Ga naar inhoud

Waar blijven files die je verwijderd door de prullenbak te legen.?


Aanbevolen berichten

Ik werk veel met photoshop. Bij intensieve beeld korrectie gooi ik 3 kopieën en het orgineel weg,dast geldt voor alle foto's. Dat verzameld zich natuurlijk ergens op de harde schijf. Daardoor wordt mijn pc steeds trager (denk ik). Ik heb al mijn files al op een externe schijf geplaatst, maat het probleem komt weer terug. Mijn pc = intel Core i5 6400 CPU, 2.70 GHz geheugen 890gb en 789gb vrij.
Link naar reactie
Waar de bestanden blijven nadat de prullenbak is geleegd? Ik zal proberen het zo makkelijk mogelijk uit te leggen. Alle software op je computer is opgebouwd uit een code die bestaat uit nullen en enen. Als je daar meer over wilt weten kan je kijken op https://nl.wikipedia.org/wiki/Binair Wat de computer doet als er iets wordt verwijderd is het eerste stukje code verwijderen zodat het besturingsprogramma (bijvoorbeeld Windows) het niet meer kan zien. Eigenlijk wordt het verwijderde deel verstopt. Het bestaat dus nog wel op de harde schijf maar is niet meer zichtbaar. Als het besturingssysteem een bepaalde ruimte nodig heeft is er kans dat het verstopte deel wordt overschreven. Uiteraard is het verhaal een stukje ingewikkelder maar dat zou een lang en saai verhaal worden. Maar wordt de computer hier langzamer van? Dat kan, hoewel het niet zo erg kan zijn dat je er echt last van kan krijgen. In de meeste gevallen, om niet te spreken van alle gevallen, is het nodig om de computer eens (softwarematig) goed op te gaan ruimen. Hierbij twee linkjes om te volgen: https://tinyurl.com/CT110120a https://tinyurl.com/CT110120b Is er daarna geen merkbaar verschil? Dan even een nieuw item aanmaken waarna meer hulp geboden kan worden.
Link naar reactie
Een pc wordt niet trager door bestanden te verwijderen uit de prullenbak: dat komt doordat het voor het besturingssysteem niets uitmaakt of de bestanden in de inhoudsopgave staan of niet. Verwijderen van bestanden op de normale manier is namelijk verwijderen van een opname er van in de inhoudsopgave waarmee het besturingssysteem de opslag beheert. De inhoudsopgave is achtergrond geheugen en niet betrokken bij de werking van het besturingssysteem. Voordeel van zo’n verwijdering uit slechts de inhoudsopgave is trouwens dat zolang de plek waar de gegevens staan niet wordt overschreven door nieuwe gegevens je verwijderde bestanden nog terug kunt krijgen. Dit is echter wel penibel want er wordt vaak veel geschreven naar achtergrond geheugen en zodra een bestand verwijderd is is de plaats van de gegevens vrij voor nieuwe gegevens die ogenblikkelijk kunnen komen. Dan zijn de oude gegevens overschreven en is het verwijderde bestand voorgoed verdwenen.
Link naar reactie
En hiermee komen we op een ander vervelend punt, namelijk het weg doen van een computer. Stel dat je je computer wil verkopen of weggooien. Geen probleem denk je, je installeert Windows opnieuw of formatteert de harde schijf zodat al jouw gegevens verwijderd zijn. Mis! Iedere techneut met een beetje verstand van zaken, de nodige software en een bak tijd kan gemakkelijk vrijwel al de oude data terug halen! Want de oude data is alleen maar verborgen!! Twee duidelijke artikellen zijn hier te vinden: https://tinyurl.com/CT120120b https://tinyurl.com/CT120120c Je hebt toch niets te verbergen? Dat kan zo zijn, maar dat hoeft niemand te weten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...