Ga naar inhoud

TFt monitor kopen waar op letten?


Aanbevolen berichten

Als je graag films kijkt, zou ik minimaal een 19" in breedbeeld nemen. Verder hangt het een beetje van je budget af, hoeveel wil je aan de monitor uitgeven? Wil je nl. een monitor met een goede kleurechtheid (zwart geen vaal grijs), dan kun je beter een zgn. MVA/PVA paneel nemen en geen TN. De MVA/PVA panelen zijn wel wat duurder dan TN panelen. Wat bedoel je trouwens met "aan de muur"? voor studie lijkt me het practischer om de monitor gewoon op je bureau te hebben staan ... Voorbeeld van een goed MVA/PVA paneel: Belinea 102035W (20"!) http://tweakers.net/pricewatch/126421 Voorbeeld van een redelijk 19" TN paneel: SyncMaster 940BW http://tweakers.net/pricewatch/137983 Of de voordelige Mirai DML-519W100 (19" TN): http://tweakers.net/pricewatch/131946 Alledrie de monitoren hebben DVI voor het digitaal aansluiten van de monitor aan de videokaart.
Link naar reactie
[quote:a5308e0c44="mathieu:)"]is dit goed te vertrouwen ivm garantie e.d.[/quote:a5308e0c44]Van de goedkopere shops heb ik goede ervaringen met 4Launch, SallandAutomatisering, iComputers en Azerty. Let er tevens op dat bij TFT monitoren je een kans van zo'n 20% hebt dat je monitor dode (sub)pixels heeft. Beleid is meestal (ook bij Samsung) dat een monitor 2 dode pixels of 5 dode subpixels mag hebben, voordat ie in aanmerking komt voor omruiling. Evt. kun je hiervoor een extra garantie afsluiten, zie voorwaarden en tarieven van de shop in kwestie. Heb je trouwens een shop in de buurt waar je die monitor kunt kopen, dan kun je proberen om met de winkelier af te spreken dat je geen extra garantie hoeft af te sluiten, maar dat je kostenloos kunt omruilen bij dode pixels (of de monitor ter plekke in de winkel checken voor aankoop helpt ook wel).
Link naar reactie
Heb gisteren een SamSung SyncMaster 940BF 19inch gekocht bij My**m. Ik wilde eigenlijk een Philips 190X6 kopen maar die heeft geen Vesaaansluiting op de achterzijde en dus kon ik mijn neo-flexvoet dan niet gebruiken.Bij aankoop meteen gevraagd of hij uitgepakt kon worden om te zien naar dode pixels, Maar kon afspreken dat ik dat thuis mocht doen en als er ook maar 1 pixel niet in orde was mocht ik hem gelijk omwisselen. De meeste goede zaken kan zoiets wel afgesproken worden denk ik toch?Lekker snel scherm , 2 MS. Joopat
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...