Ga naar inhoud
  • 0

Probleem met videokaart drivers?


anoniem

Vraag

Al een tijdje heb ik het probleem dat ik onder het gamen een blue screen krijg: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Stop: 0x00000050 Kmixer.sys - adress B80532A6 base at b8044000 date stamp 448fcd31 of of nv4_disp.dll - adress BFA6C600 Ik heb windows er opnieuw opgezet maar het probleem blijft zich voor doen :cry: ... Uit eerdere forms heb ik uit kunnen maken dat er misschien iets mis is met de drivers van de video kaart (geforce 6600 GT 128 mb) klopt dit of zit ik nu helemaal op de verkeerde spoor. Heeft iemand een oplossing voor mij? Alvast bedankt!
Link naar reactie

17 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Flop of CD. USB stick zal vaker niet dan wel werken omdat veel PC's gewoonweg niet van USB apparatuur wensen op te starten. Flop is doodsimpel: progje uitpakken, er wordt gevraagd of je een lege flop klaar hebt, flop in de drive en karren maar. CD'tje branden is ook prima, maar meer werk. Voor beide methodes geldt: in je BIOS het medium (floppydrive, CD/DVD drive) waar je Memtest op hebt gezet als eerste opstarter instellen. Om in je BIOS te komen: als de eerste letters op je scherm verschijnen (meestal) een paar maal op de F2 of DEL toets drukken.
Link naar reactie
  • 0
Ik heb memtest een nachtje laten draaien. Zo ver ik weet gaf memtest geen grote errors. Maar als ik de pc nu op wil starten, kan de pc geen boot vinden. De pc blijft heel lang hangen bij: "scan devices. please wait... Press Tab key into user window!" na een tijdje komt er te staan "Hardware initiate failed, please check device!!! The bios does not be installed. Press g to continue!!" Dan druk ik op g... Komt het scherm waar je de fist boot device moet selecteren, Dan selecteer ik de c:/ schijf. Dan boot de pc wel maar heel erg traag. En als ik éénmal in windows zit erkent de pc geen van mijn andere schijven naast de C:/ schijf.
Link naar reactie
  • 0
Heb je soms IDE en SATA harde schijven aangesloten zitten? Je BIOS foutboodschap komt nogal eens voor als het moederbord problemen heeft met de combinatie van IDE en SATA schijven. BIOS chip kapot lijkt me sterk. Dan zou je systeem geheel niet opstarten. Het kan wel zijn dat er een BIOS update (flash) nodig zou zijn, maar dat is niet iets dat je zomaar doet.
Link naar reactie
  • 0
Neen. SATA kent geen master/slave meer. Je kunt rustig aan-/afkoppelen zonder iets in te stellen op de SATA schijven. Het gedonder met een bijgeplaatste SATA waarbij het systeem niet meer naar behoren werkt, terwijl de nieuwe SATA afgekoppeld alle problemen oplost is een item dat al vaak op de verschillende fora aan de orde is geweest. Ik heb niet zo in mijn hoofd wat de aangedragen oplossingen zijn. Je zou zelf ook eens op zoek kunnen. Bijvoorbeeld op: http://www.hardware.info/forum/index.php Daar zijn ze gespecialiseerd in hardware en daar zou je je probleem ook kunnen posten.
Link naar reactie
  • 0
Heb je een losse geluidskaart? Die zou je er eens uit kunnen halen, en tijdelijk gamen met onboard geluid. Als je dat hebt tenminste. Verder drivers van zowel geluid als video verwijderen en opnieuw installeren, en/of updaten naar nieuwere versies. Liefst niet tegelijkertijd natuurlijk. Anders word je nog niks wijzer.
Link naar reactie
  • 0
Toen ik de Kmixer.sys error kreeg heb ik vrijwel meteen de (losse)geluidskaart verwijderd. Maar het bleef zich voor doen. Maar na de memtest heb ik niet nog meer errors gekregen. Ik ga er van uit dat de memtest alleen test en niet oplost. Dus ik ga gewoon verder hoe het is, en dan hoop ik dat ik niet nog meer blue screens krijg.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...