Ga naar inhoud

Humax PVR9200c


Aanbevolen berichten

Tot voor kort was ik de bezitter van een goed werkende Humax PVR9200c. Afgelopen week kreeg ik in ene een melding op het scherm dat er een harddisk error was en sloeg het ding vast. Na een minuut of 5 startte alles weer en ik was in de veronderstelling dat ik met de schrik was vrij gekomen. Helaas, toen ik vanavond een film wilde in programmeren bleek er in het geheel geen optie voor opnemen (of time-shift) meer te zijn, dus de HDD is echt overleden. Mijn vraag is of ik er nu simpelweg een andere HDD in kan plaatsen, of dat er op de schijf ook nog een deel software staat waar het apparaat mee werkt.
Link naar reactie
Peter, jij wilt hem zelf gaan repareren. Door het lezen van wat reviews ([url]http://www.kieskeurig.be/digitale_decoder/humax/ipvr-9200c/reviews/190492/krijgnouwat/5006092[/url] werd mijn aandacht gevestigd op deze reparateur: [url]http://diensten.marktplaats.nl/reparatie-en-onderhoud-audio-tv-en-foto/322550341-humax-ipvr-9200c-defekt-uw-humax-specialist-lees-verder.html[/url] Misschien een idee?
Link naar reactie
Ik heb hem bij een vorige storing (bleek opgeblazen elco) open gehad en zag idd dat de HDD middels een flatcable op de print vastzat. Ik heb een adapter voor (o.a.) Pata naar USB, dus dat is te proberen. Waar het me alleen om gaat is of er software opstaat die voor het functioneren nodig is, zoals bijvoorbeeld bij de vroegere Dell machines, waar een deel van het bios op een verborgen partitie stond. Als alle software in ROM staat, kan ik me helemaal op de HDD "uitleven"....
Link naar reactie
..Ik heb persoonlijk goede ervaringen met de reparateur van marktplaats. De harddisks voor de recorder (in mijn geval een TV met ingebouwde HD van HUMAX) zijn bijna niet meer nieuw verkrijgbaar (160 GB IDE van een speciale serie) namelijk. Ik heb een goede 2e hands via de bedoelde handelaar aangeschaft. Tevens zijn ze nog wel 2e hands via ebay te vinden... Even op de oude schijf kijken welke codering erop staat... (heb ik even niet bij de hand) een normale ide schijf gaat niet lukken omdat die te langzaam reageert... Het inbouwen van de HD gaat op een bijzondere manier. Je zet het apparaat aan en na het opstarten (althans voor zover ie het doet) trek je de stekker uit het stopkontakt. Hierna bouw je de nieuwe lege schijf in en start je de recorder weer op... als het goed gaat vraagt ie dan of je de schijf wilt indelen/formatteren.... Door deze werkwijze laadt het apparaat kennelijk iets in het aanwezige ram wat op de normale manier (uitzetten/inbouwen en herstarten) niet werkt. Op internet zijn diverse verhalen van mensen die gelijk een grotere schijf inbouwen. succes !
Link naar reactie
Bedankt voor de uitleg. Je hebt de vragen beantwoord die ik had. Ik was in de veronderstelling dat het om een normale schijf ging, maar kennelijk is dat niet zo. In dat geval is reparatie via de Marktplaats reparateur de meest wijze keuze. Ik las hier: http://www.avforums.com/forums/pvrs-vcrs/918201-humax-pvr-9200t-hard-disc-drive-problems.html dat het waarschijnlijk geen HDD probleem is, maar wel een bekende. Zal toch nog eens verder zoeken
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...