Ga naar inhoud

Hoe kan ik mijn wifi signaal bijhouden?


Malachi

Aanbevolen berichten

Ik ben net verhuisd en ipv via een kabeltje zit ik nu aan de wifi (router is ca 9 jaar oud, maar functioneert nog goed.. denk ik). Mijn internet is niet optimaal.. af en toe heb ik gewoon geen signaal. Ik wil weten waar het aan ligt.. mijn router (of ie het opgeeft).. of dat het aan de modem ligt (incl. signaal van mijn provider naar modem). Welk gratis programma is hier goed voor? Als ik zou kunnen zien wanneer het signaal eigenlijk wegvalt, zou ik even mijn laptop in de modem kunnen prikken om te zien of het daar aan ligt, maar in de tussentijd zou ik dus het signaal van mijn router willen bijhouden...
Link naar reactie
Een wegvallend signaal heeft meestal iets te maken met het apparaat wat het uitzend. In dit geval de router. Heb je die router wel eens een factory reset gegeven? En dan natuurlijk de eeuwige vraag: Waar staat de router?! Maak je toevallig gebruik van een versterker? Hoe ver staat de laptop van de router af? Wat handige sites: http://www.speedtest.net/nl https://www.ekahau.com/products/heatmapper/overview/ https://www.gratissoftware.nu/gratis-wifi-signaalsterkte-meten-software.php Toch blijf ik zelf liever bij een draadje, hoor. Sneller, zekerder, veiliger.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
  • 3 maanden later...
misschien handig om een eigen router te plaatsen en die van je internet aanbieder in bridge te zetten? Ikzelf gebruik sinds kort deze: https://www.jrtsoft.nl/winkel/grandstream-gwn7000-multi-wan-gigabit-vpn-router/ Maar dat is dan eigenlijk handig omdat ik ook VPN gebruik. succes!
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...