Ga naar inhoud

oc'en P4 3GHz


Aanbevolen berichten

:D Ik ben zo een beetje aan't experimenteren met oc'en van m'n processor. Ik heb een P4P800 SE moederbord van asus. In de bios heb je de mogelijkheid om de processor tot 30% te oc'en. Ik haal echter maar tot 20%. De temperatuur van m'n processor gaat niet boven de 40°c (stressed). 20% wil zeggen dat ie draait aan 3.6GHz. Hoe kan ik 'm nog hoger krijgen. Ik heb wel nog wat marge met de temp.
Link naar reactie
Wat gebeurd er dan wat er voor zorgt dat je niet verder kan komen met oc-en? Een overklok van 30% is overigens al flink hoog dus dat dit zo ff niet lukt is misschien niet zo raar, wat je iig kan doen is je vcore verhogen (aantal volt op je cpu, voorzichtig met kleine stapjes verhogen) of misschien wil je geheugen niet verder dan kan je proberen om de vdimm te verhogen.
Link naar reactie
Mja, je moet het beter manual doen.. Kan je de FSB handmatig per 5 verhogen oid.. als je dan vast komt te zitten kan je lopen kutten met de Vcore.. En wat versta jij onder "stressed"? Hoe test jij dit? Ik heb zelf ook 2x 3.0GHz op P4P800 & P4P800SE en die komen allebei niet echt hoger als 3.6GHz.. dus wees maar niet verbaast als dit de max is.. Heb je overgens een Prescott of een Northwood (1mb L2/512 L2)?
Link naar reactie
[quote:731d24d67d="R-bin"]Wat gebeurd er dan wat er voor zorgt dat je niet verder kan komen met oc-en? Een overklok van 30% is overigens al flink hoog dus dat dit zo ff niet lukt is misschien niet zo raar, wat je iig kan doen is je vcore verhogen (aantal volt op je cpu, voorzichtig met kleine stapjes verhogen) of misschien wil je geheugen niet verder dan kan je proberen om de vdimm te verhogen.[/quote:731d24d67d] Wanneer ik na het opslaan van de vernieuwde biosinstellingen de pc opstart blijft deze hangen onmiddellijk na het opstarten.
Link naar reactie
[quote:cb518327d5="ge0rgiie"]Mja, je moet het beter manual doen.. Kan je de FSB handmatig per 5 verhogen oid.. als je dan vast komt te zitten kan je lopen kutten met de Vcore.. En wat versta jij onder "stressed"? Hoe test jij dit? Ik heb zelf ook 2x 3.0GHz op P4P800 & P4P800SE en die komen allebei niet echt hoger als 3.6GHz.. dus wees maar niet verbaast als dit de max is.. Heb je overgens een Prescott of een Northwood (1mb L2/512 L2)?[/quote:cb518327d5] Hier zie je alles' denk ik... [URL=http://www.imageshack.us][img:cb518327d5]http://img90.echo.cx/img90/5963/naamloos3qn.jpg[/img:cb518327d5][/URL]
Link naar reactie
Je heb iig een northwood dat is mooi want die worden minder warm. Tja waarom je nou precies niet verder kom is lastig te zeggen maar op 3600 mhz kan je nog rustig een keertje pifast draaien ofzo? Waar je mee kan beginnen is de vdimm te verhogen en kijken of het dan werkt, zo niet dan misschien de vcore verhogen.
Link naar reactie
[quote:d4d9dc6af9="R-bin"]Je heb iig een northwood dat is mooi want die worden minder warm. Tja waarom je nou precies niet verder kom is lastig te zeggen maar op 3600 mhz kan je nog rustig een keertje pifast draaien ofzo? Waar je mee kan beginnen is de vdimm te verhogen en kijken of het dan werkt, zo niet dan misschien de vcore verhogen.[/quote:d4d9dc6af9] Die vdimm vindt ik niet in de bios, ofwel zoek ik niet goed :o En pifast, welke test moet ik draaien?
Link naar reactie
Ik weet niet precies hoe je bios er uit ziet maar waarschijnlijk moet je bij het gedeelte advanced zijn en dan de DDR reference voltage. Misschien dat je een bepaalde instelling op manual moet zetten hier om die mogelijkheid te hebben om dat te kunnen veranderen. Bij pifast moet je hexus_pifast.bat hebben, deze gaat dan automatisch een aantal stappen doorlopen.
Link naar reactie
Met hoeveel mag ik de voltage van m'n gehuegen verhogen? by the way hier zijn de gegevens van m'n geheugen... 1x [URL=http://www.imageshack.us][img:48d5ea8059]http://img86.echo.cx/img86/791/memoryapacer9qg.jpg[/img:48d5ea8059][/URL] 2x [URL=http://www.imageshack.us][img:48d5ea8059]http://img86.echo.cx/img86/6916/memorysamsung2fx.jpg[/img:48d5ea8059][/URL]
Link naar reactie
Hoeveel kan je moederbord maximaal geven 2.85v denk ik? In ieder geval kan je die hoeveelheid er zonder problemen opzetten volgens mij. Wat je ook kan proberen is eerst een lager voltage proberen om te kijken of dat helpt want waarschijnlijk weet je niet het voltage waar je geheugen standaard op draait.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...