal" toetsenbord (voor mij zelf zoals gezegd geen probleem), en dat breng me dan toch weer terug naar mijn startvraag.
Link naar reactie
 • 0
[quote:cf29998835="J. de Boer"] Tijdens de installatie wordt een paar keer gevraagd op een toets te drukken, en dat werkt dan dus niet. [/quote:cf29998835] misschien de F-lock F toets indrukken meestal links op toetsenbord te vinden deze wil met opstarten nog wel eens niets doen 1 x indrukken en dan werken de F toetsen weer want dat is waarschijnlijk toch je probleem?
Link naar reactie
 • 0
[quote:a36cd37932="jrbr13"][quote:a36cd37932="J. de Boer"] Tijdens de installatie wordt een paar keer gevraagd op een toets te drukken, en dat werkt dan dus niet. [/quote:a36cd37932]misschien de F-lock F toets indrukken meestal links op toetsenbord te vindendeze wil met opstarten nog wel eens niets doen 1 x indrukken en dan werken de F toetsen weer want dat is waarschijnlijk toch je probleem?[/quote:a36cd37932]Dan denk ik je eerste bericht van de TS niet goed gelezen hebt... :roll:
Link naar reactie
 • 0
[quote:c12ea28ec4="jrbr13"]hoezo niet goed gelezen lees jij nog maar eens dan na (ps2) in de opstart bij instalatie met xp cd werkt nl de F toets vaak niet[/quote:c12ea28ec4]Het gaat toch om de complete werking van een USB toetsenbord bij installatie van XP? Niet specifiek over F-lock toetsen, of mis ik iets?
Link naar reactie
 • 0
[quote:b276f53200="jrbr13"]hoezo niet goed gelezen lees jij nog maar eens dan na (ps2) in de opstart bij instalatie met xp cd werkt nl de F toets vaak niet[/quote:b276f53200]Blijkbaar heb je mijn vraag toch een beetje verkeerd gelezen jrbr13. Dat niet werken sloeg heel duidelijk op het USB toetsenbord dat pas functioneert als het OS is geïnstalleerd. Met als gevolg dat je bij het booten vanaf de Windows-CD d.m.v. het toetsenbord niet de noodzakelijke keuze kan maken. En de DEL-toets om in de BIOS te komen werkt dan natuurlijk ook niet. Je loopt dus meteen in het begin al vast. Heeft dus niets te maken met de F-toetsen, dat is een geheel ander verhaal. Om het op te lossen (staat er duidelijk) nam ik tijdelijk een PS2 bord. En uiteraard werkte dat wel. Ons probleem was daarmee opgelost. Mijn vraag was dus alleen maar hoe je het dan fixt als je toevallig zo'n PS2-bord niet meer achter de hand hebt, en ook niet gemakkelijk kan lenen.
Link naar reactie
 • 0
OK dan heb je een probleem maar in os windows niet benaderen wil niet zeggen dat je naruurlijk niet in dos kan : dat zijn 2 verschillende dingen dan moet je dus enabled in bios staan maar als ie dat ook niet doet dan is er toch echt iets loos met toetsenbord ook als de verloop usb>ps2 geen soelaas bied kun je aannemen dat ie dan overleden is
Link naar reactie
 • 0
[quote:04d0126294="jrbr13"]dan moet je dus enabled in bios staan maar als ie dat ook niet doet dan is er toch echt iets loos met toetsenbord ook als de verloop usb>ps2 geen soelaas bied kun je aannemen dat ie dan overleden is[/quote:04d0126294]Dan heb je het probleem nog steeds niet door. Het gaat erom dat hij alleen een USB toetsenbord heeft, zonder USB/PS2 convertor.
Link naar reactie
 • 0
dan moet ie ff zon dingetje halen lenen" kost een euro maar als ie niets doet in dos of windows zou ie toestenbord ook bij een ander kunnen testen als het niet bij zijn systeem werkt. of bij de winkel waar je het vandaan hebt sommige winkels niet (bijv aldi of super) )dan gewoon terugbrengen
Link naar reactie
 • 0
zal ik de discussie wat ingewikkelder maken ? :wink: USB toetsenborden terwijl er geen OS is geinstalleerd of zo, laten we zeggen de good old dos mode. Dit werkt afhankelijk van je BIOS cq een enigzins courante mobo. Behalve de algemene settings van USB gebruiken moet je kijken of je de optie vindt : USB Legacy Support, die moet je wel op ENABLED zetten. Staat dacht ik standaard uit. Volgens mij, alleen als je deze optie hebt kan je in zeg dos mode de usb keyboard gebruiken, en ook in het BIOS ermee komen. Dus als je maar 1 usb keyboard heb, dan zal je de pc eerst via een PS2 toetsenbord moeten opstarten en de BIOS de legacy support aanzetten. Dit blijft goed gaan totdat je gedwongen bent om een clear cmos te doen. Dus TS als je een sluitende oplossing zoekt, zal je altijd dus een ps2 moeten hebben, totdat de Legacy Support default op enabled staat. Ik heb 1 pc thuis die met een USB toetsenbord werkt.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...