Ga naar inhoud
  • 0

Aopen AX59PRO (socket 7): Welke processor krijg je hier (nog


anoniem

Vraag

Hi! 'K zit een beetje krap bij kas, maar wil toch m'n systeem wat opfrissen met een snellere cpu.

OP mijn Aopen AX59pro zit nu een AMD-k6 300mhz MMX 3Dnow (overgeklokt naar 333mhz)

Nu heb ik begrepen dat er een soort voetje op het moederbord past, waardoor ook andere dan socket 7 processors erop passen.

Andurs schijnt de snelst mogelijke cpu voor dit moederbord een 500mhz AMD te zijn, met hooguit 10-15% verbetering t.o.v. de huidige situatie.

Wie kan hier wat mee?

Link naar reactie

14 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Als het een socket 7 mobo is, is de kans heel klein dat er wat sneller's in gaat dan die 500 MHz.... daarna krijg je slot/socket A en Slot 1/Socket 370, en die passen qua pin layout en qua chipset never niet in dat socket 7 board, ook niet met een converter.

Goedkoopste alternatief zou denk ik een ECS mobo van 175 piek + 128 MB + duron van 150 piek of zo zijn.

------------------ TB 1GHz@1.2GHz 1.8V 512MB @150 mhz ABIT KT7A GF2 GTS (220@380) detonator 22.80 3Dmark2001 fastest 3Dmark2000 fastest

[This message has been edited by BA (edited 04-01-2002).]

Link naar reactie
  • 0
Nou die 10% kon best eens meevallen. De AMD K6 op 333 MHz heeft volgens mij een FSB van 66 MHz. De AX59 ondersteunt volgens mij ook een FSB van 100MHz. De K6-2 gaat in principe tot 550MHz (zet multiplier op 2, dan krijg je het maximum). Gebruik je SD-Ram? Zo nee, dan zou je hier nog snelheidswinst van bijna 50% kunnen boeken. Zo ja, dan zou ik jouw systeem zo laten. Je kunt beter je geld stoppen in een Celeron of een Duron systeem. In principe zijn de extra kosten afgezien van de CPU, alleen het moederbord en soms het geheugen. Experimenteren met andere sockets heeft geen zin en is ook niet interessant. De mogelijk kosten zijn te vergelijken met dat nieuwe moederbord. En dan heb je in ieder geval een sneller systeem en een beter werkend AGP slot.
Link naar reactie
  • 0
waar vind je dit het best.... http://www.aopen.com/products/mb/ax59pro.htm http://www.aopen.com/tech/report/cpuref/pvscpu.htm http://www.aopen.com.tw/tech/report/cpuref/pvscpu.htm K6-2@500MHz lijkt te kunnen met juiste bios versie. De 550 schijnt niet onderstuent te worden, dus pas op !! Kijk uit er zijn meer versie 59 maar gelukkig één Pro... http://www.aopen.com.tw/products/mb/ax59pro.htm

review: http://www.hwupgrade.com/motherboard/socket7_comparison/index5.html http://www.aopen.com/company/awards/mb/ax59pro.htm http://www6.tomshardware.com/mainboard/98q3/980731/socket7-04.html

en hoe zou je dit zelf ook kunnen vinden.... http://www.google.com/search?q=Aopen+AX59pro+&hl=nl&lr= Echt: het is voor iedereen die een beetje op het web thuis is te doen. 2 trefwoorden waren voldoende... om dit alles te vinden.

[This message has been edited by andre@home (edited 04-01-2002).]

Link naar reactie
  • 0
quote:
Originally posted by BA: ECS is een moederborden fabrikant, die hele goedkope moederborden maken, ver onder de 200 gulden.


Als je een ECS moederbord neemt voor 200 gulden + een duron voor 175 gulden heb je al een veel sneller systeem. Eventueel heb je een andere voeding + nieuw geheugen nodig - samen 125 gulden. Voor een maximaal totaal van 500 gulden.

Een simpele truc zou nog zijn om de CPU in te stellen op 3*100 i.p.v. 5*66, omdat de K6-2 erg afhankelijk van de FSB is.

Je kunt ook een nieuwe CPU proberen te vinden - bij voorkeur een K6-3 - die past waarschijnlijk zonder BIOS-update. Misschien wordt-ie niet goed herkent, maar hij zal toch wel werken. Echter, die CPU's zijn zeldzaam, en dus waarschijnlijk prijzig. Bovendien leveren ze veel minder prestatiewinst dan een duron.

Link naar reactie
  • 0
Vandaar dat die k6-II en III-tjes zo moeilijk te vinden zijn.

Het is duidelijk: upgrade dan meteen je cpu én je moederbord. Maar ik weet nog niet precies wat er (fin.) kan, wat ik kan willen. decisions, decisions..

Andre@home: Deze pagina's had ik al gelezen, behalve hardware upgrade en deze pagina van Tom's. Ik heb best wel veel leestijd gemaakt, maar heb er uiteindelijk meer vragen aan overgehouden, dan toen ik begon. Maar je hebt me wel nóg een keer aan het lezen gebracht!

egslim: "Een simpele truc zou nog zijn om de CPU in te stellen op 3*100 i.p.v. 5*66, omdat de K6-2 erg afhankelijk van de FSB is."

Iemand heeft 'm voor me overgeklokt naar 333. Als het systeem beter op 300 mhz cpu en 100mhz fsb kan werken dan met een hogere cpu-kloksnelheid en een lagere fsb-snelheid. Wil ik eens uitzoeken op welke snelheid de fsb nu werkt!

Bedankt iedereen voor de tips en het inzicht!

Groeten, Maarten.

------------------ nihil ex nihilo

[This message has been edited by bluebear (edited 07-01-2002).]

Link naar reactie
  • 0
In principe hoort de computer bij het opstarten de kloksnelheid en de FSB correct weer te geven. Mijn persoonlijke ervaring is echter dat dit wel eens niet goed lukt. De CPU werkt dan wel op een bepaalde snelhedi, maar het moederbord geeft een andere snelhedi aan. Het programma WCPUID biedt dan uitkomst, het geeft precies aan op welke snelheid de CPU werkt. Het is te krijgen op http://www.h-oda.com/ . Wijzigingen aan de FSB, multiplier en voltage kun je misschien aanbrengen in de BIOS, maar waarschijnlijk met jumpers op het moederbord.
Link naar reactie
  • 0
quote:
Originally posted by bluebear: Vandaar dat die k6-II en III-tjes zo moeilijk te vinden zijn.

Andre@home: Deze pagina's had ik al gelezen, behalve hardware upgrade en deze pagina van Tom's. Ik heb best wel veel leestijd gemaakt, maar heb er uiteindelijk meer vragen aan overgehouden, dan toen ik begon. Maar je hebt me wel nóg een keer aan het lezen gebracht! ........ Bedankt iedereen voor de tips en het inzicht! .............. Groeten, Maarten.


graag gedaan. Ik heb ook een poos gezocht naar de info over de K6-en. Doel: upgraden van huiswerk PC's van de kids. Hoeven dus geen super-snelle PC's te worden. Om de kostne laag te houden ben ik met 486-igers begonnen en geleidelijk ze aan een P133 geholpen, vnl omdat powerpoint op een 486 niet zo lekker loopt. Word voor niet al te grote bestanden is bijna nooit een probleem. Uiteindelijk toch een overstap naar K6-2-500MHz gemaakt... ja ik kon er zowaar 2 kopen op dat adres. Kosten €65,-. Helaas had ik toch een ander mobo nodig (eenvoudig supersocket7 mobo), maar omdat de rest van de eisen vd systemen laag waren, kon het uit. En het snelheid verschil is groot in combinatie met SDRAM memory! Anders idd is de Duron een prima alternatief . De kids kunnen een aantal jaren vooruit.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...