Ga naar inhoud

Handige weetjes over soundbars


Ga naar oplossing Opgelost door Alex,

Aanbevolen berichten

Soundbars zijn lange slanke apparaten met speakers die onder je televisie passen. De speakers van televisies zijn niet altijd van topkwaliteit. Het geluid is vaak wat blikkerig. Vind je het geluid bij een film, serie, sportwedstrijd of game belangrijk? Dan is een goed om een soundbar aan te schaffen. Maar zijn nu precies de eigenschappen en waar moet je op letten?

Soundbars.thumb.jpg.e69ce026b09457511381c7258b4ce961.jpg

Link naar reactie
 • Alex wijzigde de titel naar Handige weetjes over soundbars
 • 2 maanden later...
 • Oplossing

Handige functionaliteiten

 • Wifi - voor als je naast je televisie ook andere apparaten wilt kunnen verbinden. Heb je nog meer speakers van hetzelfde merk. Dan is het goed mogelijk om een multiroom audio netwerk te creëren. Dan kun je dus je muziek op alle speakers afspelen.
 • Bluetooth - ook hiermee kun je bijv. met je telefoon verbinden om muziek af te spelen.
 • FM radio - hiermee kun je radio luisteren.
 • Dab+ - radio luisteren zonder enige vorm van ruis.

HDMI, HDMI-ARC, S/PDIF, AUX en USB aansluitingen

 • HDMI - met deze aansluiting verstuur je beeld en geluid van een bron naar je tv, projector of monitor.
 • HDMI-ARC - met deze aansluiting verstuur je geluidssignalen van een tv terug naar een soundbar of receiver. Het voordeel van HDMI-ARC is dat je maar 1 HDMI kabel nodig hebt om je receiver of je soundbar aan te sluiten op je televisie. 

  Zonder HDMI-ARC werkt het als volgt:

  Het beeld van bronnen die aangesloten zitten op de receiver of de soundbar wordt via hdmi naar de televisie gestuurd en het geluid wordt op de receiver of soundbar afgespeeld. Maar kijk je via je smarttelevisie naar een streamingsdienst of een bron die met HDMI direct op je tv aangesloten zit, dan heb je geen geluid of je moet het geluid met een extra kabel doorsturen naar je receiver of je soundbar.

  Met HDMI-ARC stuur je het geluidssignaal over dezelfde HDMI kabel van de tv naar de soundbar/receiver als waarmee je het beeld van de soundbar/receiver naar de tv stuurt. Zo kun je dus 1 kabel extra weglaten.

 • S/PDIF - deze afkorting staat voor Sony/Philips Digital Interface Format en maakt het mogelijk om twee audiokanalen (stereo en geluid) in ongecomprimeerde digitale vorm over te brengen. Over deze aansluiting kun je ook 5.1 surround versturen, maar dit is dan wel gecomprimeerd. Heeft je televisie geen HDMI-ARC aansluiting? Dan is een S/PDIF of een andere audiokabel een alternatief. Het wordt ook wel een optische kabel genoemd.
 • AUX - Een analoge aansluiting die je het liefst als laatste optie gebruikt omdat de kwaliteit minder is dan de digitale aansluitingen. Als je televisie geen HDMI-ARC of S/PDIF aansluiting beschikbaar heeft dan kun je deze ingang gebruiken.

Meer informatie en uitgebreide artikelen over soundbars kun je op onze speciale soundbar artikelen pagina vinden.

Heb je vragen over je soundbar of hulp nodig van één van onze experts of andere community leden? Stel dan je vraag op de community

 • Like 1
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...