Ga naar inhoud
  • 0

cd problemen bij een hardware leek


anoniem

Vraag

Mijn cd op een pc ging stuk, ik had nog een oudere liggen die soms wel soms niet werd gezien door Windows. Dus heb ik windows opnieuw getracht te installeren. Het vreemde is nu dat ik er wel van kan installeren maar op het moment dat windows zelfstandig van de harde schijf moet draaien de cd niet meer word herkend. Bij de hardware configuratie staat een uitroepteken met daarachter de kreet secundaire IDE-controller (dubbele fifo) Ik heb de cd speler op een eigen IDE kabel en ingesteld als master. Weten jullie wat hier mis is. Alvast mijn dank.
Link naar reactie

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Wat nog wel es wil werken, maar hier waarschijnlijk niet, omdat het probleem bij de IDE controller lijkt te liggen: Laad een DOS-mode CDROM-driver in je config.sys [b:c9eaedd83f] device=[i:c9eaedd83f]pad[/i:c9eaedd83f]cdrom.sys /d:cdrom [/b:c9eaedd83f] en in je autoexec.bat [b:c9eaedd83f] c:windowscommandmscdex.exe /d:cdrom [/b:c9eaedd83f] Ik hoop dat dat specifiek genoeg is, anders vraag maar, ik hou dit draadje wel in de gaten :smile:
Link naar reactie
  • 0
Het betreft een pentium 450 met 256Kb geheugen = 3jaar oud. Wanneer ik boot vanaf een Win98 opstartdiskette ziet ie de cd wel (en dan maakt ie volgens mij gebruik van mscdex) maar als windows het zelf moet doen dan ziet Windows de cd niet meer. Bij het installeren van windows ontstonden de problemen dan ook op het moment dat na een reboot tijdens de installatie de hardware instellingen binnen de al geinstalleerde windows gebruikt gaan worden.
Link naar reactie
  • 0
Heb zelf een soortelijk probleem gehad met een windows installatie 98SE vanaf een image, dat kon ik oplossen door windows na het opstarten naar nieuwe hardware te laten zoeken en toen werden mijn spelers wel herkend. (Configuratiescherm > Nieuwe hardware) Omdat je ook een uitroepteken hebt staan bij je IDE controller kun je proberen daar ook de stuurprogramma's van te vernieuwen via eigenschappen >stuurprogrammas bijwerken. Heb je in de BIOS wel de tweede IDE geaktiveerd? Wordt ie hardwarematig wel herkend bij het opstarten? Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes.
Link naar reactie
  • 0
[quote:fb87984fb3] Op 14-02-2002 13:38, schreef johan kruize: Het betreft een pentium 450 met 256Kb geheugen = 3jaar oud. Wanneer ik boot vanaf een Win98 opstartdiskette ziet ie de cd wel (en dan maakt ie volgens mij gebruik van mscdex) maar als windows het zelf moet doen dan ziet Windows de cd niet meer. Bij het installeren van windows ontstonden de problemen dan ook op het moment dat na een reboot tijdens de installatie de hardware instellingen binnen de al geinstalleerde windows gebruikt gaan worden. [/quote:fb87984fb3]
Link naar reactie
  • 0
ja mickey dat is mijn andere hardware probleem de k en de m zitten verkeerd om, maar zelf de meest simpele ziel moet kunnen begrijpen dat er Mb bedoeld wordt. Yoyo, wat bedoel je met hardwarematige herkenning, het lampje gaat bij het opstarten wel branden. Ik zal ook in de bios kijken of daar iets in te stellen valt.
Link naar reactie
  • 0
Bij een nog ouder beesie, met zelfde probleem, is het mij ooit gelukt om de drivers vd cdrom op te snorren. Deze op een flop gezet en tijdens win98-install aangeboden. Dat was wel na fdisk en format dus bij een schone installatie. Ik kon overigens niet de volle capaciteit vd hdisk benutten want dan ging het mis. Succes
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...