Ga naar inhoud

Nieuwe HD Raptor


Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb een nieuwe HD gekocht, nl. de WD raptor 36 GB. Allemaal geweldig maar krijg het niet aan de praat. Ik ben in het bezit van een Asus A7N8X- deluxe en heb daarop een HD van WD800JB ( 80 GB). Deze is Ata aangesloten en funtioneert naar behoren. Die raptor is SATA. Heb de jumper op het mobo al op enabled voor sata. Jumpers is een ander verhaal van de schijven. Op de site van WD is goed uitgelegd hoe ata in elkaar steekt, maar niet van SATA in combinatie met ATA :cry: Ik wil die raptor of als master of als slave gaan gebruiken, ik ben er nog niet uit. Het is voornamelijk als snelle schijf voor games en wat andere applicaties. Hoe krijg ik het nu aan de praat ? B.V.D. p.s. ik heb al gegoogled en deze site doorgezocht maar niet iets van info kunnen vinden :-?
Link naar reactie
De drivers zijn geinstalleerd en er is een low level format op uitgevoerd. Er zat een jumper op toen ik em kocht en die zat op pin 7 & 8. ( hij is 8 pins ). Red zei dat jumpers niet meer van toepassing zijn. De schijf word gevoed dmv een stroomkabel van de voeding, voor sata, dus niet met een molex. Hij draait wel, want dat is toch wel te horen door een snerpend geluidje i.p.v. het geratel van mijn andere schijf. Ga nog wat zaken proberen te doen, houd jullie op de hoogte. Alvast bedankt voor de reacties :)
Link naar reactie
Probleem opgelost :lol: Gezien het feit dat ik het in bulk had gekocht zat er verder niks bij. De drivers van asus waren afdoende. Er miste 1 ding ....WD data lifeguard tool. Van webbie geplukt en hij herkende hem gelijk :wink: Ik beter zoeken de volgende keer en KIS (Keep it simple ). Thnx en tot ziens :P
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...