Ga naar inhoud

Home cinema set, receiver kopen of niet?


Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb momenteel een behoorlijke home cinema set, mijn pc is aangesloten met hdmi (videokaart ATI Radeon HD 5670) aan een 107 cm lcd-televisie waardoor ik full HD films kan kijken. Het knelpunt is mijn Logitech Z506 5.1 dolby surround-setje, dat ik aansluit op de analoge uitgangen van mijn geluidskaart (geïntegreerd in moederbord). Dit geluid is redelijk maar begint mij steeds meer tegen te staan. Nu is mijn plan om een receiver te kopen die ik aan de hdmi-aansluiting van mijn pc kan koppelen. Ik koop er wat nette boxen bij in de hoop het geluid flink up te graden. Is dit een goed idee of zijn er ook prima boxen te koop die aan de geluidskaart gekoppeld kunnen worden, zoals mijn logitech-setje?[i:e3096a342e][/i:e3096a342e]
Link naar reactie
Nee, niet echt. Ik ben een paar jaar geleden overgestapt van een Logitech Z-5500, de voorloper van jouw setje naar dit: [img:71ae3c9dbd]http://natuurpics.nl/zooi/stereo.jpg[/img:71ae3c9dbd] Yamaha rx-v1065 7.1 receiver, met een BD-S1065 Blu-Ray speler, [url=http://www.mordaunt-short.com/products/mezzo-system-b]Mordaunt-Short Mezzo speakers[/url], De 6 als fronts, de 2 als rears en de 5 als center. Alleen de sub is niet Mordaunt-Short, maar van Tannoy. Op de foto zie je ook nog mijn HTPC staan. Het is echt een verschil van dag en nacht. De logitech setje heeft alle problemen die kleine speakers hebben, ze kunnen niet laag gaan, waardoor de Subwoofer die taak ook moet doen, terwijl daarvoor een sub niet bedoelt is. Een sub is alleen voor lage frequentie effecten, niet voor lage tonen. Ga maar eens luisteren in een goede winkel, ik weet zeker dat je pc setje niet meer bevalt. ;)
Link naar reactie
Is inderdaad een wereld van verschil, heb zelf een wat oudere Sony receiver met Mission speakers. Nadeel van een dergelijke opstelling is dat het wat nadrukkelijker in je interieur aanwezig is. Plus dat er een heel ander prijskaartje aan hangt dan aan een PC surround setje. Het hangt dus sterk af met wat je te besteden hebt en hoeveel ruimte je daarvoor wilt opofferen. Zelf zou ik als ik iets nieuws zou kopen, nu iets kiezen uit het assortiment van Teufel: Geweldige geluidskwaliteit voor een heel schappelijk prijsje. Wellicht zit er ook iets voor jou tussen. http://www.teufelaudio.nl/
Link naar reactie
Bedankt voor jullie antwoorden, ik ga voor een receiver dus. Mijn budget ligt rond de 300 euro. Ik heb twee sets op het oog bij de Correct in Rotterdam: [url]http://tinyurl.com/bypxyhk/[/url] - Onkyo HTS-5405B en [url]http://tinyurl.com/awaahp3/[/url] - Sony DAVDZ-780B Denken jullie dat het wat is? Ik zit sterk aan de eerste te denken. Uiteindelijk wil ik de modellen uit gaan proberen.
Link naar reactie
Wil je geluid specifiek voor films, of ook voor het beluisteren van muziek? Ik denk dat je beter voor wat grotere speakers kunt gaan kijken. In dat teufel setje beginnen de speakers bij 150 hz, en dat zal bij die andere setjes niet veel beter zijn. Dus de sub moet al het lage geluid voorbrengen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar mijn achter speakers, beginnen die al bij 38 hz. Wat zoveel betekend, dat als je muziek luistert, de drums bij jou uit de subwoofer komen, en bij mij uit mijn speakers. Ik kan dus ook muziek luisteren zonder dat mijn sub aanstaat, en dat is bij die setjes onmogelijk. Ik vind ook dat 300 euro wel erg krap is.
Link naar reactie
Mee eens dat het met wat grotere speakers nog veel beter gaat klinken, maar voor een dergelijke opstelling moet je denken aan een totaal andere prijsklasse, die van (ver) boven de 1000 euro. Ik denk dat hier gevraagd wordt voor een verbetering t.o.v. een PC speakersetje van ca. 70 euro en dat kun je al redelijk bereiken met zo'n Teufel setje waarbij goed gekeken (en vooral geluisterd) is naar een goede balans tussen subwoofer en satellietspeakers. Bij de doorsnee setjes in die prijsklasse is die balans "out of the box" meestal ver te zoeken en de instelmogelijkheden om daar wat aan te doen zijn meestal ook te beperkt. De focus is daar meer op functionaliteiten waar bijna niemand op zit te wachten.
Link naar reactie
Mooie set Obi-wan-kenobi, maar zelfs 500 euro is echt over mijn budget voor mij als 21-jarige. De PC waarmee ik hd-beeld stream kostte ongeveer 500 euro, ter vergelijking. En een blu-ray-speler is niet nodig. Aan jullie dus de vraag of ik er met een setje van 300 echt op vooruit ga of dat ik beter nog een jaartje kan sparen (liever niet dus ;P ) Het geluid hoeft echt niet 100% perfect te zijn maar ik wil wel echt een behoorlijke home cinema ervaring. Het is jammer genoeg moeilijk op van reviews uit te gaan, je moet eens zien hoe lovend mensen zijn over zo'n Logitech-setje.
Link naar reactie
Tsja, puur voor een PC is zo'n Logitech 5.1 setje ook helemaal niet zo slecht. Maar voor home cinema of muziek is het wel wat ondermaats. Misschien is dit wel wat voor je: http://hificorner.nl/hts-3405.html EDIT: Die [url=http://www.correct.nl/artikel.php?MNEMONIC=tip&TAG_ID=1057&BRCS=0~Compleet+Assortiment~C~root~%3B4~HiFi~C~~I&ARTNR=452386B&MM=]Onkyo set[/url] die je zelf al bij de Correct gevonden had is zelfs nog wat uitgebreider, dus doe die maar ... :wink:
Link naar reactie
Met dat budget zou ik voor de Onkyo gaan, het mooie daarvan is dat het een echte receiver is, dus je kan er eventueel later betere front speakers op aansluiten. De sony heeft een versterker die specifiek is voor de speakers die erbij zitten. Verder heeft de onkyo alles aan boord wat je nodig kan hebben. Ik heb even zitten neuzen in de handleiding: http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nl.onkyo.com%2Fdownloads%2F1%2F4%2F6%2F0%2F7%2FManual_HT-R548_NlSv_web.pdf&ei=Zf7-ULSoBoWt0QXhzoDoDA&usg=AFQjCNFyaYCkmEeGgQjD0G8Sc5gzRBa40g&sig2=zOFo_ReMa3vF_RDR53kMRg&bvm=bv.41248874,d.d2k
Link naar reactie
Volgens mij adviseert men voor deze versterker speakers meteen impedantie tussen 6 en 16 Ohm. Is ook maar een advies, 4 Ohm zou ook moeten kunnen, maar dan heb je wel kans op minder dynamisch bereik, vooral in het lage tonen gebied. Maar met goede set speakerkabels zou dat ook een verwaarloosbaar iets moeten zijn. (Correct me if I'm wrong)
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Bedankt voor jullie adviezen, ik ben voor de Onkyo gegaan met inderdaad in het achterhoofd om in de toekomst betere speakers aan te schaffen. Het geluid is nu al een grote verbetering tov het Logtechsetje. Het valt mee heel erg mee dat de achterste boxen ook een behoorlijk vermogen hebben, dat viel bij de Logitech erg tegen. Nu is het mij nog niet gelukt om dolby surround vanuit mijn computer op de versterker over te brengen. Ik heb een nieuw topic aangemaakt voor deze vraag: [url]http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1496791#1496791[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...