Ga naar inhoud

widescreen CRT


Aanbevolen berichten

Jawel, ik ben 1 van de mensen die nog een CRT heeft staan, een Ilyama Vision master Pro 452 van zeker 5-6 jaar oud. En ik ben nog steeds verliefd op dit tonnen wegende gevaarte. Er is echt maar 1 nadeel aan deze monitor (voor mij althans) en dat is; Geen widescreen. Zo nu en dan prefereer ik zelf mn laptop op m'n computer omdat deze wel widescreen is. Om een lang verhaal kort te maken: Worden widescreen CRT's nog gemaakt? Zo ja, waar kan ik mij dan orienteren? Google was niet bijzonder hulpzaam en kwam eigenlijk alleen maar met jaren oude artikelen aan. Ook evt ervaringen met breedbeeld CRT's (merk/type) stel ik zeer op prijs. En ja, ik wil perse een CRT. LCD's vind ik een koel beeld geven en ik word gek van die native resoluties, en andere beperkingen. Bij voorbaar dank: IM.
Link naar reactie
Ik wist zelfs niet dat widescreen crt monitors bestonden, en heb er ook nog nooit één gezien. Echter bij een search met "widescreen crt monitor" op Google, heb ik wel enige tweedehands 24 inch widescreens gevonden, maar nergens nieuwe. Een voorbeeld: http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR Aanvulling; Ik ben gewoon uit nieuwsgierigheid wat verder gaan zoeken naar crt monitors, geen enkele mij vertrouwde pc shop, bied nog een beeldbuis monitor aan. IIyama, heeft geen crt's meer. AOC en Viewsonic hebben elk nog drie monitors in hun gamma, en dan nog enkel 17 en 19 inch. De beeldbuistijd lijkt dus definitief tot het verleden te behoren. :(
Link naar reactie
Viewsonic: http://www.viewsonic.com/products/crtmonitors/ AOC: http://www.aoc-europe.com/wEn/monitors/pure_flatface.php LG heeft er meerdere: http://www.lge.com/products/category/list/computer%20products_monitor_crt%20monitor.jhtml Een eventuele vervanger voor de crt: http://www.samsung.com/in/products/monitors/largeformatdisplay/plasmarange/ppm42m6hb.asp :wink:
Link naar reactie
CRT widescreens zijn altijd al zeldzaam geweest en er zijn maar een paar modellen geweest. Na 3 dagen verwoed zoeken ben ik tot de conclusie gekomen dat nieuw er niet meer inzit. Ik denk dat ik toch mar voor een 2ehandsje sony FW900 ga. Voor een redelijke prijs kan ik me geen buil vallen moch zo'n monitor het niet al te lang meer volhouden. Ik ben zeer veel extreem positieve reacties tegengekomen over deze monitor, dit model heeft echt een grote schare fans. Probleem is wel dat ik een 2ehandsje in NL op de kop moet zien te tikken, verzenden is niet echt een optie voor dit bakbeest. :lol: Oja, die plasma is GEEN vervanger voor een CRT. Ik vindt het beeld van die dingen foeilelijk. heben op m'n werk zo'n grote hangen, zo'n ding van 10 mille, en de beeldkwaliteit is om te huilen. Buiten dat is het een TV met een bagger resolutie.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...