Ga naar inhoud

Wachtwoorden versleutelen


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n\r\nEr moet een bestand met een wachtwoord worden beveiligd worden in Excel. Er is nu een wachtwoord gemaakt van 40 tekens. Dit bestaat uit cijfers, letters, hoofdletters, kleine letters en alle mogelijke tekens. Toch weet wachtwoordsoftware dit binnen no-time te kraken. Wie kent software of een methode waarbij dit bestand kan worden beveiligd maar wat niet te kraken is? \r\n\r\nAlvast heel erg bedankt.
Link naar reactie
Zet het bestand bijvoorbeeld in een virtuele harde schijf die je aanmaakt met TrueCrypt. Dan kan niemand er bij zonder wachtwoord en is het praktisch niet te kraken (tenzij je een paar jaar de tijd hebt voor een brute-force aanval).\n\nDe beveiliging van Excel is zo lek als een mandje. Zeker het nieuwe xlsx formaat. Dat is feitelijk gewoon een zipbestand waar je één bestandje uit moet weggooien om het wachtwoord te verwijderen.
Link naar reactie
Misschien is het handiger een apart (gratis) programma hiervoor te gebruiken. Ik gebruik zelf al jarenlang het gratis programma [url=http://download.chip.eu/nl/PINs-4.50_788433.html][color=red][u]Pins[/url][/color][/u] (klik) om wachtwoorden op te slaan. Hiervoor hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden om er in te komen.\nMooi onderverdeeld in wachtwooden voor email, web en gewone passwords. Alles wordt in 1 kleine encrypted database opgeslagen, dus makkelijk te backuppen.\nVele malen veiliger dan iets wat in office gemaakt is.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...