Ga naar inhoud

Van IMac 2009 naar Windows PC 2019. Aankoopadvies. ?


Aanbevolen berichten

Beste allemaal, Na 10 jaar op mijn trouwe iMac 27” (late 2009) gewerkt te hebben (laat me nooit in de steek) is deze echt aan vervanging toe. Afgelopen zomer nog een SSD (512 gb) in laten zetten, maar het wordt tijd om afscheid van mijn computer te nemen en gezien mijn portemonnee ook van Apple. Ik ben geen gamer maar werk veel met Photoshop en Lightroom. Ik fotografeer veel, maar het is niet mijn werk. Mijn plan is om te kijken of ik een huidige Windows PC op mijn 27” mac beeldscherm kan aansluiten (zou moeten kunnen met minidisplay naar display kabel in doelbeeldschermmodus toch?). Want dat scherm is prima voor mij. En anders koop ik een los beeldscherm. Maar dan de PC. Ik hoop er weer een aantal jaren mee te doen (10?) Ik zag de HP ENVY desktop-pc TE01-0295nd specs: Windows 10 Home 64 Intel® Core™ i7-9700F (8 cores), NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti, 16 GB RAM - 512 GB PCIe® SSD + 1 TB SATA. Dat leek me meer dan genoeg en dat voor €1300,- Dat ie groot is maakt me dus niets uit. Vragen: - Het probleem is dat er nog geen reviews van deze kast te vinden zijn. En verder weet ik niets van PC’s. Is HP een betrouwbaar merk? Of moet ik beter kijken naar Dell of Acer oid? - Ga ik hier weer tien jaar op Photoshoppen en lightroomen? - Hoe bescherm ik me het beste tegen virussen (welk programma?). - Zou ik de 512 SSD van de iMac er nog bij in kunnen plaatsen (net als evt op termijn nog extra RAM)? Mijn budget is €1500,- maar ik weet nog niet zeker of ik de nieuwe pc aan mijn iMac kan koppelen. Of dat werkt, en anders moet ik dus nog een scherm kopen. Misschien een beetje veel vragen, maar dit zijn mijn gedachten. Alle opmerkingen en suggesties zijn welkom! Alvast bedankt!
Link naar reactie
Mijn eerste reactie moet zijn: van appel naar windhoos lijkt me absurd maar goed geld is een punt zeker. HP is dacht ik goed in de zakelijke lijn, Dell vertrouw ik ook iets lager gepositioneerd, Acer is consumenten-meuk imo. Als je huidige scherm een aansluiting heeft dan is er altijd een aansturing te vinden lijkt mij. Uitbreidingsmogelijkheden van je beoogde pc zul je precies moeten bekijken. Virusscanners worden regelmatig getest in de diverse pc magazines, maar kien computergebruik is de veel betere bescherming en vanzelf een systeem back-up.
Link naar reactie
Om je een beetje op weg te helpen komen hier twee linkjes met eisen: https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/system-requirements.html https://helpx.adobe.com/nl/lightroom-classic/system-requirements.html En slechte computers bestaan eigenlijk niet. Het gaat om de hardware. Een totaal onbekend merk kan altijd nog absolute A-merken van binnen hebben. En een betrouwbaar merk? Wij werken hier zonder problemen met oude, zogenaamd afgeschreven computers van Dell, HP, Packard Bell enz. Het is ook belangrijk om te kijken wat er IN een computer zit, niet het merkje wat er op de buitenkant is opgeplakt!!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...