Ga naar inhoud

Nieuwe TFT: breedbeeld of normaal?


Aanbevolen berichten

Ik wil een nieuw TFT scherm kopen Ik heb nu een 19 inch Iiyama CRT Gebruik: Geen games, beperkt video, verder internet, e-mail etc Ik moet een keuze maken tussen breedbeeld of normaal Breedbeeld trekt me wel aangezien ik vaak met 2 vensters naast elkaar werk. Maar aangezien ik vrij weinig weet van breedbeeld, vraag me af: - Wat raden jullie me aan in mijn situatie? - Wat zijn redenen om breedbeeld te kiezen. - Kunnen alle programma's op breedbeeld draaien, zoniet, hoe ziet dat er dan uit, zwarte balken aan weerszijden?
Link naar reactie
Een 22" breedbeeld is goed betaalbaar, en kleiner zou ik niet nemen. Een 19" tft is trouwens ook al groter dan je huidige monitor. In windows (en gewone software) zul je geen problemen krijgen. Alleen met games of video kun je zwarte balken krijgen. Weergave is afhankelijk van de instelling van je videokaart. Paar voorstellen: http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/14396/syncmaster-226bw.html http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/13061/e2200ws-b1.html http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/13849/fp222w.html Is kleurechtheid belangrijk, dan is dit een goede: http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/5688/215tw.html Maar zoals gezegd, 19" is ook al groter dan wat je nu hebt. En dan ben je wel goedkoper uit. http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/16076/al1916cs.html http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/15981/syncmaster-940n.html http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/4496/fp91gx.html En een kleurechte: http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/15986/syncmaster-940fn.html
Link naar reactie
En dan raad ik je de Samsung 22" 226BW aan. Erg mooie beeldkwaliteit, vond 'm beter dan de Iiyama 22"waar ik laatst een dagje op werkte. Lekker wat extras in je beeld (bij mij de Vista sidebar rechts en mijn taak/startbalk links) en nog plenty ruimte over. Mijn 4 maanden oude BW226 was 2 weken terug licht defekt, maar een dag later (via de Samsung servicedesk, geen wachttijden aan de telefoon) al per koerier kosteloos omgeruild voor een nieuwer exemplaar. Uitstekende service! Wel wat anders dan mijn vorige merk dat tweemaal voor reparatie naar het Europese servicecentre moest en waar ik telkens 3 weken op kon wachten. Heb voor twee familieleden er ook een gekocht. Die twee + mijn eigen twee: zonder pixelgarantie viermaal zonder ook maar één dode pixel.
Link naar reactie
dank voor de tips.. Ik mijn zoektocht kwam ik samsung ook steeds tegen als goede optie Ik dacht aan deze: http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/9809/940bw.html Kwa prijs hier in Groningen bij norrod in aanbieding voor 199 Lees er alleen maar goed over, bv: http://kieskeurig.nl/review/299E64D6E3A172A0C125717700504C61.htm Nou realiseer ik me dat gebruikers/eigenaren altijd positief zijn.. Maar ook dit: http://www.devhardware.com/c/a/Flat-Panel-Reviews/Samsung-SyncMaster-940BW/4/ Vind meerdere review sites, allemaal overwegend positief Wat denk jij/jullie ervan? Is er iets aan te geven aan speficicaties waar ik op moet letten?
Link naar reactie
Op zich is het vast een goede monitor, maar realiseer je wel goed, hoe klein zo'n 19" breedbeeld wel niet is. De hoogte (255mm) is kleiner dan een gewone 17" tft (270mm), en nog kleiner tov. je huidige crt scherm (~280mm). Ga maar eens kijken in de mediamarkt, daar staan ze wel opgesteld. Als dat echter geen bezwaar is, kun je vrij goedkoop omschakelen.
Link naar reactie
  • 3 maanden later...
We zijn een paar maanden verder, de aankooporientatie heeft even op een 'laag pitje'gestaan . ik heb besloten toch voor breedbeeld te gaan. twijfel nu nog tussen 19 en 22 inch. het zal denk ik 19 inch toch worden, ondanks het verlies in hoogte. de monitor komt in de huiskamer en voor het zicht is wat kleiner mooier. Tevens is 19 inch CRT wat ik nu heb prima. het zal de 931BW van Samsung worden, val toch ook voro het prachtige design en lees goede reviews. http://www.samsung.com/nl/products/monitor/lcdmonitors/widescreen/931bw.asp Wat ik me afvraag, ik heb nogal een oude PC: -Board: ECS K7S5A 1.0 -AMD Athlon XP 1700+ Videokaart: - NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Zal de videokaart met de nieuwe 19 of 22 inch breedbeeld probleemloos werken of moet ik een nieuwe videokaart ook incaluleren?
Link naar reactie
Ja en nee. De mx400 kan 2048 pixels keer 1536 pixels weergeven dus met een dergelijke 19 inch monitor kan het wel. Of je dan er blij van wordt?? De prestatie lijkt me zwak, het is oud spul hoor die mx400. Als ik kijk naar je videokaart en je pc mag alles wel eens gemoderniseerd.. Technisch kan het wel dus maar het is een gok of je er blij van wordt. http://www.nvidia.com/page/geforce2mx.html
Link naar reactie
[quote:3ade18326b]Als ik kijk naar je videokaart en je pc mag alles wel eens gemoderniseerd.. Technisch kan het wel dus maar het is een gok of je er blij van wordt. [/quote:3ade18326b] Ik weet dat het oud is, maar wanneer is iets 'verouderd' he? Mijn pc werkt prima nog en naar mijn tevredenheid . Ik hoeverre is een nieuwe videokaart echt nodig de vraag is dan ook wat er concreet kan gebeuren waar ik niet blij van word ? Moet ik denken aan onscherp beeld? weinig contrast ?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...