Ga naar inhoud

Ramgeheugen snel vol


Aanbevolen berichten

Geinstalleerd ramcapaciteit was 128 mB. Na een bericht in ComputerTotaal over het uitbreiden van het Ramgeheugen,waardoor de PC sneller zou worden,de capaciteit uitgebreid naar 383mB. Tot mijn verbazing loopt ook deze capaciteit heel snel vol, waardoor opnieuw de hardeschijf aan het werk moet. De PC dus niet sneller! Wat is hier aan de hand?? [ Dit Bericht is bewerkt door: j.j.mels op 2002-01-30 22:48 ]
Link naar reactie
Laat me raden, je draait zeker win98 of winME. 1 van de slechte eigenschappen van die systemen is het geheugenmanagment, win98 en winME proberen zo veel mogelijk in het geheugen te proppen, waardoor dit inderdaad snel vol staat. Je kan een programma als RAMidle oid installeren, waardoor het geheugenmanagment ietsje beter wordt.
Link naar reactie
Zet in je c:windowssystem.ini onder het kopje [386enh] ConservativeSwapfileUsage=1 (als je win98 gebruikt) met deze optie aan maakt hij pas gebruik van je swapfile als het geheugen echt op is. Durf je niet te editten in je system.ini file, download dan Cacheman (zoek bij google) installeer dat en vink de optie aan.
Link naar reactie
[quote:407cf8395c] 1 van de slechte eigenschappen van die systemen is het geheugenmanagment, win98 en winME proberen zo veel mogelijk in het geheugen te proppen, waardoor dit inderdaad snel vol staat.[/quote:407cf8395c] ...En dat is maar goed ook... Een ideale computer heeft oneindig veel en oneindig snel geheugen, dus een goede geheugenbeheerder probeert zoveel mogelijk in het RAM te proppen. Waar het geheugenbeheer van Win9X slecht in is, is juist het weer vrij geven van geheugen wanneer de applicatie weer is afgesloten. Daarnaast; je pc wordt met meer geheugen pas echt sneller wanneer je met veel applicaties naast elkaar werkt >>> meer mem = minder swappen naar HD.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...