Ga naar inhoud
 • 0

GeForcekaart installeren geeft problemen


anoniem

Vraag

Hallo, Ik heb onlangs een nieuwe videokaart (XFX GeForce 8800GT Alpha Dog Edition 512MB) gekocht, en die wilde ik gaan installeren in de computer. De monitorstekker paste niet in de videokaart, maar er zaten twee zogeheten "convertortjes" bijgeleverd, waar de monitorstekker aankon. Er zaten ook twee uitgangen voor die convertors in de videokaart, maar ik kon niet bedenken waarvoor ik die tweede nodig zou kunnen hebben. Ook zat er nog een ander dingetje in het pakketje, een kabel met aan beide uiteinden ronde stekkertjes (ongeveer net zoals de stekkers van je toetsenbord). Ook zat er nog een klein kabeltje in met aan de ene kant ook zo'n ronde stekker en aan de andere kant een uiteinde waar drie kleine stekkertjes ingeplugd kunnen worden. Op dat uiteinde staat "Pb/Comp". Ook met deze twee laatste kabels heb ik niks gedaan, ik wist niet wat ik ermee moest en de uitleg was heel summier. Toen ik de computer na het installeren opstartte, hoorde ik alleen een luide, hoge pieptoon. Het beeldscherm deed niks, maar ik had het idee dat de pc wel gewoon opstartte. Maar wat heb ik fout gedaan dat ik zo'n toon hoor en dat het beeldscherm het niet doet?
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Is de kaart wel op de voeding aangesloten??? Anders gebeurd er niet veel namelijk. Nieuw met computers? Al sinds de geforce 4 zitten er bij de game kaarten altijd wel 2 aansluitingen voor een monitor op, je kunt dus 2 monitoren aansluiten. Verder zit er vaak een verloopstekker bij voor DVI-->VGA voor het geval dat je nog een oude monitor hebt. Het ronde kabeltje is om je 3dkaart op een TV aan te sluiten zodat je op je tv kunt zien wat je anders op je computer zou zien (leuk voor een film kijken ofzo).
Link naar reactie
 • 0
Bedankt voor de reactie! Inderdaad redelijk nieuw met computerhardware ;) Oke, dus die kabeltjes heb ik verder dus niet nodig. Maar waar op mij voeding moet ik die kabel dan aansluiten? Bij mijn voeding zie ik nergens nog een opening ergens voor? Is dat ook de reden dat het beeldscherm niet werkt en ik dat gepiep hoor? Sorry voor de domme vragen :oops:
Link naar reactie
 • 0
Geen probleem iedereen doet dat een keer voor het eerst:P. Kijk eens goed in de quick install guide. Altijd belangrijk voor je aan de slag gaat. Even wat korte tips: verwijders eerst de driver van je oude 3dkaart voordat je de nieuwe installeert (oude dus even laten zitten) raak hardware nooit zomaar met je vingers aan, ontlaad jezelf altijd (verwarming oid). Als het goed is zit er aan het eind vd kaart een stekkeraansluiting. Hierop moet je een losse draad van de voeding aansluiten. Dit is een speciaal soort stekker vermoed ik dus als je een hele oude voeding hebt kan het zijn dat deze er niet bijzit. Dan zou er evt nog een verloopstekker bij je kaart kunnen zitten hiervoor. Dit staat in het boekje uitgelegd. Verloopstekker voor stroom is 1 vierkante naar 2 rechthoekige. PCI express connector: 6pins [img:a6e88ab937]http://www.thermaltake.com/product/Power/ToughPower/W0117/+117_image/17.jpg[/img:a6e88ab937] 8pins [img:a6e88ab937]http://www.thermaltake.com/product/Power/ToughPower/W0117/+117_image/18.jpg[/img:a6e88ab937] 1 van die 2 moet waarschijnlijk in je kaart. Deze zou je los moeten zien hangen als die andere er niet zijn: [img:a6e88ab937]http://www.thermaltake.com/product/Power/ToughPower/W0117/+117_image/14.jpg[/img:a6e88ab937]
Link naar reactie
 • 0
Waarschijnlijk ben ik heel dom, maar ik zie geen van die stekkertjes :oops: Overigens heb ik ook in het boekje gekeken, maar daar wordt ik niets wijzer van. Ik heb even wat foto's genomen, zou jij kunnen aanwijzen welke stekker ik moet gebruiken? Hier zit de oude graf. kaart nog in btw. Voorkant GeForce 8800: [img:c783708fe5]http://img401.imageshack.us/img401/3908/voorkantgrafkaartqw9.png[/img:c783708fe5] Achterkant GeForce 8800 (Ik zie het gaatje waar de stekker inmoet aan de linkerkant): [img:c783708fe5]http://i32.tinypic.com/2v9an0w.png[/img:c783708fe5] Foto's van het binnenste vd computer: [img:c783708fe5]http://img211.imageshack.us/img211/5023/grafkaartxw7.png[/img:c783708fe5] [img:c783708fe5]http://img205.imageshack.us/img205/5259/pc1fp3.png[/img:c783708fe5] [img:c783708fe5]http://i26.tinypic.com/20uecr6.png[/img:c783708fe5] Ik heb deze computer: http://www.computerkampioen.nl/product_info.php?products_id=17221 Het lijkt mij niet dat die zo oud is dat deze videokaart er niet inkan? Bij voorbaat dank voor de hulp aan deze domme jongen :oops:
Link naar reactie
 • 0
Dat 2e plaatje is dus waar iets in moet om hem te laten werken... PCI express 6x slot. Daar zit nu dus niks in. Misschien moet je even de stekkerbos los maken om te kijken wat je allemaal over hebt. Ik zie zo in ieder geval wel 3x een normale witte stekker ongebruikt. Dan zou je dus het verloopkabeltje kunnen gebruiken door deze op dat verloopkabeltje te koppelen. Welk type is je voeding? wellicht staat op internet of hij een pcie kabel zou moeten hebben. ps wat zijn die foto's scherp van dichtbij... welke camera heb je? (Heb pas een olympus gekocht maar krijg die foto's niet scherp...).
Link naar reactie
 • 0
Ik heb een Olympus Fe-210 gebruikt (niet van mij). Het viel mij ook op dat die foto's zo scherp werden. Ik ga nog eens even kijken in die stekkerbos, en anders ga ik even zoeken naar het verloopkabeltje, die heb ik nog niet gezien... Maar als ik dus dat verloopkabeltje gebruik kan ik die gewoon op zo'n witte stekker proppen? Bedankt voor de hulp alweer! Mijn voeding is een atx-300-12z.
Link naar reactie
 • 0
Hmmm heb helemaal niks kunnen vinden wat er ook maar op leek in de pc en er zit ook geen verloopstekkertje in de doos. Kan je die verloopstekkers zo halen bij de gemiddelde computerzaak, en zo ja, wat voor soort verloopstekker moet ik hebben zodat de stekker op zo'n vrije witte stekker kan?
Link naar reactie
 • 0
Ik denk dat je beter een nieuwe voeding kunt halen je typenummer doet vermoeden dat het een 300 watt voeding betreft. De systeem eisen van je 3dkaart vragen om een betere voeding. club3d: System Requirements • Pentium® or Athlon™ or compatible • 128MB of system memory • PCI Express or PCI Express 2.0-compliant motherboard with one x16 graphics slot • CD-ROM drive for software installation • One 6-pin supplementary power connector • 400Watt (12V/ 26A) or greater Power Supply • 650Watt(4x 12V/15A) or greater for SLi
Link naar reactie
 • 0
Dat betekend dat je minimaal een 650 watt voeding nodig hebt als je 2 van die kaarten in je PC wilt hebben. Als ik jou was zou ik even een leuke 450 of 500 watt voeding kopen. Dan heb je nog uitbreidingsmogelijkheden. Wat is je budget voor een nieuwe voeding? Voorbeeld goede voedingen: [url]http://www.azerty.nl/8-52-42425/cmpsu-450vx.html[/url] [url]http://www.azerty.nl/8-52-58761/stealthxstream.html[/url]
Link naar reactie
 • 0
Hij past wel in je PC zolang je geen mini geval hebt. Je moet nu even kijken als je je voeding eruit haalt waar er kabels in gaan. Mocht je denken dat je het vergeet dan moet je het even opschrijven. Het komt vaak door dat mensen denken dat hun PC kapot is terwijl ze eigenlijk gewoon een kabeltje zijn vergeten aan te sluiten. Voeding installeren is niet moeilijk alleen moet je alles gewoon goed aansluiten :)
Link naar reactie
 • 0
Maar... ik begin me af te vragen of je wel een goede aankoop hebt gedaan met je 8800GT dit is best een dure kaart. Als je voeding 300watt is dan zal je pc al een paar jaar oud zijn. Wellicht dat de 3d kaart niet de prestatie brengt waarop je had gehoopt omdat bijvoorbeeld je cpu aan vervanging toe is. Hoe zit het met de rest van je systeem???
Link naar reactie
 • 0
[quote:acf02fc2d2="sdk"]Maar... ik begin me af te vragen of je wel een goede aankoop hebt gedaan met je 8800GT dit is best een dure kaart. Als je voeding 300watt is dan zal je pc al een paar jaar oud zijn. Wellicht dat de 3d kaart niet de prestatie brengt waarop je had gehoopt omdat bijvoorbeeld je cpu aan vervanging toe is. Hoe zit het met de rest van je systeem???[/quote:acf02fc2d2] [quote:acf02fc2d2="anout90"] Ik heb deze computer: http://www.computerkampioen.nl/product_info.php?products_id=17221[/quote:acf02fc2d2] Dat zit dus nog wel goed. E4400 is niet de bepaald snelste Core 2 Duo, maar hij komt nog ruimschoots mee met de 8800GT. En ook het geheugen voldoet wel (de grootte dan)
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...