Ga naar inhoud
  • 0

Meer ram geheugen op mijn XP 32 bit systeem


anoniem

Vraag

Beste mensen, ik heb vorig jaar een lekkere dikke pc gekocht (mede dankzij tips van dit forum). Ik gebruikte de pc vooral voor games en multimediawerk. Heb gelukkig destijds gekozen voor een makkelijk uitbreidbaar systeem (p35-DQ6 mobo, quad processor, 2gb pc6400 OCZ overclock geheugen, 8800GTX etc etc...) Nu ben ik aangekomen op een moment waarop ik veel werk met motion graphics (adobe after effects)... Filpmjes previewen gaat prima.. maar als ik volop gebruik wil maken van mijn quad processor (sneller renderen), dan kom ik geheugen tekort. Heb momenteel 2gb OCZ REAPER PC800 in dual channel [img:a6ac68a9f4]http://www.thg.ru/technews/images/ocz_reaper_hcp-070308.jpg[/img:a6ac68a9f4] Deze wil ik graag vermeerderen... Echter ik weet dat ik 32bits OS heb dus max een 3 tot 3,5 GB kan aansturen.. (en niet de volle 4) wat moet ik doen? Gewoon 1GB bij prikken (ten nadele van dual channel) Of 2GB erbij en zo 4 GB geheugen in dual channel... optie 2 lijtk me het beste... maar kan het ook zijn dat ik errors krijg omdat ik "te veel" ram geheugen heb voor 32bit?
Link naar reactie

14 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Waar zie je dat je geheugen te kort komt? Als ik aan recoderen of renderen ben kom ik niet hoger dan 1,5 gig in taakbeheer, of wordt er nu veel gebruik gemaakt van de swap? Die heb ik, overigens, uit staan alleen heeft Adobe dat niet graag. Met deze regfix gaat XP eerst het intern geheugen gebruiken alvorens de swap wordt aangesproken. http://www.windowscorner.com/download/disable_paging_exec.zip
Link naar reactie
  • 0
Nog een vraag... Ik heb nu dit geheugen: OCZ Memory Reaper HPC EB Edition DC 2048 MB, PC6400, 800 MHz, 4, Kit Of 2 Dus de EB editie (enhanced Bandwidth).. De versies die ik nu in de webshop zie zijn de gewone versie, dus niet de EB versie... [url=http://www.ocztechnology.com/displaypage.php?name=Enhanced+Bandwidth+Technology]Enhanced Bandwidth[/url] Kan het kwaad om deze twee door elkaar te gebruiken? Of weet je een webshop die de EB versie levert... laat het me dan aub weten. De EB versie bestaat nog gewoon volgens de site van OCZ. http://www.ocztechnology.com/displaypage.php?name=Enhanced+Bandwidth+Technology
Link naar reactie
  • 0
thanks voor de link.. ga ik zo eens even doornemen. heb inmiddels al geheugen gevonden bij een webshop in duitsland.. Precies hetzelfde type als ik nu heb, dus de EB versie.. lekker, 2gb erbij :) tevens direct een nieuwe HD gekocht, de vierde in mijn systeem alweer.. tis een 500gb seagate barracuda met 32mb cache. Ben erg benieuwd..
Link naar reactie
  • 0
Ik defragmenteer mijn systeem regelmatig (met perfectdisk) Nou, de melding is wel degelijk gerelateerd aan de cpu. als je een cpu hebt met 4 kernen (quadcore) dan kan je after effects instellen dat iealle 4 de cpu's gebruikt. zodoende haal je bijna een 4x snellere rendertijd (en soepelere ram preview) Echter, elke cpu heeft minimaal 400mb ram geheugen nodig om te renderen. Ik heb vaak zaken als photoshop, firefox etc nog open staan dus mijn ram is volledig in gebruik. Dus als ik een RAM preview start, dan checkt after effects eerst of je wel 4x400mb ram vrij hebt... zo niet, dan wordt de multirendering niet gestart en krijg je dus single rendering.. Vandaar mijn keuze om 2gb ram erbij te plaatsen.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...