Ga naar inhoud

nieuwe videokaart {update, nu met probleem}


Aanbevolen berichten

beste mensen, ik doe veel aan beeldbewerking en maak o.a gebruik van adobe premiere pro 2.0, pinnacle 10.5, Avid Liquid Pro 7.0 en merk aan mijn pc dat mijn onboard kaartje toch niet meer genoeg is. Op dit moment draai ik met: P4 3,4 ghz 2 x 1024 mb 400 mhz voeding Tagan 480 w onboard asus Xpress 200 (shared 128 mb geheugen) ik wil toe naar een kaart met dubbel DVi en een betere prestatie met games, die ik nu totaal niet kan spelen. De aansluiting is pci-e. iemand een goede suggestie? budget rond de 150 euro.
Link naar reactie
http://azerty.nl/producten/product_detail/160/5536/asus-en7600gt-2dht-256-mb-ddr3-pci-express-x16.html Een erg goede kaart voor z'n prijs! Je voeding kan hem ook makkelijk aan, en hierdoor moet je elk spel weer kunnen spelen en natuurlijk ook sneller je beeldbewerking kunnen doen :) Hij heeft ook 2 DVI uitgangen. Goeie kaart, past precies in je budget!
Link naar reactie
ATi heeft in de prijsklasse rond de 150 euro weinig soeps. Je kunt ofwel een prijsklasse lager zitten en een X1650Pro pakken: [url=http://tweakers.net/pricewatch/cat/49/all?keyword=X1650&catID=49&scoreMin=&scoreMax=5&priceMin=0&priceMax=&land=&orderField=prijs&orderSort=asc]Pricewatch[/url]. Maar qua games is die GeForce 7600GT een stuk beter dan de X1650Pro. Maar je kunt ook een prijsklasse hoger gaan zitten en een X1950Pro pakken: [url=http://tweakers.net/pricewatch/cat/49/all?keyword=X1950+Pro&catID=49&scoreMin=&scoreMax=5&priceMin=0&priceMax=&land=]Pricewatch[/url] Deze kaart is weer aanzienlijk sneller dan een GeForce 7600GT en zelfs iets sneller dan een GeForce 7900GS. Voor nog geen 200 euro heb je dan een videokaart met een fantastische prijs/prestatieverhouding die de meeste spellen moeiteloos op het hoogste detailniveau speelt. Je 480W Tagan voeding zal ook geen problemen mogen hebben met de X1950Pro. EDIT: Ik zie trouwens ook niet waarom je speciaal een ATI videokaart zou moeten nemen, aangezien de recommended system requirements helemaal niets noemen over ATI of nVidia. Misschien stamt dat nog uit een ver verleden toen ATI als eerste met de Radeon 9-serie overstapte op hardwarematige DirectX9-ondersteuning? http://www.avid.com/products/liquidPro/specs.asp Wat ik me wel kan voorstellen is dat bij HD encodering gebruik gemaakt kan worden van ATi's Avivo technologie of nVidia's PureVideo technologie om het encoderingsproces aanzienlijk te versnellen.
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Op aanraden heb ik een 7600 gt aangeschaft, echter hij werkt niet lekker. ik heb de videokaart ingebouwd en de settings in de bios aangepast, echter de pc loopt nu steeds vast. Het moederboard is een Asus P5RD1-V deluxe met onboard een VGA ATi radeon xpress 200 kaart, kan dit storen op een chipset van de nvidia videokaart? In de bios heb ik de boot graphic adaptor priority al op pci express gezet, en ook nog andere settings getest, na het opstarten loopt de pc vast binnen 1 - 3 minuten en ook in de bios loopt hij vast. Weet iemand nog een andere oplossing om de kaart werkend te krijgen?
Link naar reactie
[quote:0283233607="OConnor"]Je hebt de onboard video compleet uitgezet in het BIOS en de kabel van je monitor achterin de videokaart gestoken? @ hieronder kijk even op de kaart of er (intern) een aansluiting op zit die niet gebruikt wordt, meestal op de achterkant.[/quote:0283233607] onboard is uit en de kabel van de monitor heb ik in beide dvi uitgangen van de 7600 getest. en na een paar topics te hebben gelezen hoeft deze kaart niet op de voeding, hij heeft genoeg aan het pcie slot.
Link naar reactie
[quote:fc894cbc19="FTI"]Drivers van de ATI 200 wel goed verwijderd? En wel de goede driver voor de 7600GT geinstalleerd? [url=http://www.drivercleaner.net/professional.php]Driver Cleaner om je oude drivers compleet te verwijderen[/url] [url=http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.html]Laatste Nvidia driver[/url][/quote:fc894cbc19] drivers op de juiste manier verwijderd, nieuwe drivers krijg ik er niet eens op met de kaart erin (dan loopt hij vast).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...