Ga naar inhoud

Aansluiten monitor (VGA) op laptop (usb-c)?


Aanbevolen berichten

Ik wil oude LG Flatron beeldscherm met VGA-aansluiting aansluiten op nieuwe HP Envy laptop. Enige geschikte poort lijkt usb-c. Adapterkabeltje VGA-usb-c gekocht, maar het enige dat de laptop doet is protesteren met een continue geluidssignaal. De HP helpdesk kan alleen melden dat 'digitaal naar analoog vaak problemen geeft'. Wat kan ik doen?
Link naar reactie
Goede vraag! In het verleden zijn er wel eens aansluitingen geweest niet volgens de norm waar het dan werkte, maar het is mij ook een raadsel. Een actieve omzetter wordt veelal een converter genoemd. Op je USB-c aansluiting moet een signaal aangeboden worden geschikt voor aansturing van een beeldscherm (zie: laptop gegevens) en dan daar een passende converter bij zoeken voor omzetting naar VGA.
Link naar reactie
Kijk eens naar https://www.google.nl/search?q=usb-c+naar+vga&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=0ahUKEwiv4LS8l8LbAhUEb1AKHYv0CA0Q_AUICigB&biw=1360&bih=619 MAAR!!! Dat soort oplossingen vreten een behoorlijk stuk snelheid weg van je computer. Ik heb in het verleden een gewone usb2vga gehad. Leuk speelgoed voor even maar de snelheid was er wel uit. Als het goed is heb je ook een hdmi-aansluiting. Dan zou je kunnen kijken naar https://www.google.nl/search?q=hdmi+tot+vga&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=0ahUKEwiFnYCTmMLbAhWLJ1AKHTTZChcQ_AUICigB&biw=1360&bih=619 Je hebt dan minder kans op verlies van snelheid.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...