Ga naar inhoud

Videokaart Problemen


Aanbevolen berichten

Beste leden Echt de laatste 2 maanden heb ik een probleem met mijn videokaart. Als ik mijn pc opstart krijg ik, als windows laad, (dikke) blokken, strepen op mijn scherm. Als windows dan uiteindelijk klaar is met opstarten heb ik eigenlijk niet meer last van die strepen :D . Maar dat veranderde snel, namelijk als ik een spel wil spelen ( bijv. Brothers in Arms) dan krijg ik een foutmelding: http://i240.photobucket.com/albums/ff265/W...iticalerror.jpg Dus dat mijn Direct3D niet werkt :-? nou vreemd ! Dus ik ga dan naar start-uitvoeren-vul in: dxdiag, ga naar beeldscherm en ik zie: http://i240.photobucket.com/albums/ff265/Wehab/diag.jpg Ik heb bij vele gasten gevraagd wat ik moet doen: 1. Ik heb oude drivers verwijderd en nieuwste driver geinstalleerd. 2. Ik heb DirectX opnieuw geinstalleerd. 3. Pc open gemaakt schoongemaakt. Echt van alles! Ik heb mijn videokaart nu al bijna 4 jaar. Het is een ATI RADEON 9800. Ik weet niet zo super maar hij werkt wel aardig. Weten jullie misschien een oplossing en ben echt wanhopig heb echt lang niet meer gegamed. Weten jullie hoe het voelt om maanden lang niet meer te kunnen gamen :( Precies ! Ik zag wel dat er een koeler op mijn videokaart zit en die heb ik eigenlijk nog nooit schoongemaakt. Volgens mij heeft dat er iets mee te maken :-? ( denk ik ). Het zit zo, ik kan moeilijk de koeler van mijn videokaart zien en eigenlijk niet mogelijk ik om het schoon te maken tenzij ik mijn c op zijn kop zet of de kaart eruit halen ? Lijkt mij een beetje riskant. Hier is een foto van een pc die erg op die van mij lijkt, zodat je de plaaltsing van mijn videokaart ziet. http://i240.photobucket.com/albums/ff265/Wehab/img12636uz.jpg Rode pijl laat zien waar de videokaart zit! En als maar dan ook als het echt niet meer lukt. Denk ik er zelf aan dat ik een nieuwe videokaart moet kopen. Heb zelf wel in winkels gekeken. Kom dan 2 main videokaarten tegen die van: ATI ( wat ik nu heb) en eentje van Nivdia Geforce (geloof ik ). Welke videokaart is dan beter om aan te schaffen? ATI of GEFOrce? Maar dat is dan laatste optie. Zo wat een verhaal zeg :o Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!!!! Alvast erg bedankt !
Link naar reactie
hoi ik heb het idee dat ik sinds vanmiddag zo'n soort gelijk probleem heb met dezelfde videokaart. bijna al mn icoontjes zijn een soort streepjes code geworden. ook onder de muis staat nu een gestreept balkje. is dat bij jou ook zo misschien? heb de drivers al opnieuw geinstaleerd ed maar helpt niet. ik draai windows xp, nieuwe directx9.0c, ari readon 9800 kaart. ps als het niet hetzelfde probleem is wil ik ook best nieuw topic aanmaken asl dat makkelijker is. hier 2 screenshots: [url]http://tkfiles.storage.live.com/y1p-22TyDb2YsTjum6DZ2CI4woXvL062nt0G50qgqmMY7jgYfUuO1LiJziExMxwXrvhMqEoGr23LAk[/url] [url]http://tkfiles.storage.live.com/y1p-22TyDb2YsQ5gJ2DbxK8gIZpFxlwgQzkpvR6ulc0AaZwm4tLjq85fBPbRsFUFbsmQChl0hsvZTs[/url] edit: ik heb mn kaart eruit gehald en onboard videokaart gebruikt, maar geen verschil, bij mij is het dus geen hardware probleem. ik maak wel een eigen topic aan om verwarring te voorkomen.
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
Sorry dat ik wat afwezig. dit kwam door meerdere omstandigheden . Ik heb in tussen wel nog gekeken naar videokaarten die aanwezig waren in computer winkels. Wel is het zo dat ik nog een aantal vragen heb voordat ik er een morgen ga halen. 1. We hebben laatst nog gesproken dat de Sapphire Radeon X1950 Pro 512MB goed was en dat twijfel ik oon niet aan . Wel zit te kijken naar enige andere kaarten die ongeveer in dezelfde prijs klasse is, namelijk: GeForce 8600GTS 256 mb 149,95 euro http://www.paradigit.nl/info.php?group=3&art=10016213 (zie link) , Sapphire ATI HD2900GT,256MB 149,95 http://www.mycom.nl/Products/View/Sa...MB/166262.aspx Sapphire ATI X1950PRO,512MB 169,95 http://www.mycom.nl/Products/View/Sa...MB/136004.aspx Dit zijn de geene die ik gevonden heb, maar misschien zijn er wel meer in die prijs klasse. Zou ik nog steeds gaan voor die X1950 pro of zijn die andere beter? Vervolgens heb ik dus nu die oude videokaarten nu in mijn PC zitten namelijk de: ATI 9800 XL. HIj zit nu in een gleufje ( waar je hem dus in stopt , ben niet zo bekend met die termen) en heb er nog een onder zitten waar nog een kaart ik kan. Moet ik gewoon die oude kaart eruit halen en de nieuwe erin of de nieuwe in de 2e gleuf? Bij voorbaat dank
Link naar reactie
Het gleufje waar jou videokaart nou in zit is AGP. Van de videokaarten in jou lijstje zijn er 2 PCI- E, die gaan dus niet passen. Je moet bij het kopen opletten dat je een AGP kaart neemt. Misschien toch maar gaan voor de Sapphire 1950 PRO. Bij azerty: http://www.azerty.nl/producten/product_detail/162/14054/radeon-x1950-pro.html
Link naar reactie
Om maar eens te beginnen bij het begin: de oorzaak. Het lijkt erop dat het geheugen wat op je videokaart zit (je videokaart heeft 128 MB geheugen) defect is. Ik heb in mijn leven ongeveer 10 videokaarten gezien, die dit probleem hadden en waarvan het geheugen van de videokaart defect was. 3x raden: alle 10 waren kaarten uit de 9800-serie van 3-4 jaar oud. Vreemd dit, lijkt wel of er een verkeerde batch tussen heeft gezeten ofzo. Anyways: als je die X1950PRO in AGP-uitvoering kan krijgen voor een redelijk bedrag (max 130 nieuw), is dat een zeer leuke kaart. Heb hem zelf ook gehad. De voeding zal het wel trekken, gebruikt weinig meer stroom dan een 9800PRO.
Link naar reactie
  • 3 maanden later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...