Ga naar inhoud

Beelscherm kapot


Aanbevolen berichten

Ik had niet in de gaten dat het een laptop was. Dan wordt het verhaal iets anders. Er zijn wel gespecialiseerde bedrijven, die relatief betaalbaar het scherm kunnen vervangen. Maar bij een laptop is het maar zelden de moeite waart, want te duur. Hoef je niet per se mobiel te zijn, dan kun je er een los scherm op aansluiten. Niet mooi, maar wel bruikbaar.
Link naar reactie
Heb zelf ook een keer een kapot scherm gehad met laptop, gewoon vanzelf, van het ene op het andere moment ging het scherm hevig lopen knipperen en viel na 10 seconden uit. Ik heb het zelf laten vervangen bij http://www.replacedirect.nl waar ik redelijk tevreden over was. Service was goed en snel, en kreeg m'n laptop ook keurig verpakt terug. Enige minpuntje was dat het paneel wat er in gezet was toch een heel stuk slechtere kleurweergave had dan het paneel wat er oorspronkelijk in zat. Gelukkig heb ik een Spyder 3 Elite kalibratietool, zodat ik de kleuren kon kalibreren en dan zijn de kleuren vrij goed. Oorspronkelijk zat er een AU Optronics B154EW01 paneel in en zij hebben er een Chi Mei N154I3-L03 paneel in gezet. Al met al was ik er ¤249 voor kwijt, ¤189 paneel en ¤60 voor de manuren. Het was de goedkoopste die ik kon vinden en ook verreweg de snelste, langste en duurste optie zou via ASUS zelf geweest zijn.
Link naar reactie
Als je mazzel hebt, is alleen het backlight of de inverter kapot. Is namelijk het meest voorkomende defect aan een tft scherm. Je kunt dit checken door te kijken of je nog iets qua beeld ziet op het scherm, maar dan dus heel donker. Heb je wellicht nog garantie? Altijd de moeite waard om even te checken, soms is het langer dan een jaar, bijvoorbeeld bij medion. Kijk eens wat een vergelijkbare laptop nu nieuw (of tweedehands) kost, en neem dat mee in je overwegingen. 800 euro was een hoop geld, maar computers verminderen nu eenmaal erg snel in waarde.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...