Ga naar inhoud

Asrock K8 Combo-Z, is dit een goed mobo


Aanbevolen berichten

ik zoek voor een kennis een nieuw Moederbord. nu heeft hij niet zo groot budget maar wil wel een mobo die later een upgrade kan hebben. dus op salland zag ik de "Asrock K8 Combo-Z" die je later kan upgrade met een 939 cpu. nu zoek ik op het internet naar informatie over dit mobo maar kan niet meer vinden dan prijzen en plaatjes. is dit een goed mobo of kan ik beter een andere kiezen? wat hij zoekt is alleen een mobo, cpu en een hardeschijf. zijn budget is zo`n 300 euro. een moederbord: Asrock K8 Combo-Z een CPU: AMD Sempron 31000+ een hdd: maxtor Diamond Max Plus 9 80 GB, 7200 rpm, 8 MB btw dit is toch niet zo`n moederbord waarbij je twee cpu`s nodig heb om te starten?
Link naar reactie
Ik vond bij [url=http://www.tweakers.net/pricewatch]Tweakers Pricewatch[/url] het volgende: # [url=http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-d/overview.htm]Asus A7N8X Deluxe, nForce2-ST (Sound, 2xLan, 1394, Sata)[/url] 91,- # [url=http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/DownloadableAssets/Electrical_Specification_Rev04_ENG.pdf]AMD Athlon XP 2500+ (S-A, 1,83GHz, 512KB, 333MHz FSB, Boxed)[/url] 92,- # [url=http://www.maxtor.com/en/products/ata/desktop/diamondmax_plus_9/index.htm]Maxtor DiamondMax Plus 9, 120GB (7200rpm, ATA133, 8MB)[/url] 77,- Prijzen ietwat afgerond. Productinfo van fabrikant als link bijgevoegd. Zoals je ziet kun je makkelijk onder de 300,- Euro blijven. Keuzeverantwoording: Asus heeft een goede reputatie en hoewel de Asrock bordjes uit dezelfde fabriek komen is Asus kwalitatief net iets beter. Athlon XP 2500+ (Barton core) heeft momenteel de beste prijs/prestatieverhouding en is daarnaast nog niet zo duur. Er is ruimte voor een duurdere (snellere) processor! Ik kon zo snel geen Maxtor 80GB schijf vinden, maar 120 GB zal vast geen bezwaar zijn ;) Groet, M.V. Wesstein
Link naar reactie
[quote:b9a6ea20db="computer_nerdo"]volgens mij zijn die pluggen bedoeld om het systeem stabieler te laten draaien. het zou kunnen dat het wel werkt zonder maar je kan het toch beter maar wel aansluiten.[/quote:b9a6ea20db] Bij een p4 is ie ook zeker nodig, anders start je systeem niet op. Verder, als je zo'n ding hebt, waarom zou je hem dan niet aansluiten he.
Link naar reactie
[quote:65910e6faf]hoewel de Asrock bordjes uit dezelfde fabriek komen is [/quote:65910e6faf] Nee ! Asrock is chinees en koopt de blauwdrukken voor zijn mobo's o.a. van ASUS. De condensatoren die taiwanese en chinese bordenbouwers gebruiken staan inmiddels bekend als inferieur ([url]http://www.neoseeker.com/news/story/3602/[/url]) Het is dus zoiets als Lada ooit zijn blauwdrukken kocht van fiat en auto's produceerde met de bekende reputatie.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...