Ga naar inhoud
 • 0

Gratis HTPC software - Digital Home Server


anoniem

Vraag

Hallo, Vooreerst : ik heb goedkeuring van mod rwilligen om deze boodschap te publiceren. Als deel van mijn hobby heb ik een multimedia/home automation applicatie geschreven, genaamd de “Digital Home Server” (DHS). Website is http://www.digitalhomeserver.net. Dit is de tweede versie van de software, dat eigenlijk gestart is met een applicatie voor een kleine 7” usb monitor, dat ik wou gebruiken om audio en video aan te sturen. De eerste versie gaf ik ook weg, maar het was eigenlijk een applicatie die enkel op dit type monitor werkte. Dat heb ik nu herschreven in een framework waar ik verschillende applicaties in kan draaien. Het doel is om een mix te maken van multimedia en domotica, en tot nu toe ligt de focus op multimedia. DHS gebruikt alle monitors die aan de PC hangen, en je kan alle applicaties op alle schermen gebruiken (bv. foto’s selecteren op 1 scherm en de slideshow tonen op een ander scherm, idem voor video). [img:c7ede6f821]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/dhshomepage.png[/img:c7ede6f821] De applicaties bestaan uit widgets (kleine toepassingen die je op het plaats en kan verschuiven), en modules (full screen toepassingen). Specifiek voor Nederland is er de widget met de vertrektijden en vertragingen voor de Nederlandse Spoorgwegen. [img:c7ede6f821]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/dhsv2widgetrailtimenl.png[/img:c7ede6f821] Hoe groter het scherm, hoe meer widgets je op het scherm kan plaatsen. Maar alles werkt even goed op een 7” monitor, de layout wordt dan aangepast om de beschikbare ruimte te optimaliseren. De volgende applicaties zijn nu beschikbaar Widgets Vertrektijden en vertragingen NL : gebaseerd op informatie van NS Vertrektijden en vertragingen BE : gebaseerd op Railtime NMBS Weervoorspelling (bron : The Weather Channel) Buienradar (voor Europa) Digitaal klokje Afstandsbediening voor MP3 module Modules MP3 Speler Internet Radio speler (met Internet radio database) Photo Slideshow Podcast speler Shopppinglist (en je kan het lijstje consulteren met je iPhone) Timers Video speler (speelt alles waar je een codec voor hebt, inclusief HD en ondertitels) Kalender (gebaseerd op Google Calendar) De grafische interface is speciaal ontworpen voor touchscreens, dus grote knoppen en alles is eenvoudig aan te sturen. De meer complexe operaties worden gedaan via een browser interface. Ik ben nu bezig aan de DVD Speler module, en nadien ga ik mij toeleggen op ZWave integratie voor het domotica aspect. Idee├źn genoeg, tijd iets minder :? Ik gebruik dit zelf thuis, maar ik maak de software gratis beschikbaar. Geen spyware, adware, Google toolbar, of wat dan ook. Je kan er mee doen wat je wilt (behalve geld verdienen ;) ) Alle feedback is welkom. Veel plezier er mee. Soitjes.
Link naar reactie

16 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
Release 2.0.2.0 is nu beschikbaar. Nieuw is de analoge clock : [img:6523f62963]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/dhsv2widgetTimeAnalog.png[/img:6523f62963] Je kan ook kiezen op welke monitor de Digital Home Server moet starten (tot nu toe was het altijd alle geconnecteerde monitors). Soitjes.
Link naar reactie
 • 0
Goed bezig. Klinkt er uitgebreid. Al zijn er natuurlijk voor HTPC wel veel goede concurrenten, dus ben benieuwd welke kant je precies op gaat hiermee. Zelf zit ik al een tijdje op XBMC en dat werkt prima. Wat vooral handig is zijn de subtitels die je zo met drie klikken werkend heb in je film. (misschien een idee, misschien heb je het al)
Link naar reactie
 • 0
Release 2.0.3.1 is nu beschikbaar. Nieuw is de DVD speler. Die speelt DVDs van schijfje, maar ook DVDR op de harde schijf. [img:f14264f82b]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/moddvd.png[/img:f14264f82b] Net zoals de video speler ondersteunt de DVD speler meerdere monitors. Je kan dus de film die je toont op een monitor aansturen vanaf een andere monitor. Soitjes.
Link naar reactie
 • 0
Op de screenshots te zien zeer mooie appicatie! Maar ik heb wel een probleem: ik kan jou DHS wel downloaden en installeren maar als ik het probeer te openen duurt het eerst 5 min en daarna komt de SONAR-beveiliging van Norton Antivirus V5.0 in werking. Die denkt namelijk dat het een virus is en daardoor kan ik het niet openen.
Link naar reactie
 • 0
Wel, dat is niet zo goed. Al ben ik er wel zeker van dat je Anti-Virus een beetje te streng is. Ik verspreid mijn programma ook via www.freewarefiles.com, en die hebben het getest en gecertifieerd als virus free. http://www.freewarefiles.com/Digital-Home-Server_program_70260.html Ik vraag me wel af waar de anti-virus kan op blokkeren. DHS heeft geen administrator rechten nodig, ik schrijf/lees niets uit de registry en alle files bevinden zich in de installatiedirectory (default c:\dhsv2). Een uitzondering plaatsen in je anti-virus voor de folder c:\dhsv2 kan eventueel soelaas brengen. Soitjes.
Link naar reactie
 • 0
Release 2.0.4.1 is nu beschikbaar : Scribble Pad, een kleine tekenprogrammaatje, vooral bedoeld om boodschappen achter te laten voor je huisgenoten. [img:4cc90945cd]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/modscribblepad.png[/img:4cc90945cd] en veel werk achter de schermen ter voorbereiding van de volgende releases !
Link naar reactie
 • 0
Zonet een nieuwe module toegevoegd aan het lijstje : een wekker module. Ik heb geprobeerd een "flipclock" na te maken (wat is flipclock eigenlijk in het Nederlands ?) en je kan muziek laten spelen een aantal minuten voordat je moet opstaan. [img:47892f2bfe]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/dhsv2modwakeup.png[/img:47892f2bfe] Soitjes.
Link naar reactie
 • 0
Zonet versie 2.0.6.0 gereleased. Nieuw is de Picasa Slideshow module, waarmee je Picasa foto's in een slideshow kan plaatsen, met mooie transities tussen de foto's. [img:b520210671]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/modpicasa.png[/img:b520210671] De module is zeer eenvoudig, omdat alle beheer gedaan wordt in Google Picasa. En net zoals de andere modules zijn meerdere monitoren ondersteund, zodat je de slideshow kan sturen naar elke monitor die geconnecteerd is op de PC. De volgende modules die gereedstaan zijn de "paperless home" (scannen er archiveren van documenten, en aangeven welke facturen nog onbetaald zijn) en de "Notify My Android" (stuur boodschappen van de Digital Home Server naar een Android Smartphone). Soitjes.
Link naar reactie
 • 0
Release 2.0.6.5 is nu beschikbaar. Nieuw is de "Notify My Android" module, met dewelke je gratis berichtjes naar je Android smartphone kan sturen. [img:c89364e64d]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/dhsv2modnma.png[/img:c89364e64d] Je kan meerdere accounts gebruiken, of accounts delen zodat verschillende smartphones hetzelfde bericht ontvangen. Verstuurde berichtjes worden bewaard zodat je ze snel opnieuw kan versturen. Veel plezier ermee ! Soitjes.
Link naar reactie
 • 0
Release 2.0.7.0 is nu beschikbaar. Nieuw is de Scanning & Archiving module. Je kan hiermee je papieren documenten inscannen en toevoegen aan een archief. Je kan ook documenten importeren van de harde schijf. [img:e7a7e613b3]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/modscaneditpages.png[/img:e7a7e613b3] Je kan dan inzoomen, exporteren, printen en herpagineren. Een bijkomende functionaliteit is het opvolgen van onbetaalde facturen. Je kan aangeven dat een document een factuur is, en tegen wanneer ze betaald zou moeten worden. En met een kleine widget op de desktop kan je altijd zien hoeveel facturen er nog betaald moeten worden. [img:e7a7e613b3]http://www.digitalhomeserver.net/assets/images/WidgetScan.png[/img:e7a7e613b3] Soitjes.
Link naar reactie
 • 0
Ik ben blij een nieuwe reeks van modules voor de Digital Home Server te kunnen aankondigen. Mijn visie is altijd geweest om een combinatie van multimedia en domotica modules samen te brengen. Waar de focus tot nu toe lag op multimedia heb ik nu modules uitgebracht die toelaten je huis te automatiseren en te moniteren. De modules zijn : ModHADevice : beheer je devices, doe switches aan en uit, lees de waarden van sensoren uit ModHAFloorplan : plaats devices op een plattegrond van je huis om visueel de toestand aan te geven (licht aan, sensor value, …) ModHAChart : maakt mooie grafieken met de data van sensoren ModHASchemes : group een aantal acties op devices (bv. alle lichten aan/uit) ModHARules : reageer op events in je huis (bv. beweging, verhoging temperatuur, …) ModHASchedules : plan acties in een kalender (bv. licht aan 8u00) [img:283a5b0c83]http://www.digitalhomeserver.net/wp-content/uploads/2012/07/collage21.jpg[/img:283a5b0c83] Je vind meer screenshots op mijn website : http://www.digitalhomeserver.net/screenshots. Je moet natuurlijk wel wat thuis zijn in domotica, maar niet echt veel. Mijn doelpubliek zijn niet de heel technisch onderlegde mensen (die bouwen dat gewoon allemaal zelf), maar wel mensen die op een eenvoudige manier hun huis willen beheren. Maak je gebruik van de RFXLAN (www.rfxcom.com) is alles heel transparant, en hoef je eigenlijk niet echt een domotica specialist te zijn. De volgende stap zal ergens tussen multimedia en domotica liggen : video bewaking. Veel plezier ermee. Soitjes.
Link naar reactie
 • 0
Ik heb zonet versie 2.1.2.0 vrijgegeven. Nieuw is de videobewaking module. Basisfuncties zijn : - toon the streams van (maximaal 4) IP camera's - neem het beeld op in een AVI filmpje - detecteer beweging, en geef optioneel aan in welk gebied van het beeld geen beweging gedetecteerd moet worden - maak een snapshot, en stuur optioneel door per email [img:5d21288693]http://www.digitalhomeserver.net/surveillance-small.jpg[/img:5d21288693] De videobewaking is gelinkt met de domotica modules, zodat je acties kan laten uitvoeren als beweging gedetecteerd wordt (bv. licht aandoen). Soitjes.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...