Ga naar inhoud
  • 0

Geen geluid over hdmi na uitzetten tv


anoniem

Vraag

Hallo, ik heb een vervelend probleem. Ik heb mijn pc via hdmi aangesloten aan een receiver waaraan een 5-tal boxen + subwoofer zit. Van de receiver loopt weer een hdmi-kabel naar mijn televisie, de receiver speelt dus het geluid van de pc af en geeft het videosignaal door aan de televisie. Sindskort kan ik alleen nog maar geluid afspelen via mijn receiver als de televisie aan staat. Als ik de tv uitzet geeft de pc aan (Windows 7) "hdmi not plugged in". Het is natuurlijk nogal onpraktisch om elke keer mijn flatscreen aan te zetten als ik een liedje wil afspelen, daar ik ook een 17 inch computerscherm heb. Heeft iemand eenoplossing? Ik kom soortgelijke problemen tegen op internet, maar dan wordt er gesproken over de drivers van de videokaart (radeon 5450 in mijn geval) terwijl de laatste update daarvan al tijden geleden was en het probleem pas sindskort is ontstaan. Overigens heb ik meer problemen met mijn opstelling sinds ik een nieuwe 17 inch monitor heb aangesloten. Als ik de pc heropstart worden de schermresoluties en mijn voorkeur voor schermduplicatie soms uit zichzelf gewijzigd. Erg storend. Met vr gr Steven
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Ik heb het probleem op kunnen lossen door in het Catalyst Control Center onder "common display tasks" "duplicate screens" te klikken. Blijkbaar botsen de scherminstellingen tussen Windows 7 en die van de fabrikant van de videokaart soms. En wat ook raar is, is dat de scherminstellingen blijkbaar te maken hebben met het geluidssignaal over hdmi. Enfin, het is opgelost.
Link naar reactie
  • 0
Ik moet terugkomen op mijn vorige bericht, als de pc wordt herstart zijn alle instellingen weer veranderd: de resolutie is automatisch gewijzigd en er is weer sprake van "extended screens" ipv duplicate. Met als bijkomstigheid dus dat het geluid wordt uitgeschakeld als de tv uitstaat. Weet iemand hoe het kan dat deze instellingen schijnbaar uit zichzelf veranderen?
Link naar reactie
  • 0
Het lijkt erg op een herkeningsprobleem van je nieuwe monitor? Heb je hiervoor soms handmatig de instellingen moeten veranderen om hem correct werkend te krijgen? Als hardware niet correct word herkent door windows kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor allerlei functies die op het eerste gezicht niets met het apparaat te maken hebben, 1 daarvan is bv de geschiktheid van het apparaat voor geavanceerde energie besparing, als die niet word geactiveerd omdat het apparaat niet goed word herkent krijg je een behoorlijk brak werkende windows die niet of niet goed in standby wil,het keybord en muis kan in slaap blijven en niet wakker willen worden(lijkt op een vastloper maar is het niet) en nog meer van dat soort malligheid. Zo word ik altijd argwanend als de monitor is gedetecteerd als een "standaard monitor" ipv een plug-and-play monitor, de eerste betekend dat windows helemaal niets heeft herkend en gewoon maar een signaal uitstuurt, de tweede betekend dat windows een plug-and-play compatible monitor heeft herkend. Bij de eerste word het ACPI bijna volledig uitgeschakeld en bij de tweede werkt het wel correct, als de pc niet in acpi loopt kun je de effecten krijgen die jij hebt. Je kunt dit soort problemen krijgen als je oudere hardware aan een nieuwe windows hangt en die via truken toch aan de praat weet te krijgen, zo heb ik nog een scsi scanner waarvan ik weet dat hij windowsXP compleet kreupel maakt maar wel werkt,standby,slaapmode,het on-board ac97 geluid,hyperthreading en nog meer werkt dan gewoon niet meer.
Link naar reactie
  • 0
[quote:c477df6d64="steven_lek"]Ik kom soortgelijke problemen tegen op internet, maar dan wordt er gesproken over de drivers van de videokaart (radeon 5450 in mijn geval) terwijl de laatste update daarvan al tijden geleden was en het probleem pas sindskort is ontstaan. [/quote:c477df6d64] In deze thread [url=http://www.tomshardware.co.uk/forum/353284-33-hdmi-audio-plugged-turning]HDMI Audio becomes "not plugged in" after turning TV off and on,[/url] heeft de TS een update van zijn videokaart ongedaan gemaakt. Wellicht staat er iets bruikbaar in deze thread [url=http://www.sevenforums.com/graphic-cards/227759-hdmi-output-not-plugged.html]HDMI Output "Not Plugged In".[/url] Heb je een vergelijkbare Sound afbeelding als de TS? Dan is er ook nog Microsoft Community [url=http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-pictures/hdmi-audio-not-detected/b25e079c-9ad6-4fd5-9fdb-f388e1bdecf2]HDMI Audio not detected.[/url]
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...