Ga naar inhoud

PC Controle lampje brandt


Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

ik heb een probleem met mijn wasmachine: Miele Novotronic METEOR V8350. Wanneer ik een was start, loopt na een 5/10 minuten de trommel vol met water, waarna het PC Controle lampje rood begint te knipperen. De wasmachine voert het water vervolgens nog wel af, maar het volledige programma heeft niet gedraaid. Ik heb verschillende wasprogramma’s geprobeerd en het filter links onderin schoongemaakt, alleen het probleem blijft zich voordoen. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? 

Link naar reactie

Graag een foto van het typeplaatje.

 

Wat hebt is een alarm toevoer en afvoer, Dus begin eens met schoonmaken van de zeefjes in de slang bij de kraan en de wateraansluiting van de machine, zoals aangegeven in het handboek.

Dan eens het pompfilter los halen en de afvoerslang inspecteren op verstopping. En controleer of de waaier vast op de pomp zit.

 

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie

https://youtu.be/yrY9R_T8qrY

In deze video zie je hoe je de pomp vervangt. Maar je kunt via het filter controleren of de waaier vast zit. Met een schroevendraaier proberen te draaien, dit moet wat schokkerig gaan, omdat het een magneetmotor is, die van de ene magneet naar de andere magneet springt. Het gebeurt nog al eens dat de waaier los op de as zit..

Maar natuurlijk kan ook de pomp defect zijn. En dat kun je controleren door een losse voeding op de pomp te zetten. De trommel met een gieter te vullen en de slang in een teil.

Kijk ook de balg eens na op verstopping door een sok.

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie

Deze serie(uit ca. 1990-1995) heeft inmiddels wel wat problemen met de watertoevoerventielen die te weinig water binnenlaten. Hij moet redelijk vlot gevuld zijn. Dus daar geen minuten over doen. Een emmer onder de kraan is ook zo vol.

Als je zeker weet dat de aanvoerkraan nog helemaal goed is (die op de muur) kun je de ventielen proberen te wisselen. Echter de toevoerkraan op de muur gaat ook nog weleens dicht zitten en laat minder water door. Dit is vaak al te voelen met opendraaien, hij gaat zwaar of maar een klein stukje.

aangepast door Maus0611
Link naar reactie

Toevallig, dit vorige week nog gehad met mijn eigen wasmachine, van de ene op de andere dag ging de kraan maar een halve slag open.

Ik wist dat een nieuwe kraan bij de bouwmarkt haast niets kost, terwijl hij toch van koper gemaakt is.

Zo rond de 8,50 euro. Maar er was nergens in het land bij de Gamma meer voorraad van.

Nu staat op hun site dat deze uit het assortiment is en de prijs is wel erg veel omhoog was gegaan. 10,39 euro

https://www.gamma.nl/assortiment/gamma-wasmachinekraan-met-beluchter-1-2-x-3-4/p/B791022

met een verwijzing naar het alternatief van Grohe, die wel 40 euro kost en er in het hele land maar 1 op voorraad is, en moet je dus naar Groningen.

https://www.gamma.nl/assortiment/grohe-wasmachinekraan-costa-l-1-2/p/B631490

Ik krijg de indruk dat er op dit assortiment niet genoeg verdiend wordt. En men alleen nog woonartikelen wil verkopen, omdat de winstmarges daar veel groter zijn. Dit geldt dus ook voor Karwei, want dat is gewoon dezelfde firma.

Een lichte paniek brak bij mij uit, ik was aan huis gekluisterd en mijn zoon heeft geen rijbewijs.

Wat nu?

Ik had goede ervaringen met Warmteservice, maar dat was in Friesland, waar mijn vriendin woont.

Maar zit die ook in Nrd Holland?

https://www.warmteservice.nl/vestigingen

Nou er zat er bij mij ook een, op 3 km afstand.

Mijn buurman is er op de fiets naar toe gegaan en heeft daar de luxe kraan van bonfix gekocht met zowel de beluchter als de terugslagklep.

https://www.warmteservice.nl/Sanitair/Sanitair-kranen/Wasmachinekraan/Wasmachinekraan-met-keerklep-zwarte-knop/p/68951255 en dat voor 16,50.

en daar is ook het alternatief van de Gamma te koop, maar wel voor 32,95

Ruim 7 euro goedkoper als bij de Gamma en Karwei.

https://www.warmteservice.nl/Sanitair/Sanitair-kranen/Wasmachinekraan/GROHE-Costa-L-wasmachinekraan/p/A0018112

Ook mijn buurman was onder de indruk van de kwaliteit en assortiment bij deze firma. En nu ik dit allemaal weet, ziet de Gamma mij ook niet meer terug, want dat ze veel te duur zijn, was mij allang bekend.

Maar er zijn dus alternatieven voor deze bouwmarkten, die betere kwaliteit leveren en ook nog eens voor een lagere prijs.

 

 

 

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • Lampje sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...