Ga naar inhoud

Computer reageert niet


Aanbevolen berichten

Hallo, Ik probeer ook via deze route aan info te komen om mijn PC te repareren. Sinds een paar dagen reageert de PC niet meer op de aan/uit knop. Het ding doet helemaal niets. Wat ik wel zie en hoor is dat als ik de stekker er in doe, of de aan/uit knop aan de achterkant aan zet, de ventilator een kwartslag draait, de analoge modem klikt zachtjes, en direkt daarna gebeurt er niets meer. Ik heb nu de voeding gedemonteerd en probeer die te vervangen, maar ik denk niet dat dat helpt. Heeft iemand voor mij nog suggesties ? Bij voorbaat dank.
Link naar reactie
Mijn standaardriedel zou je kunnen uitvoeren. Werkwijze als wel de voeding, ventilatoren en de devices nog werken. Je dient wel zeker te weten dat de voeding goed is. Bouw alles uit, leg het moederbord op een houten plank, met alleen de cpu erin, hang er nu de interne luidspreker er aan, reset met de jumper clr-cmos, de bios, of haal het batterijtje er een tiental minuten uit, met de voeding eraf. Zoek de 2 powerswitchpinnen, waar dus eerst de powerswitch aan zat, even onthouden dus, of in de manual van het moederbord kijken, dus ook de videokaart, en de geheugenlatjes er/uit/af halen. Sluit de voeding aan, en kortsluit even die 2 powerswitch pinnen met een schroevendraaier o.i.d., nu moet je biosbeeps krijgen, er zit immers geen videokaart, en geheugen in, geen signaal, voor 99% je moederbord overleden, mocht er ook nog een FSB switch of jumpers op zitten, deze op 100mHz zetten, en nogmaals proberen. Probeer het ook zonder CPU, dan krijg je een lange beep bij de meeste borden, maar helaas niet altijd en dus kun je zo niet controleren of de CPU goed is, maar die gaan zelden stuk, hooguit door oververhitting. Wel bios beeps, 1 reepje geheugen plaatsen, en nogmaals proberen, eventueel omwisselen, weer biosbeeps, de videokaart plaatsen, en monitor aansluiten, geen beeps wel beeld,videokaart goed, wel beeps en geen beeld, videokaart niet goed. Voor de manual, als je die niet hebt, kijk op het bord naar merk en type, en haal hem op bij de mobobakker.
Link naar reactie
Helaas, De computerreparateur heeft geconstateerd dat er geen leven meer in het moederbord zit, oorzaak onbekend. Het is een Medion apparaat wat dus aan het einde is. Bedankt voor de reakties, ik ga op zoek naar andere PC of stel er zelf eentje samen met de goede onderdelen die ik nog heb (als dat kan) Met vriendelijke groet, Pannemanski :cry:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...