Ga naar inhoud

Videokaart 7900GTX doet erg vreemd in 2D en 3D?


Aanbevolen berichten

Sinds een tijdje doet mijn videokaart ASUS 7900GTX erg vreemd. Het is een paar maanden geleden begonnen in de game STALKER. Daar ontstonden opeens rare balken. (Pilaren die oneindig de lucht in gingen) Wat later ontstond dat heel soms ook in de game Trackmania Nations, maar sinds een week kom ik het heel vaak tegen. Ook in 2D is er een probleem ontstaan. Op één bepaald punt is er een klein rozepaars stipje zichtbaar en als ik dan een window beweeg dan laat dat een spoor achter. Dit komt zowel voor in applicaties als in windows mappen (maar daar is het minder zichtbaar) De temperatuur van de GPU komt niet hoger dan 55 graden Celsius. Ik heb screenshots gemaakt met daarop de problemen. Zie de rare balken die echt niet in het spel thuishoren [img:6610fafabe]http://i23.photobucket.com/albums/b396/kompod/3DinTMN2.jpg[/img:6610fafabe] Hier ook weer vreemde balken [img:6610fafabe]http://i23.photobucket.com/albums/b396/kompod/3DinTMN.jpg[/img:6610fafabe] Hier het probleem in 2D. Zie de paarse kringels die ontstaan zijn door het venster te verslepen [img:6610fafabe]http://i23.photobucket.com/albums/b396/kompod/2dprobleem.jpg[/img:6610fafabe] Ik heb Windows al opnieuw geïnstalleerd en ook drie verschillende drivers geprobeerd Is ie echt kapot aan het gaan?
Link naar reactie
:( Daar was ik al bang voor Heb de bon al klaarliggen en zie dat de videokaart 1 jaar en 4 maanden in mijn bezit is. De garantie van de winkel (mycom) geldt dan niet meer toch of wel? En als die Mycom/garantie niet meer geldt, moet de winkel die kaart dan opsturen of moet ik zelf contact opnemen met Asus? Hoe werkt dat RMA-en precies? Van dit soort consumentenperikelen heb ik echt geen kaas gegeten. :-?
Link naar reactie
[quote:2c9bb9ff20="kompod"]En als die Mycom/garantie niet meer geldt, moet de winkel die kaart dan opsturen of moet ik zelf contact opnemen met Asus? [/quote:2c9bb9ff20] Als het om een Retail versie gaat, heeft je VGA Card volgens de Asus site 3 jaar garantie. En zou je contact voor moeten nemen met MyCom. http://support.asus.com/repair/repair.aspx?SLanguage=en-us
Link naar reactie
[quote:4d4e97300f="gerben"]Officiëel heb je langer dan 1 jaar garantie. Maar krijg de winkel maar eens zover.[/quote:4d4e97300f] Ja idd ben geen jurist dus dan ben ik snel klaar. 3 jaar fabrieksgarantie (zoals Jolo zegt) zie ik. Terug naar Mycom dan maar. Hoe lang duurt zo'n RMA gemiddeld m.a.w. hoeveel weken ben ik mijn kaart kwijt ?(en kan ik dus niks met mijn PC) RMA ..houdt dat in dat ze 'm gaan repareren of wordt ie gewoon vervangen en wat als ze zeggen dat ze niks kunnen vinden? zucht hoop dat ik met die screenshots wat sterker sta
Link naar reactie
Volgens Mycom kunnen ze de kaart zelf niet meer leveren en Asus geeft de dagwaarde als ook zei hem niet meer kunnen omruilen. Repareren doen ze niet. Mycom wil er wel 300 euro voor geven, maar achterdochtig als ik ben vertrouw ik dat ook weer niet helemaal. Daarnaast is dat toch een behoorlijke waardevermindering voor een kaart van 1,5 jaar oud. Zal morgen eens proberen Asus aan de telefoon te krijgen en hun kant van het verhaal aanhoren. Wat vinden jullie van dit alles????
Link naar reactie
Ik vind dat ze erg veel geven voor je kaart. http://www.alternate.nl/html/highlights.html?treeName=HARDWARE&Level1=&hgid=12&tgid=78& 150€ voor een vrij gelijk presterende ati variant. Als je het geld krijgt kun je dat aanpakken en b.v zon xt kopen of je neemt er de 8800gts voor. Inpreciepe heb je met laatste optie een snellere kaart, dx10 en Nieuw!. Dan word je er dus juist beter van.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...