Ga naar inhoud

DVD-Drive in laptop vervangen


Aanbevolen berichten

Hoi allemaal, Mijn laptop is nu bijna een jaar oud, en ik mis eigenlijk het kunnen branden van DVD's een klein beetje boel. Ik denk dat ik deze optie per ongeluk niet heb geselecteerd (typisch Dell :P). Nu wil ik een nieuwe drive kopen, maar ik moet natuurlijk wel weten of het past. De hoogte klopt wel, alleen ik zit nog met de interface. Deze komt enigszinds overeen, maar ik ben nog een beetje twijfelachtig. Vind het het een beetje zonde van m'n geld als dat ding niet gaat passen.. [url=http://www.netcomdirect.com/phsc8xslcdco.html]Specs oude drive[/url] [url=http://www.sonynec-optiarc.de/en/exhibits/slim-line-drives/ad-7540a.html]Specs nieuwe drive[/url] Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen of deze drive wel/niet past. Het gaat trouwens om een Dell Inspiron 6400 laptop. Alvast bedankt, tdw
Link naar reactie
Qua afmetingen, is er geen probleem, dit zijn standaard maten. Wel is het mogelijk dat je een adaptor of aanpassingsstukken moet overbouwen naar de nieuwe driver. Wel opletten met de aankoopprijs, deze verschillen enorm voor identieke modellen. Laatst aangekocht één aangekocht via ebay : http://stores.benl.ebay.be/Discount-Laptop-Parts-Center Zeer snelle levering (4 dagen) en véél goedkoper. Deze verkoper heeft trouwens Dell drivers in zijn assortiment.
Link naar reactie
[size=8:9a62af4a69]Sorry voor het late antwoord, druk met werk[/size:9a62af4a69] Eddy X: bedankt voor je antwoord, maar ik koop het liever in/bij een winkel, ivm garantie en dergelijke ;) Ik zit inderdaad vooral met het probleem met de aansluiting. Ik weet namelijk niet wat voor een aansluiting dit is, en om nou zo'n drive een stuk uit te laten steken uit m'n laptop vind ik eigenlijk ook geen optie. Ik heb een paar foto's van de achterkant van de drive gemaakt, in de hoop dat jullie weten wat voor aansluiting dit is: [url=http://temp.thijsdewert.com/IMG_2055.JPG][img:9a62af4a69]http://temp.thijsdewert.com/IMG_2055s.jpg[/img:9a62af4a69][/url][url=http://temp.thijsdewert.com/IMG_2056.JPG][img:9a62af4a69]http://temp.thijsdewert.com/IMG_2056s.jpg[/img:9a62af4a69][/url] Ik heb een vaag vermoeden dat de nieuwe drive die ik wil dan niet gaat passen, maar welke aansluiting moet ik dan wel hebben?
Link naar reactie
Zo, vandaag de drive binnengekregen en in m'n laptop gezet. Helaas was niet alles zo standaard als ik dacht. De drive moest 2 mm 'te ver' naar binnen, waardoor de laptop niet mooi doorliep (er zat een soort 'gleuf' in). Mijn vader kwam echter op het geniale idee de frontjes te wisselen als dat kon. Na 4 dingen loswrikken (in totaal) kwamen de frontjes los, en konden ze verwisseld worden. Bleek dus dat de oude drive ongeveer 2mm dikker was dan de nieuwe drive. Het enige nadeel: Niemand weet dat die dvd's kan branden. ;) Maar inderdaad, het past.
Link naar reactie
Raar dat er vershil is :cry: Kan je het verschil van twee millimeter niet opvangen door het metalen plaatje ? Dwz in het plaatje heb je één gaatje bijna in het midden, en een "half" gaatje op het uiteinde. Ik veronderstel dat deze dienen om de drive vast te schroeven. Als je het uiteinde gebruikt om de drive vast te zetten, komt deze verder naar buiten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...