Ga naar inhoud

Leuke TFT voor 300 euro, maar welke?


Aanbevolen berichten

Ik ben eindelijk toe aan een leuke tft monitor. Ik zal hierover toch echt advies moeten vragen, want ik zie door de bomen het bos niet meer... Wat ik ermee wil: -C!T bezoeken :lol: /internet/office/schoolwerk enzovoorts -een beetje gamen (het hoeft allemaal niet super gedetailleerd te zijn) -het zou mooi zijn als ik er een paar jaar mee kan doen -waar voor m'n geld -dvi ingang -als het in het budget past 19 inch, anders 17 inch (of maandje doorsparen als dat verstandiger is) -vooruit gaan op m'n 17 inch simpele crt. Ik wil ongeveer 300 euro uitgeven. (het hoeft uiteraard niet op, maar als ik voor 2 tientjes meer oid een veel beter scherm heb dan is het duidelijk dat ik 2 tientjes meer uitgeef) Als ik iets onmogelijks vraag voor dit bedrag, wat is dan voor dit bedrag wel leuk? edit: filmpje kijken zou ook wel leuk zijn, maar als ik dan teveel vraag dan is dat niet de hoogste prioriteit.
Link naar reactie
http://www.sallandautomatisering.nl/?pid=29649&ref=2 is voor onder de 300 euro te krijgen. Hoe belangrijk is het dat íe DVI heeft? Wat vind je van zoiets, past precies in je budget, en toch een stuk relaxter dan 17 of 19 inch ;) [img:5558754458]http://www.alternate.nl/pix/prodpic/450x450/v/v5lb01.jpg[/img:5558754458] Anders kun je voor deze kiezen, die heeft wel DVI: http://www.alternate.nl/html/product/details.html?artno=V4LU09&showTechData=true
Link naar reactie
Ik heb net bij Azerty een iiyama e2200ws gezien voor 352 euro. Het lijkt mij een heel erg leuk scherm, is dit scherm die 5 tientjes meer waard? http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/13061/iiyama-e2200ws-b1-22-inch-zwart.html En dan zit ik nog met iets anders, aangezien je bij een tft met die native resolutie oid zit, is het hinderlijk dat ik in games met m'n vid-kaart (in maart komt er waarschijnlijk een nieuwe) die resolutie niet kan trekken?
Link naar reactie
[quote:58de4d7991="pcguy"]Is een dode-pixel garantie aan te raden? Kost toch zo'n 60 euro[/quote:58de4d7991] Is afhankelijk van de grootte van het TFT scherm, volgens de uitleg over pixel garantie van [url=http://www.sallandautomatisering.nl/content/pixelwarranty.php]sallandautomatisering.[/url] Of een dode-pixel garantie aan te raden is, zullen de meningen verschillend over zijn. Maar ik vind een pixel garantie niet nodig. Ik kocht mijn 2 TFT monitoren zonder pixel garantie. In [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=169526&highlight=tft+luie]deze topic[/url] staan mijn luie pixel ervaringen, die ook wel op dode pixels lijken.
Link naar reactie
[quote:b33be771d0="gerben"]Voorzover ik weet, gebruiken al die 5ms 22" schermen hetzelfde samsung paneel. Staar je dus niet blind op verschillen in specs.[/quote:b33be771d0] Gerben, bij veel 5ms 22 inch schermen staat de contrast ratio 700:1 bij de ijyama 1000:1 Betekent dit dat er in de ijyama een ander panel zit? edit: Ik kon de verleiding niet langer weerstaan, ik heb net bij cool-prices de iiyama bestelt incl pixel garantie (50 euro maar als ze de schermen die niet terug gaan naar ijyama maar wel naar hun uitleveren aan mensen zonder garantie zit ik met dode pixels..) ook nog wat andere meuk bestelt :)
Link naar reactie
ik heb gister de 206bw san samsung gezien echt een super game scherm ik heb zelf de 205bw maar baal dat ik die een tijd geleden gehaald heb want die 206bw heeft een contrastratio van 3000:1 een reactietijd van 2 ms en is ook 20 inch je moet er wel 330 voor betalen bij mycom maar als je even rondijkt vind j hem vast wel goedkoper
Link naar reactie
dan kan je die idd beter halen want het enigste nadeel aan een 20 inch scherm met de reolutie 1680x1050 is dat de reolutie eigenlijk te groot is. Maar het zal waarschijnlijk wel lekker kijken op een 22 inch. Ik kan de reolutie ook niet lager zetten want dan klopt de verhouding niet meer 1680x1050 is de enigste 16x10 resolutie. Gek eigenlijk dat ze niks hebben gemaakt voor er tussenin. Is dit mischien niet in windows Vista mogelijk? :wink:
Link naar reactie
[quote:e18bd1bf08="tieske1988"]dan kan je die idd beter halen want het enigste nadeel aan een 20 inch scherm met de reolutie 1680x1050 is dat de reolutie eigenlijk te groot is. Maar het zal waarschijnlijk wel lekker kijken op een 22 inch. Ik kan de reolutie ook niet lager zetten want dan klopt de verhouding niet meer 1680x1050 is de enigste 16x10 resolutie. Gek eigenlijk dat ze niks hebben gemaakt voor er tussenin. Is dit mischien niet in windows Vista mogelijk? :wink:[/quote:e18bd1bf08] Geen idee hoe het zit in Vista. Heb je de drivers van je scherm geinstalleerd? Zodat je hem op de native resolutie kan zetten?
Link naar reactie
Ja. Heb de kabel ook een aantal keer aangesloten, en gisteren werkte het even, maar nadat ik vandaag me pc verplaats heb (en hem dus los heb gehad) is het weer mis. Ik weet ook niet of het bij de videokaart of bij de monitor ligt. Ik kan straks op m'n A64 pc wel even kijken of het meteen werkt, zo ja dan ligt het aan de videokaart van deze pc.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...