Ga naar inhoud

Breedbeeld scherm kopen, maar advies nodig


Aanbevolen berichten

Hallo, mijn bureau wordt binnenkort flink groter, dusch ruimte voor een 22" widescreen monitor, wat me toch wel erg gaaf lijkt :wink:, zag er een bij de ALDI staan en was ei'k verkocht. Maar liever van een echt monitor merk. Nu heb ik er 2 gevonden: [list:2ff390725f] [url=http://nl.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=050107&categoryId=050107&parentId=0501&modelCodeDisplay=L226WT-SF&model=NOTHING]LT226WT-SF[/url], van [size=18:2ff390725f]LG[/size:2ff390725f] [url=http://www.samsung.com/nl/products/monitor/lcdmonitors/widescreen/225bw.asp]225BW[/url], van [size=18:2ff390725f]Samsung[/size:2ff390725f] [/list:u:2ff390725f] Nou gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de LG, wegens de flink betere specs, en ik vind hem er gewoon mooier uitzien. Maar ik hoor hier erg goede verhalen over de schermen van Samsung, dus wil ik toch graag ff een second opinion. Neem maar aan dat de prijs hetzelfde is. PS: kan ik binnenkort een significante daling in LCD schermen verwachten? Want dit heeft geen haast. PPS: hoe ziet iets, bijv. een game, die geen breedbeeld-stand heeft, eruit op een breedbeeldscherm? wordt 'ie dan uuiiitgereeekt, of krijg je gewoon 2 zwarte randen aan de zijkant?
Link naar reactie
Ok, die IIyama trekt me wat minder, door de ingebouwde speakertjes en de wat mindere reactietijd. Qua prijs maakt het zo weinig uit, dat ik nu denk van 'beter iets echt goeds kopen' en er weer 5 jaar mee vooruit kunnen, zeker voor die 3 tientjes verschil. En inderdaad, die 226 heb ik niet gezien. Ik krijg echter sterk het idee dat er exact hetzelfde paneel in die LG zit als in de Samsung? Specs zijn zo'n beetje qua alles gelijk namelijk.
Link naar reactie
Zou bijv. de Mediamarkt ze hebben staan? Is wel een eind rijden, maar is toch beter op gevoel te kopen dan op specs, zoals je al zei Gerben. En ze zijn beide errug slecht leverbaar, vooral de Samsung... Maar met beide schermen haal ik iig wel iets goeds in huis dus, dan neig ik toch meer naar de LG :) Enne, hoe handig is het zo'n ding bij het internet te bestellen? zijn die niet super kwetsbaar?
Link naar reactie
De voordelige keuze is de Mirai DML-522W100. Wel een iets lagere contrastratio dan de Samsung 226BW, maar daar betaal je dan ook voor. http://www.mirai.eu/Nederland/ProductDetails&product_id=43&cat_id=50 http://tweakers.net/pricewatch/143256 Ook te zien in de MyCom winkels: http://www.mycom.nl/Products/View/124521.aspx
Link naar reactie
Obi Gerben bedankt, die Mirai is idd flink goedkoper dan de andere, maar op hun site vind ik dit: [code:1:5a3553c1b6] Contrast Ratio (typical) 300 cd/m² Brightness (typical) 700:1 [/code:1:5a3553c1b6] Dit staat toch verkeerd om? En die 3000:1 contrast ratio van de LG is dynamisch contrast, staat erbij, maar wat dat betekent? [edit]Ok, gevonden op Wikipedia, als je erg donkere stukken beeld ndig hebt wordt de backlight gedimd[/edit] Ik heb nu een schermpje met 8ms responsetijd, maar heb eigenlijk geen last van ghosting, dus verwacht dat met 5ms ook niet en met 2ms zeker niet. Verder, weegt de LG ruim een kilo meer, dat zegt toch ook wel iets...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...